Lees meer over:

De Duitse stad Kleef, ''Kleve'' in het Duits, kent een lange historie. De in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerde plaats is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige stad waar je je een aantal dagen prima kunt vermaken. Vanuit een aantal vakantiehuizen is het nabij de Rijn gelegen Kleef goed te bereiken. De stad ligt namelijk vlakbij de Nederlandse grens met Nijmegen, maar ook vlakbij de stad Emmerik en het glooiende bosgebied Reichswald. Het Reichswald is een uitgestrekt gebied waar bos het landschap domineert. Het bos vormt het leefgebied van verschillende dieren, zoals edelherten, dassen en wilde zwijnen.

Ontdek de omgeving
Het sfeervolle centrum van Kleef is redelijk heuvelachtig. Als je omhoog kijkt, kun je vanuit veel locaties de hoge Zwanenburcht zien. De bijna 50.000 inwoners van Kleef zijn trots op hun stad en verwelkomen je graag als hun gast. De locals maken graag een praatje met je of geven je een rondleiding, maar je kunt ook prima op eigen houtje de stad verkennen. Door de stad loopt bijvoorbeeld een QR-route. Scan onderweg de QR-codes met je mobiele telefoon en luister naar de rijke geschiedenis van deze stad. De vakantiehuisjes in Kleef worden omringd door een afwisselend landschap van voornamelijk bossen en polders. Het Reichswald, dat ten zuidwesten van de stad ligt, kent vele wandel- en fietsmogelijkheden. Door het bosgebied ligt een raster van vlakke, rechte paden waarover heerlijk gefietst, gewandeld of gemountainbiket kan worden.

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de buurt van Kleef, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.