Vakantiehuizen Walsoorden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Walsoorden is een dorp dat gelegen is in de gemeente Hulst, Zeeuws-Vlaanderen. Vakantiehuizen in Walsoorden zijn ideaal voor watersportliefhebbers door de ligging bij het water. Natuurliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen, want er liggen verschillende natuurgebieden in de omgeving van Walsoorden en het nabijgelegen Hulst.

Ontdek de omgeving
De typische Zeeuws-Vlaamse sfeer is goed te merken in de omgeving van een vakantiehuisje in Walsoorden. Het landschap van Zeeuws-Vlaanderen wordt gekenmerkt door uitgestrekte akkers, open bosgebied en grote natuurgebieden. Deze worden afgewisseld met kleine, pittoreske plaatsjes waar je bourgondisch kunt genieten. In dit landschap kun je uitstekend wandelen, mits je goede wandelschoenen mee neemt! De paden hier zijn nieuw en vaak nog onverhard en lopen kriskras door het gebied. Je kunt hier je eigen route uitzetten en urenlang wandelen of fietsen. In de omgeving van Walsoorden liggen verschillende natuurgebieden, waaronder de Putting. Dit is nog één van de weinige echte oudland gebieden in Zeeland. De Putting is een echt vogelgebied, is laaggelegen en bestaat vooral uit weide, kronkelige sloten en kleine greppels. In de zomer kun je hier de kievit, grutto en de kluut spotten. Grote groepen grauwe ganzen, Canadese ganzen en kolganzen bezoeken het gebied in de wintermaanden. Andere prachtige wandelgebieden zijn de bossen van Clinge en St. Jansteen. Flora en fauna in het gebied zijn verschillende paddenstoelen en konijnen, eekhoorns en zangvogels. Het vlakbij gelegen plaatsje Hulst heeft een kustlijn van ongeveer 31 kilometer. Hier kun je dus lekker uitwaaien en een mooie wandeling of fietstocht maken. Vlakbij Walsoorden ligt het zandstrand van Perkpolder, dit gebied wordt ontwikkeld tot een natuurgebied. Vanuit de haven kun je met een veerboot een oversteek maken naar de gemeente Hansweert, waar je uitstekend kunt fietsen. Wanneer je op de veerboot zit, is het goed mogelijk dat je een zeehond ziet op of rondom de zandbanken. De gezellige Vlaamse stad Antwerpen is ongeveer drie kwartier rijden vanuit Walsoorden. Hier kun je goed winkelen, verschillende musea bezoeken en genieten in één van de gezellige restaurants. Binnen 26 minuten zit je in het centrum van Terneuzen, dat ook zeker de moeite waard is!

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de omgeving van Walsoorden, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Inloggen