TELEFONISCH BOEKEN?

+31858883337
OP WERKDAGEN VAN 10-17 UUR
ZATERDAG VAN 10-17 UUR EN ZONDAG VAN 10-21 UUR
Valkenburg
AANKOMSTDAG

AANTAL PERSONEN

AANTAL SLAAPKAMERS

KARAKTERISTIEKEN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Valkenburg

Valkenburg is één van de bekendste plaatsen in Zuid-Limburg. De stad is dan ook schitterend gesitueerd in het Geuldal. Vanuit een vakantiewoning kunt u schitterende wandelingen maken door het Geuldal of in de aangrenzende bosgebieden. In de stad Valkenburg zelf is er van alles te beleven. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis kunt u een kijkje nemen in het oude stadscentrum. Vele gebouwen zijn hier met mergel gebouwd. U kunt een bezoek brengen aan kasteel Den Halder, aan de oude stadsmuren en poorten, en aan de Lourdesgrot in de Cauberg. In Valkenburg is het streekmuseum Het Land van Valkenburg gevestigd.


Natuur in Valkenburg

In de omgeving van Valkenburg kunt u vanuit een vakantiewoning vele verschillende en afwisselende wandelingen maken. Ten oosten van Valkenburg liggen in het Geuldal de kastelen Genhoes en Oud Valkenburg. U kunt een wandeling rond deze kastelen maken en door het achterliggende natuurgebied De Kluis. In dit natuurgebied vindt u hellingbossen, beken en enkele kalkgraslanden. Ook aan de westkant van Valkenburg, tussen de stad en Meerssen, liggen er langs het riviertje de Geul mooie natuurgebieden. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis wandelt u hier door de stijle hellingbossen van het Geulhemmerbos. Hier en daar zijn er langs de Geul steile kalkrotswanden te zien. Er liggen bovenop de heuvels enkele oude en verlaten groeves, zoals de aan de natuur teruggegeven Meertensgroeve. In de gevarieerde bossen leven veel soorten planten en dieren. Tijdens een wandeling kunt u plantensoorten als ruig hertshooi, bosereprijs en grote veldbies tegenkomen of een middelste bonte specht waarnemen.


Vakantiewoningen in Valkenburg

Vanuit een vakantiehuis in Valkenburg kunt u allerlei activiteiten ondernemen. Rondom de stad liggen er fraaie natuurgebieden en in de stad zelf zijn er vele bezienswaardigheden en attracties. Wanneer u meer informatie wilt over de natuurgebieden of over de vakantiewoningen in Valkenburg kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen snel en helpen u met het vinden van een leuke vakantiewoning in de Limburgse stad Valkenburg.  

Plaatsen in de buurt van Valkenburg

Lees meer

WAAROM NATUURHUISJE.NL?

Je huurt meer dan een vakantiehuis, namelijk een prachtige omgeving.

Je bent weg van de massa en maakt geen onderdeel uit van een groot vakantiepark.

Je bepaalt je eigen avontuur.

VOLG ONS!

nieuwsbrief

LOOP DE BEST VERBORGEN NATUURHUISJES NIET LANGER MIS!