Vakantiehuizen Salzburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Salzburg? Dan ben je hier aan het juiste adres, hier vind je namelijk meerdere vakantiehuizen in Salzburg. Al deze vakantiehuisjes hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuur van deze deelstaat van Oostenrijk. Salzburg ligt in het westen van Oostenrijk en wordt ook wel Salzburgerland genoemd, dit omdat de hoofdstad van de deelstaat dezelfde naam heeft, namelijk Salzburg. Voor de natuurliefhebbers heeft deze deelstaat een hoop te bieden.

Salzburg is een heerlijke regio waar je kunt genieten van de mooiste vergezichten. De regio is uitermate geschikt voor het maken van lange wandelingen. Dit is mogelijk door de vele wandelroutes die door de regio lopen. Vaak kun je al direct vanuit je vakantiehuis Salzburgerland starten met een wandeling die je vervolgens langs de mooiste valleien en gletsjers voert. Het is ook erg interessant om het eens wat hoger op te zoeken en een berg te beklimmen. Wanneer je boven de 2000 meter komt tref je namelijk ook een geheel andere flora en fauna aan die zeker de moeite waard is.

Ook het vogelleven is totaal anders dan beneden in de vallei. Wanneer je rond de sneeuwtoppen van de bergen wandelingen maakt zie je heel andere vogels dan dat je normaal gewend bent. Zo kun je er onder andere de lammergier tegen komen. Deze imposante roofvogel voedt zich met het merg uit botten van kadavers. Ze speuren bergkammen af op zoek naar overleden dieren en pakken vervolgens de botten in hun snavel. Deze botten laten ze dan 20/30 meter boven de bergkam op een steen vallen, waardoor de botten openbreken. Er komt op deze manier beenmerg vrij dat als voedsel dient voor de lammergier. Wanneer je dit spektakel zelf wilt zien dan kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij hebben verschillende vakantiehuizen Salzburg die op de juiste locatie staan.

Een andere bijzondere vogel die op grote hoogte vertoeft is de rostkruiper. Dit beestje is amper 10 centimeter groot en vrijwel alleen waar te nemen met een telescoop. Maar als je geluk hebt kun je hem van dichterbij te zien krijgen. Het zijn een soort vlinders die tegen steile berghellingen kruipen. Het typische gedrag van deze vogel heet ‘flikkeren’, ze gaan dan heel snel met de vleugels heen en weer. Dit is werkelijk fantastisch om te zien.

Naast vogels zijn er uiteraard genoeg andere dingen die de moeite waard zijn. Alleen de vergezichten maken dit gedeelte van Oostenrijk een perfecte uitvalsbasis voor jouw natuur vakantie. Het beste van een natuur vakantie geniet je in een vakantiehuisje in de natuur van Oostenrijk van Natuurhuisje.nl.

Wil je meer weten over het bijzondere gedrag van de rotskruiper of de lammergier? Of wil je alvast beginnen met het uitstippelen van wandelroutes die je vanuit je vakantiehuis wilt gaan maken? Of kom je er niet helemaal uit wanneer je bij ons een vakantiehuis Salzburg wilt boeken? Het is geen probleem! Neem gerust contact met ons op en wij zullen je zeker verder op weg helpen naar een geschikte vakantie vanuit een vakantieverblijf dat precies bij jou past.

b&b Salzburg
Wintersport Hinterglemm

Inloggen