Vakantiehuizen Diekirch

Niet kunnen vinden wat je zocht? Vraag eens of één van onze collega’s jouw kan helpen met het zoeken naar een leuk huisje in de prachtige omgeving van Diekirch. Of bekijk eens de prachtige vakantiewoningen in omliggende regio’s of in buurland Duitsland, wellicht staat daar wel dat droomhuisje waarnaar jij op zoek bent.

Lees meer over vakantiehuizen in Diekirch
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuis Diekirch huren? Ben jij op zoek naar een vakantiewoning in Diekirch? Bekijk dan het aanbod van prachtige landelijke vakantiehuizen in Diekirch. Natuurhuisje.nl biedt vakantiehuisjes in Diekirch aan die alle factoren omvatten voor een heerlijke vakantie in rust, ruimte en natuur.

Diekirch is een kanton in Luxemburg. De hoofdstad van Diekirch is de gelijknamige stad Diekirch. In de hoofdplaats wonen slechts 7000 inwoners, wat voor Nederlandse begrippen eerder een dorp in houd. In de hoofdplaats wordt tevens een bier gebrouwd, dit bier draagt dezelfde naam als de stad zelf ; “Diekirch” dus. De inwoners dan Diekirch worden ook wel ezels genoemd en de stad “Ezelstad”. Dit stamt af van het verleden, de inwoners waren toentertijd nogal koppig. Vooral toen er een spoorlijn aangelegd moest worden bij de stad. Wil jij graag een bezoekje brengen aan dit leuke plaatsje in Luxemburg? Bekijk dan eens het aanbod van prachtige vakantiewoningen in de omgeving van de stad Diekirch.

Vakantiewoning in Gutland

Diekirch is gelegen aan de rand van de Luxemburgse Ardennen en valt in het Oosten onder Gutland. Gutland is ten opzichte van de Ardennen een stuk weidser en opener. De grond in Gutland is vruchtbaar en dat zorgt ervoor dat er veel aan akkerbouw wordt gedaan in deze regio. Het contrast met de Ardennen maakt Diekirch interessant. Wil jij een leuke vakantiewoning in Gutland huren? Bekijk dan eens het aanbod van mooie huisjes in Gutland. Natuurhuisje.nl biedt prachtige landelijk gelegen vakantiehuizen in Gutland aan zodat je de regio goed kunt verkennen.

Natuur in Diekirch

Zoals gezegd ligt een klein gedeelte van de Luxemburgse Ardennen nog in Diekirch, de rest van Diekirch behoord tot het zogenaamde “Gutland”. Dit zorgt voor een diversiteit in het landschap. Zo zijn er dichtere bossen te vinden maar ook mooie glooiende akkers. In Diekirch zijn een aantal leuke vogelsoorten waar te nemen die in Nederland schaars zijn. Zo kun je er de Middelste Bonte Specht tegenkomen. Maar met wat geluk tref je een waterspreeuw aan in één van de snelstromende riviertjes die Diekirch rijk is. Daarnaast maak je overal kans op het waarnemen van een Rode Wouw. De Rode Wouw is goed te herkennen aan zijn gevorkte staart, op goede dagen kan je er meerdere op één dag waarnemen. Geïnteresseerd geraakt in de natuur van Diekirch? Boek dan eens een leuk huisje in deze regio en bekijk de prachtige natuur van Diekirch van dichtbij. Om de natuur van Diekirch goed te kunnen bewonderen kun je het beste een natuurhuisje huren, deze zijn namelijk uitermate geschikt voor mensen die van de natuur houden.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Vraag eens of één van onze collega’s jouw kan helpen met het zoeken naar een leuk huisje in de prachtige omgeving van Diekirch. Of bekijk eens de prachtige vakantiewoningen in omliggende regio’s of in buurland Duitsland, wellicht staat daar wel dat droomhuisje waarnaar jij op zoek bent.