Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Soest is een grote plaats, gesitueerd ten westen van de stad Amersfoort. Vanuit een vakantiewoning in Soest kunt u de natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug bezoeken. Ook in de plaats Soest zelf valt er van alles te beleven. U kunt tijdens een verblijf in een vakantiehuis bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het museum Oud Soest. In het dorp staan diverse bijzondere gebouwen, waaronder molen De Windhond en de Petrus en Pauluskerk. In het park Vredehof staat de grootste mammoetboom van de provincie Utrecht.

Natuur in Soest

In de omgeving van Soest liggen er diverse landgoederen en ongerepte natuurgebieden. Ten zuiden van Soest vindt u bijvoorbeeld de Korte duinen en Lange duinen. Beide gebieden bestaan uit kale stuifzanden tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Op de stuifzanden leven allerlei specifieke soorten dieren. Wanneer u vanuit een vakantiewoning de stuifzanden bezoekt kunt u er bijvoorbeeld zandhagedissen, heivlinders en boomleeuweriken zien. Hier er daar staan er jeneverbessen.

Ten westen van Soest, rondom Lage Vuursche, kunt u vanuit een vakantiehuis diverse landgoederen bezoeken. Hier liggen onder andere het landgoed Drakensteyn, landgoed Brandenburg en het park rond Paleis Soestdijk. In deze gebieden vindt u vaak een afwisseling van bossen, oude bomenlanen, open weilanden en graslanden, heideveldjes en enkele vijvers. In deze natuurgebieden leven vogelsoorten als zwarte specht, grote bonte specht en bonte vliegenvanger.

Vakantiewoningen in Soest

Vanuit een vakantiehuis in Soest kunt u de mooie natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug bekijken. Ook kunt u Soest en de andere plaatsen in de omgeving bezoeken. Wilt u meer informatie over de natuurgebieden of vakantiewoningen in Soest? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen snel en helpen u met het vinden van een geschikte vakantiewoning in de Utrechtse plaats Soest!