Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis in Midden-Transdanubië huren? Bekijk hier een overzicht van prachtige vakantiewoningen in Midden-Transdanubië. De vakantiehuisjes in Midden-Transdanubië op Natuurhuisje.nl hebben allemaal één ding gemeen; ze staan allemaal in de mooiste natuur van Midden-Transdanubië.

Vakantiewoningen in Komárom-Esztergom, Veszprém en Fejér

Midden-Transdanubië is gelegen in het noordwesten van Hongarije. De regio bestaat uit drie comitaten (soort graafschappen); Komárom-Esztergom, Veszprém en Fejér. Komárom-Esztergom is gelegen in het uiterste noorden van Midden-Transdanubië en heeft iets meer dan 300.000 inwoners. Ook de Donau is gelegen in Komárom-Esztergom, zij vormt de noordgrens tussen Slowakije en Hongarije. Veszprém is een cominaat dat gelegen is in het westen van Midden-Transdanubië. Veszprém heeft rond de 300.000 inwoners. Het bekende Balatonmeer is ook gedeeltelijk in Veszprém gelegen. Het heuvelachtige landschap in Veszprém is onderdeel van het zogenaamde “Bakony”. Bakony is een groot heuvelachtig gebied dat gelegen is in het westen van Hongarije. Fejér is het meest oostelijk gelegen cominaat en heeft iets minder dan 300.000 inwoners. In Fejér liggen onder andere het Balatonmeer maar ook het Meer van Velence. Fejér kent zowel heuvelachtig landschap in het noorden als hogere gebergte in het zuiden. Wil jij graag eens een bezoekje brengen aan één van de cominaten in Midden-Transdanubië? Huur eens een huisje in Fejér, Veszprém of Komárom-Esztergom op Natuurhuisje.nl. De vakantiehuisjes in Midden-Transdanubië op Natuurhuisje.nl zijn allemaal prachtig gelegen en bieden een perfecte plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur in deze regio van Hongarije.

Natuur Midden-Transdanubië

De natuur in Midden-Transdanubië is prachtig en gevarieerd. Het heuvelachtige landschap bepaald voor een groot gedeelte het karakter van de regio maar ook de hoogvlaktes in het zuiden van Fejér en de meren en rivieren spelen een belangrijke rol in de vorming van de natuur van Midden-Transdanubië. Het Meer van Velence is bijvoorbeeld goed voor vele watervogels. Je kunt hier bijvoorbeeld verschillende reigersoorten aantreffen zoals purperreigers, kwakken en grote zilverreigers. Ook de buidelmees voelt zicht thuis in deze omgeving. In Nederland zie je de buidelmees slechts zelden. Maar in de omgeving van het Meer van Velence broeden er een flink aantal paartjes. Verder zijn in de regio leuke soorten te zien als sakervalk, dwergaalscholver en keizerarend. De regio is daarom ook een leuke plek voor vogelaars. Wil jij de natuur van Midden-Transdanubië eens zelf gaan bewonderen? Huur dan eens een vakantiewoningen in Midden-Transdanubië op Natuurhuisje.nl en laat je verrassen door dit prachtige stukje van Hongarije.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Geen probleem, onder medewerkers helpen je graag verder met het zoeken naar een geschikte accommodatie in Midden-Transdanubië. Ook raden wij u aan om ook eens de vakantiehuisjes in de overige regio’s te bekijken. Wellicht dat je daar jouw droomhuisje tussen vindt. Of neem eens een kijkje op de pagina van Slowakije.