Vakantiehuizen Woudenberg

Woudenberg is één van de dorpen gelegen op de oostrand van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een klein en gezellig dorp dat ongeveer 12.500 inwoners telt. Vanuit de vakantiehuisjes in Woudenberg kun je de uitgestrekte bosgebieden en heidevelden op de heuvelrug bekijken. Het Nationale Park de Utrechtse Heuvelrug loopt dwars door de provincie Utrecht, van Rhenen tot aan de omgeving van Naarden. In de bijna 6000 ha dat het gebied groot is, zijn veel verschillende soorten landschap te vinden. Een vakantiehuisje in Woudenberg is de perfecte uitvalsbasis om een bezoek aan die Nationale Park te brengen.

Lees meer over vakantiehuizen in Woudenberg
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Woudenberg

Woudenberg is één van de dorpen gelegen op de oostrand van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een klein en gezellig dorp dat ongeveer 12.500 inwoners telt. Vanuit de vakantiehuisjes in Woudenberg kun je de uitgestrekte bosgebieden en heidevelden op de heuvelrug bekijken. Het Nationale Park de Utrechtse Heuvelrug loopt dwars door de provincie Utrecht, van Rhenen tot aan de omgeving van Naarden. In de bijna 6000 ha dat het gebied groot is, zijn veel verschillende soorten landschap te vinden. Een vakantiehuisje in Woudenberg is de perfecte uitvalsbasis om een bezoek aan het Nationale Park te brengen.

Geniet van de natuurrijke omgeving

De omgeving van Woudenberg is natuurrijk en herbergt een groot aantal soorten planten en dieren. Wie vroeg vanuit zijn vakantiehuisje op pad gaat, maakt kans op het zien van hazen en reeën. In de bossen komen allerlei soorten vogels voor. Het hele jaar door zijn er groene spechten, bonte spechten en zwarte spechten aanwezig. Zomergasten rond Woudenberg zijn de bonte vliegenvanger en gekraagde roodstaart. De beste tijd om vanuit je vakantiewoning de heidevelden te bezoeken is in de nazomer. De struikheide staat dan in bloei en zorgt er voor dat de velden een prachtige en intense paarse kleur krijgen. Eerder in het jaar zijn al bremstruiken en dopheide in bloei te zien.

De directe omgeving van het dorp is landelijk en er zijn enkele weilanden en landgoederen te vinden. Tijdens jouw vakantie in Woudenberg is het natuurlijk een aanrader om een bezoek te brengen aan de Utrechtse Heuvelrug. Dit nationale park bestaat uit bos en heidelandschap. Daarnaast zijn er ook plaatsen waar akkerlandschap en veenlandschap te vinden is. De bossen van de Utrechtse Heuvelrug kunnen worden beschouwd in twee verschillende type; naaldbossen en loofbossen. De naaldbossen worden voornamelijk gevormd door verschillende spar soorten. de loop bossen bestaan voornamelijk uit (Amerikaanse) eikenbomen, berkenbomen en beuken. De Utrechtse Heuvelrug is een belangrijke plek voor verschillende soorten zoogdieren. Naast de “gewone” zoogdieren zoals konijnen, eekhoorns en de ree zijn er ook dassen en boommarters waar te nemen. Verder leven er in dit natuurgebied ook een aantal leuke amfibieën en reptielen. De ringslang en zandhagedis zijn hier beide een goed voorbeeld van.

Er is van alles te doen in en rondom Woudenberg

Het is natuurlijk een aanrader om een bezoek te brengen aan het nationale park de Utrechtse Heuvelrug. Hier kun je je prima meerdere dagen vermaken met de verschillende wandel- en fietsroutes die zijn uitgezet door de omgeving. Maar buiten dit natuurgebied zijn er ook nog verschillende leuke plekken om te bezoeken. Zo kun je vanuit jouw vakantiehuisje een bezoek brengen aan landgoed Geerestein of landgoed De Boom. Beide landgoederen liggen tussen Woudenberg en Leusden. Westelijker ligt landgoed Den Treek, een zeer oud landgoed op de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Hier kan je een fietstocht maken door imposante beukenlanen, over velden en door uitgestrekte bossen. Tenslotte is het mogelijk om vanuit je vakantiehuisje het gehucht Austerlitz te bezoeken. Het plaatsje zelf is niet erg bijzonder, maar de Pyramide van Austerlitz geniet meer bekendheid.

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes die wij in Woudenberg aanbieden!

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?