Vakantiehuizen Colombia

Wist je dat de biodiversiteit in Colombia de op een-na-grootste ter wereld is? Dankzij de Amazone en de verschillende klimaten in het land is de flora en fauna erg divers en valt er tijdens je vakantie in het Zuid-Amerikaanse land een hoop te ontdekken. Boek een van de vakantiehuisjes in Colombia en laat je verrassen door de prachtige natuur van dit land.

Lees meer over vakantiehuizen in Colombia

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen Colombia

Wist je dat de biodiversiteit in Colombia de op een-na-grootste ter wereld is? Dankzij de Amazone en de verschillende klimaten in het land is de flora en fauna erg divers en valt er tijdens je vakantie in het Zuid-Amerikaanse land een hoop te ontdekken. Boek een van de vakantiehuisjes in Colombia en laat je verrassen door de prachtige natuur van dit land.

Rijke Colombiaanse natuur

Door de verschillende klimaten in het land is de Colombiaanse bodem een goede basis voor diverse flora en fauna. Van uitgestrekte bossen, savanne, berggebieden, mangroven, vruchtbare valleien en langgerekte kustlijnen met paradijselijke stranden tot tropische regenwouden. Een groot deel van het land bestaat uit een adembenemend mooi natuurpallet. Niet gek dat dit ook voor dieren een erg geschikte leefomgeving is gebleken. Door de grote biodiversiteit in het land vind je er zo’n 580 reptielensoorten, 780 verschillende amfibieën en komen er ruim 1.900 vogelsoorten voor. Het land heeft een tropisch klimaat en daardoor is de temperatuur op veel plekken nagenoeg gelijk. Wel komen er door de hoogteverschillen in het land tussen verschillende bestemmingen flinke temperatuurverschillen voor. In de laaggelegen gebieden is het warmer, dan in de bergen. Ook verschillende de droogteperioden. In het noorden is het van december tot maart een droog seizoen, terwijl het in het zuiden in juni en juli iets droger is. Aan de kust is het altijd nat.

Mooie gebieden en natuurparken

Door de diversiteit van het land heeft Colombia natuurliefhebbers een hoop te bieden. Waar moet je zijn? Natuurlijk mag een trip naar de Amazone niet ontbreken. Ontdek per boot de schoonheid van de jungle en een van de grootste ecosystemen van de wereld. Valle de Cocora is een bijzondere plek, waar je de hoogste palmbomen ter wereld vindt: de Palma de Cera (waxpalmboom). Ze kunnen tot wel 60 meter hoog worden! Het levert een indrukwekkend schouwspel aan de paradijselijke, buigzame bomen op. Je kunt er fantastisch wandelen of al paardrijdend het gebied verkennen.

De Tatacao Woestijn tussen San Augustin en Bogota is een bijzonder gebied, waar je langs cactussen van een paar meter groot en bijzondere zandformaties kunt wandelen. Een iets vruchtbaardere grond vind je rond de rivier van de 5 kleuren: Caño Cristales. Dit is een erg bijzondere rivier, dankzij de waterplanten die de Caño Cristales van tijd tot tijd roze doen kleuren. De bergen zorgen in Colombia niet alleen voor grote hoogteverschillen, maar leveren ook prachtige landschappen op. In Tayrona Nationaal Park vind je diverse wilde dieren, zoals brulapen en jaguars en spot je een van de mooiste kustlijnen van het land met parelwitte stranden. De onderwaterwereld van Colombia wordt overigens eveneens geroemd, dankzij zijn vele vissoorten. Een andere paradijselijke snorkel- en duikspot voor natuurliefhebbers vind je op de Malpelo eilanden nabij de kust van het land.

Vakantiehuisjes in Colombia

Er valt een hoop te ontdekken in dit prachtige land in Zuid-Amerika. Verken Colombia vanuit een fijne accommodatie die je dichtbij de leefomgeving van dit natuurrijke land brengt en boek een vakantiehuisje dichtbij de natuur. Verblijf op één plek of reserveer vakantiehuisjes in Colombia op verschillende plekken en maak zo een rondreis door de adembenemende natuur van dit land.