Vakantiehuizen Rhenen

Rhenen is een stad in het uiterste zuidoosten van de provincie Utrecht, gelegen aan het uiteinde van de Utrechtse Heuvelrug. Vanuit een vakantiewoning in Rhenen heeft u de mogelijkheid om zowel de natuurgebieden langs de Neder-Rijn als die op de Utrechtse Heuvelrug te bezoeken. Één van de opvallendste gebouwen in Rhenen is de Cuneratoren. Andere interessante gebouwen die u tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Rhenen kunt bezoeken zijn De Brakke en de Binnenmolen. Op de Grebbeberg vindt u het Ouwehands Dierenpark en een Militair ereveld.

Lees meer over vakantiehuizen in Rhenen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Rhenen

Rhenen is een stad in het uiterste zuidoosten van de provincie Utrecht, gelegen aan het uiteinde van de Utrechtse Heuvelrug. Vanuit een vakantiewoning in Rhenen heeft u de mogelijkheid om zowel de natuurgebieden langs de Neder-Rijn als die op de Utrechtse Heuvelrug te bezoeken. Één van de opvallendste gebouwen in Rhenen is de Cuneratoren. Andere interessante gebouwen die u tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Rhenen kunt bezoeken zijn De Brakke en de Binnenmolen.

Natuur in Rhenen

In de omgeving van Rhenen vindt u mooie en gevarieerde natuurgebieden. Vanuit een vakantiewoning kunt u een wandeling maken door het uiterwaardengebied de Blauwe Kamer en over de aangrenzende Grebbeberg. In de Blauwe Kamer kunt u een wandeling maken die langs een vogelkijkhut loopt. Voor de hut broedt een kolonie aalscholvers, blauwe reigers en lepelaars. In het najaar verblijft er in het uiterwaardengebied regelmatig een visarend. Over en onderlangs de Grebbeberg lopen verschillende wandel- en fietspaden. Op de randzonde van de heuvel en de uiterwaarden komen bijzondere soorten planten voor als kruisbladwalstro, besanjelier en kruisdistel.

Aan de andere kant, ten noordwesten van de stad Rhenen, liggen de uitgestrekte bosgebieden van de Utrechtse Heuvelrug. Hier kunt u een wandeling maken door het Remmersteinsche Bosch of over de Plantage Willem III. De bossen worden afgewisseld met heidevelden en graslanden. Er broeden vogels als groene specht, boomleeuwerik en nachtzwaluw.

Vakantiewoningen in Rhenen

Vanuit een vakantiehuis in Rhenen kunt u de gevarieerde natuurgebieden in het zuidoosten van de provincie Utrecht bezoeken! Ook kunt u eens een kijkje nemen in het stadscentrum van Rhenen. Wilt u meer weten over de natuur of over de vakantiewoningen in Rhenen? U kunt in dat geval gerust contact met ons opnemen. Wij beantwoorden al uw vragen met plezier en helpen u met het vinden van een geschikte vakantiewoning in Rhenen!