Vakantiehuizen Litouwen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Litouwen

Vind in Oost-Europa in dit land een onvergetelijk vakantiebestemming en verken de natuur van Litouwen. Het land staat bekend om de duizenden meren en vormt de ideale basis om een heerlijke natuurvakantie tegemoet te gaan. Ben je benieuwd? Ontdek het beste van dit land via een van de vakantiehuisjes in Litouwen!

Natuur in Litouwen

De reden waarom Litouwen zo als “meren land” bekend staat, is doordat het land duizenden meren heeft die tal van mogelijkheden met zich meebrengen. Vissen, kanoën, zeilen en zwemmen zijn zomaar wat activiteiten die je daardoor veelvuldig kunt ondernemen om de natuur van het land vanaf het water te verkennen. Het land heeft overigens maar liefst 9.000 meren, maar dit aantal is aan verandering onderhevig. Het aantal meren verschilt van tijd tot tijd door de nieuwe meren die er ontstaan. De meeste meren zijn overigens erg schoon, waardoor je er gewoon in kunt zwemmen of vissen. Het land bestaat uit een groot percentage aan naaldbossen, metershoge duintoppen, moerassen en diepblauwe zeeën. De vele wandelpaden leiden je door de bossen langs de mooiste uitzichten van het land. De rijke flora en fauna en mythische achtergronden zorgen ervoor dat dit een ware parel is om te ontdekken en het land bij uitstek is voor natuurliefhebbers die houden van wandelen. Er leven heel wat verschillende dieren in de bossen en op de landen van Litouwen. In de bossen wonen bijvoorbeeld edelherten, elanden, marters, de lynx, vossen en wolven. De nationale vogel is overigens de ooievaar, maar er komen nog heel wat andere vogelsoorten in het land voor, waaronder veel broed- en trekvogels. Bovendien kun je in Litouwen maar liefst 1.300 verschillende plantensoorten ontdekken.

Nationale parken en natuurgebieden

Er zijn vier nationale parken in Litouwen: Koerse Schoorwal, Zemaitijos, Aukstaitija en het Trakai Historisch Park. Daarnaast zijn er nog zo’n 28 natuurgebieden in het land. Het Nationaal Park Koerse Schoorwal (Curonian Spit) staat op de UNESCO wereld erfgoed lijst en wordt vaak als mooiste park van Litouwen getipt. De oneindige bossen herbergen de Dode Duinen, een heksenheuvel met bizarre kunst, het bos met gestorven bomen dankzij de aalscholvers die er broeden. De kustlijn van Litouwen is gelegen aan de Oostzee en bestaat voornamelijk uit natuurgebied.

Vakantiehuisjes in Litouwen

Verblijf in een van de vakantiehuisjes in Litouwen en beleef zelf van dichtbij de prachtige natuur in het land. Word wakker met uitzicht op een van de vele meren, omgeven door naaldbomen en vooral rust. Door de unieke locaties van elk huisje kun je ervoor kiezen om grotere steden of dorpen te vermijden en in alle rust te genieten van een vakantie in de middle of nowhere. Doordat je in een vakantiehuis alle faciliteiten hebt om een comfortabele vakantie tegemoet te gaan, zal het jullie aan niks ontbreken. Ga een ontspannen avond tegemoet na een dag wandelen of sportieve outdoor activiteiten. In Litouwen zijn de mogelijkheden voor natuurliefhebbers zowel ’s zomers als ’s winters eindeloos!

Inloggen