Vakantiehuizen Zuid-Transdanubië

Somogy, Tolna en Baranya

Lees meer over vakantiehuizen in Zuid-Transdanubië

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Vakantiehuis in Zuid-Transdanubië huren? Bekijk hier het aanbod van prachtige vakantiewoningen in Zuid-Transdanubië. De vakantiehuisjes in Zuid-Transdanubië op Natuurhuisje.nl zijn allemaal ideaal gelegen voor een vakantie vol rust en natuur. Zuid-Transdanubië is gelegen in het zuidwesten van Hongarije.

Somogy, Tolna en Baranya

Zuid-Transdanubië is een regio die opgedeeld is in drie comitaten namelijk; Somogy, Tolna en Baranya. Somogy is het meest westelijk gelegen comitaat in Zuid-Transdanubië. Het comitaat heeft meer dan 250.000 inwoners. Door de grote oppervlakte die Somogy omvat is de regio het dunbevolkste gebied van Hongarije. Somogy grenst in het zuiden met Kroatië. De grens tussen Somogy en Kroatië wordt gevormd door de Dráva (een zijtak van de Donau). De hoofdplaats van Somogy is Kaposvár. Kaposvár is een stad met iets meer dan 65.000 inwoners. Kaposvár is een stad met nog historische gebouwen in het centrum. Een aanrader om eens te bezoeken!

Tolna is het meest noordelijk gelegen comitaat van Zuid-Transdanubië. Het comitaat heeft slechts iets meer dan 200.000 inwoners. Het comitaat heeft een interessante geografische ligging doordat zowel de Donau als de laagvlaktes in Tolna gelegen zijn. De hoofdstad van Tolna is Szekszárd, een stad met ongeveer 35.000 inwoners. Szekszárd is vlakbij de Donau gelegen.

Baranya is het meest zuidelijk gelegen comitaat van Hongarije. Het comitaat heeft ommenabij de 250.000 inwoners en grenst eveneens met Kroatië. Pécs is de hoofdstad van Baranya en is één van de grotere steden in Hongarije. De stad heeft iets meer dan 150.000 inwoners. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te zien in Pécs, zoals de Dom van Pécs en het Széchenyi plein. Wil jij graag eens een bezoekje brengen aan één van deze comitaten? Huur dan eens een vakantiehuisje in Somogy, Tolna en Baranya. De vakantiewoningen in Zuid-Transdanubië op Natuurhuisje.nl bieden naast rust en ruimte ook de gelegenheid om de cultuur in de verschillende steden te bewonderen.

Natuur Zuid-Transdanubië De natuur in Zuid-Transdanubië is niet alleen heel mooi maar ook goed voor verschillende zeldzaamheden. In het noorden van Somogy ligt een gedeelte van het Balatonmeer. Het Balatonmeer is goed voor een zeldzame meeuwsoort, namelijk de reuzenzwartkopmeeuw. Deze grote meeuw is soms te bewonderen in de omgeving van het Balatonmeer. Een beetje geluk is wel vereist voor het waarnemen van deze mooie meeuw. Ook dwergaalscholvers en zeearenden voelen zich thuis in Somogy. Wil jij de natuur van Zuid-Transdanubië eens met eigen ogen gaan bekijken? Huur dan eens een vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl in Zuid-Transdanubië. De vakantiewoningen in Zuid-Transdanubië op Natuurhuisje.nl bieden een uitstekende uitgangspositie om de natuur van deze prachtige regio van Hongarije eens te verkennen. Niet kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens de huisjes in de omliggende regio’s. Of vraag eens advies aan één van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder met je zoektocht naar een leuke vakantiewoning.