Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Lees meer over:

Het dorp Wirdum is gelegen in de gemeente Loppersum in de provincie Groningen. Het dorp ligt tussen de plaatsen Loppersum en Appingedam in een bosrijke omgeving. De vakantiehuizen zijn een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers en de omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en lange fietstochten. Op ongeveer 30 kilometer afstand ligt de plaats Pieterburen. Vanuit deze plaats kun je gaan wadlopen, een uitdagende en leuke sport voor jong en oud!

Ontdek de omgeving
Groningen is de meest noordelijke provincie van Nederland en was lang een relatief onbekende toeristische bestemming. Tegenwoordig weten echter steeds meer vakantiegangers de mooie natuur en gezellige plaatsen van deze provincie te vinden. Wanneer je verblijft in een vakantiehuisje in Groningen kun je nog steeds genieten van volledige rust en ruimte. Vakantiehuizen in deze mooie provincie liggen namelijk midden in de mooie natuur en zijn dus ideaal voor natuurliefhebbers. Het landschap van Groningen kent verschillende meren, uitgestrekte polders en de Wadden en Waddenzee. De Waddenzee heeft een grote diversiteit aan flora en fauna en je raakt hier niet snel uitgekeken. In en rondom het water leven namelijk meer dan 10.000 verschillende planten en dieren. Probeer tijdens het wadlopen een zeehond te spotten of bezoek één van de mooie natuurgebieden in Groningen. Vanuit een vakantiehuis in Wirdum is het ongeveer 35 minuten rijden naar Pieterburen, hier kun je het zeehondencentrum bezoeken of beginnen aan een wadlooptocht. Op ongeveer 19 minuten rijden van Wirdum bevindt zich ‘t Roegwold, een prachtig gebied met oude én nieuwe natuur. In de Westerpolder in het gebied komen planten voor zoals het goudknopje en rietorchis. Vogels die er leven zijn onder andere roodborsttapuiten en karekieten. Als echte vogelliefhebber kunnen de rietmoerassen van Tetjehorn niet ontbreken op de bucketlist. Hier komen bijzondere vogels voor, waaronder de porseleinhoen en het baardmannetje. Vanuit een vakantiehuisje in Wirdum kun je uitstekend de gezellige en bruisende stad Groningen bezoeken. Hier kun je diverse musea bezoeken, cultuur snuiven, de mooie gebouwen bewonderen en goed winkelen in de hippe winkels. Kortom, er valt dus genoeg te doen in de omgeving van de vakantiehuisjes in Wirdum!

Meer informatie?
Op onze website vind je meerdere natuurhuisjes in de omgeving van Wirdum, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.