Vakantiehuizen Ermland Mazurië

Vakantiehuis in Ermland-Mazurië huren? Bekijk hier een overzicht van prachtig landelijk gelegen vakantiehuisjes in Ermland-Mazurië. De vakantiewoningen in Ermland-Mazurië op Natuurhuisje.nl zijn allemaal ideal gelegen voor een vakantie vol rust, ruimte en natuur. Ermland-Mazurië is een woiwodschap (regio) gelegen in het noorden van Polen.

Lees meer over vakantiehuizen in Ermland Mazurië

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuis in Ermland-Mazurië huren? Bekijk hier een overzicht van prachtig landelijk gelegen vakantiehuisjes in Ermland-Mazurië. De vakantiewoningen in Ermland-Mazurië op Natuurhuisje.nl zijn allemaal ideal gelegen voor een vakantie vol rust, ruimte en natuur. Ermland-Mazurië is een woiwodschap (regio) gelegen in het noorden van Polen.

Vakantiehuis Olsztyn

In Ermland-Mazurië wonen ongeveer anderhalf miljoen mensen. De meeste van hen wonen in de hoofdstad van de regio “Olsztyn”. Olsztyn is een stad die gelegen is aan de rivier “Lyna”en is met meer dan 180.000 inwoners de grootste stad van dit woiwodschap. Vooral voor de cultuurliefhebber is Olsztyn een leuke bezienswaardigheid. Interessante plekken in Olsztyn zijn onder andere de bekende “Burcht van Olsztyn” en de prachtige stadspoort van Olsztyn.

Een andere belangrijke stad in Ermland-Mazurië is Elblag, een stad die met 130.000 inwoners de op één na grootste stad is van de regio. Hier kun je de prachtige Sint-Nicolaaskathedraal bewonderen en de mooie gerenoveerde stadskern. Wil jij één van deze prachtige steden eens gaan bezoeken? Maar toch genieten van alle rust en natuur die de regio te bieden heeft? Huur dan een vakantiehuis in Ermland-Mazurië op Natuurhuisje.nl. Deze zijn ideaal gelegen voor een vakantie vol rust en ruimte.

Natuur Ermland-Mazurië

Een belangrijk onderdeel van de natuur in Ermland-Mazurië is het Mazurisch Merenplateau. Het Mazurisch Merenplateau is een enorm gebied met meer dan 2000 meren uitgestrekt tot aan de grens met Litouwen. In dit merengebied is onder andere ook het grootste meer van geheel Polen gelegen namelijk het Sniardwymeer. In de Mazoerische Meervlakte (Pojezierze Mazurskie)komen veel verschillende vogelsoorten voor. Zo heb je een grote kans dat je bijvoorbeeld een zeearend voorbij ziet suizen. Ook schreeuwarenden en grote karekieten voelen zicht thuis in dit reusachtige meergebied.

In het meer beboste gedeelte van noordoost polen kun je onder andere de prachtige hazelhoen en de mooie zwarte specht waarnemen.

Ook diverse libel soorten komen voor in het Ermland-Mazurië. Zo is er onder andere de smaragdlibel waar te nemen en de beekrombout. Daarnaast is er nog veel meer flora en fauna te bewonderen in Mazurisch Merenplateau. /

Wil jij deze pracht en praal eens zelf gaan bekijken in noordoost Polen? Huur dan eens een vakantiewoning in Ermland-Mazurië nabij of in het Mazurisch Merenplateau. De vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl lenen zich uitstekend voor een heerlijk rustige vakantie in de natuur van Ermland-Mazurië.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens de vakantiehuizen in andere regio’s in Polen. Of vraag eens of één van onze medewerkers jouw verder kan helpen met de zoektocht naar een leuk vakantiehuis in Ermland-Mazurië.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?