Vakantiehuizen Meurthe et Moselle

Regionale Natuurpark Lotharingen

Lees meer over vakantiehuizen in Meurthe et Moselle

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noordoosten van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivieren de Meurthe en de Moselle (Moezel) en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Meurthe-et-Moselle heeft een oppervlakte van 5246 km2 en er wonen bijna 740.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Meurthe-et-Moselle? Meurthe-et-Moselle is een van de beboste departementen van Frankrijk. Op zoek naar een vakantiehuis in het noorden? Breng dan een bezoek aan Longwy, wat bekend staat op zijn aardewerk. Rond de streek Pont-à-Mousson vind je vele vertrekpunten voor een tal van toeristische routes door Meurthe-et-Moselle. Verblijf je in een vakantiehuisje rond Tould? Geniet dan van de prachtige wijngaarden die hier te vinden zijn. Meer in het zuiden van Meurthe-et-Moselle kun je genieten van gites in natuurrijke gebieden.

Regionale Natuurpark Lotharingen

Gelegen in de departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle en Moselle is het regionale natuurpark van Lotharingen. Hier vind je de typische landschappen van de regio. Vertrek vanuit je vakantiehuisje voor een wandeling over de vlaktes en de plateaus die dit landschap typeren. Geniet van de bijzondere flora en fauna die in dit park te vinden is, denk hierbij aan het Roodstreephooibeestje, de havik, de wespendief, de zwarte wouw, de wilde kat, de vos en de bever.

Toul

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in het westen van Meurthe-et-Moselle? Breng dan een bezoek aan het vestigingsstadje Toul. Deze stad ligt aan de rivier de Moselle en je kunt hier een prachtige gotische kathedraal vinden (Le Cathédrale Saint-Étienne) die gebouwd is in de 13e eeuw. De kathedraal behoord tot een van de grootste gotische kloosters van Frankrijk. Wanneer je in een vakantiehuisje in deze regio van Meurthe-et-Moselle verblijft dan is een bezoek aan het vestigingsstadje Toul zeker een aanrader.

Het fort van Fermont

Verblijf je in een gite in het noorden van Meurthe-et-Moselle? Breng dan een bezoek aan deze ondergrondse stad die gebouwd is in het begin van de 20e eeuw. In de omgeving van dit fort kun je genieten van de vele historische sites die hier te vinden tevens. Verblijf je in een vakantiehuis in deze regio? Na een bezoek aan dit fort begrijp je beter hoe dit fort als verdedigingslinie heeft gediend. De Maginotlinie is ongetwijfeld de beroemdste verdedigingslinie van deze eeuw, maar is ook de minst bekende. Breng een bezoek aan dit fort en geniet van de mooie ondergrondse wandeling, waar je onder andere een ondergronds munitiemagazijn kunt bezichtigen.