Vakantiehuizen Malta

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Malta

Onder Sicilië en boven Tunesië vind je het mediterrane Malta. Dankzij deze ligging is het eiland het hele jaar door een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers. Boek een van deze vakantiehuisjes op Malta en ontdek zelf dit mediterrane eiland en de andere eilanden uit de Maltese archipel!

Natuur op Malta

Door de constante temperatuur van 30 graden op het eiland en de nodige neerslag die er valt wordt er een perfect klimaat en leefomgeving gecreëerd voor een rijke flora en fauna. De natuurgebieden op het eiland bestaan uit een aantal natuur- en vogelreservaten, waaronder Ghadira en Simar. Ontdek de natuur via een van de vele wandelpaden die over het eiland langs de ongerepte gebieden in de natuur en overblijfselen van de menselijke oudheid lopen. Van de ruige kliffen aan de kusten tot verborgen groene valleien in het binnenland. En van de rotsachtige garrigue met veel struiken en kreupelhout tot de sfeervolle plaatsjes van de Maltese eilandengroep. Van november tot en met mei staat het eilanden in bloei en transformeert de natuur in een groene natuur vol bloemen en planten, zoals onder andere violen, klavertjes, venkel en wilde irissen. In het noorden van Malta vind je in Bidnija naar verluid de oudste olijfbomen ter wereld en ook de zeven Megalithische tempels van Malta en de andere eilanden in de archipel staan vermeldt op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Sportieve outdoor activiteiten

Naast een hoop natuur, cultuur en historie is Malta ook voor de actieve natuurliefhebber een geweldige vakantiebestemming. De wateren rondom het eiland lenen zich perfect voor de nodige duiktrips in de grotten onder water, om te snorkelen tussen vele vissoorten of voor juist sportieve activiteiten op het water, zoals waterskiën of wakeboarden. De vakantiebestemming is erg gewaardeerd door klimmers. Vooral bij de zustereilanden van Malta zijn er spectaculaire mogelijkheden om te klimmen. Bij een bezoek naar Malta kan er bijvoorbeeld uitgeweken worden naar Malta’s rustigere zustereiland Gozo, waar het wandelpad langs de Dingli Cliffs hoog staat aangeschreven. Deze klif geeft een fantastisch uitzicht, waarbij op 220 meter het hoogste punt stijl afloopt in de beukende zee eronder. Het eiland staat erom bekend dat de tijd heeft stilgestaan en ook veel wandelaars vinden het heerlijk om dit stille eiland via de vele wandelpaden te verkennen. Het derde Maltese eiland is Comino. Dit was vroeger een plek waar vroeger piraten en smokkelaars zich schuil hielden. Je kunt het eiland binnen één dag al bekijken, want groot is het niet (2,5 bij 1,5 kilometer). Wel biedt het je prachtige uitzichten over het eiland ne de zee en waan je je voor even in pure stilte.

Vakantiehuisjes op Malta

Malta is voor de natuurliefhebber een eiland met heel wat mogelijkheden. Op een paar uur vliegen van Nederland dompel je je voor even onder in een heerlijke, mediterrane levensstijl. Boek een van de vakantiehuisjes op Malta en ontdek het zelf. In een vakantiehuisje heb je alle ruimte om naast actieve activiteiten om de natuur te verkennen, je in alle rust terug te trekken op een plek die van alle gemakken voorzien is. Neem na een lange wandeling een frisse duik in je blauwe zwembad en kook een verse maaltijd met de producten die je op de lokale markt gescoord hebt. Aan het leven op Malta kan iedereen wennen, toch?

Inloggen