Vakantiehuizen Limburg an der Lahn

In het schilderachtige landschap rondom de rivier de Lahn, ligt de mooie stad Limburg an der Lahn. In deze stad staan bijzondere vakwerkhuizen en mooie gebouwen. Vakantiehuizen in Limburg an der Lahn zijn een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. De stad wordt namelijk omgeven door het Natuurpark Nassau. In het oeverlandschap rondom de rivier de Lahn kun je heerlijk wandelen en fietsen tussen bijzondere plant- en diersoorten.

Lees meer over vakantiehuizen in Limburg an der Lahn

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

In het schilderachtige landschap rondom de rivier de Lahn, ligt de mooie stad Limburg an der Lahn. In deze stad staan bijzondere vakwerkhuizen en mooie gebouwen. Vakantiehuizen in Limburg an der Lahn zijn een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. De stad wordt namelijk omgeven door het Natuurpark Nassau. In het oeverlandschap rondom de rivier de Lahn kun je heerlijk wandelen en fietsen tussen bijzondere plant- en diersoorten.

Ontdek de omgeving
In de omgeving van een vakantiehuisje in Limburg an der Lahn ligt het Natuurpark Nassau. Het gebied bestaat uit 590 vierkante kilometer natuur met in het hart de plaats Bad Ems. Natuurliefhebbers kunnen naar hartenlust wandelen in het gebied dankzij de 1.000 kilometer aan wandelwegen in het natuurpark. Kenmerkend voor het gebied zijn de middelgebergte plateaus met stilte en ongerepte natuur. Planten die voorkomen in het gebied zijn zilverblad, hertstong en orchideeën. In Natuurpark Nassau broeden meer dan 100 verschillende soorten vogels, zoals de boomvalk, ruigpootuil, zwarte specht, de waterspreeuw, grijze gors, ijsvogel en hazelhoen. In de winter komen hier ook nog eens 100 verschillende vogelsoorten overwinteren. Twee bedreigde reptielsoorten die leven in het gebied zijn de dobbelsteenslang en de smaragdhagedis. De stad Limburg an der Lahn ligt aan de rivier de Lahn en heeft een prachtig oeverlandschap. In en rondom de Lahn kun je uitstekend recreëren. Maak een mooie boottocht over de rivier of ga kanoën of zelfs raften! Doordat er geen beroepsvaart is op de Lahn, is het hier een stuk rustiger dan op de bekende rivier de Moezel. Hierdoor kun je in alle rust genieten van de mooie rivier en het omliggende landschap. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Limburg an der Lahn is het zeker aan te raden om de Burg Nassau te bezoeken. Dit is een kasteel dat dateert uit 1120 en is één van de vakantiehuizen van het Nederlandse koningshuis.

Meer informatie?
Op onze website vind je nog maar weinig natuurhuisjes in de omgeving van Limburg an der Lahn. Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.