Vakantiehuizen Podlachië

Vakantiehuisjes nabij Bialystok

Lees meer over vakantiehuizen in Podlachië
Lees meer over:

Vakantiehuis in Podlachië huren? Hier vind je een mooi overzicht van landelijke vakantiehuisjes in Podlachië. Alle vakantiewoningen in Podlachië op Natuurhuisje.nl zijn ideaal gelegen voor een lekkere vakantie vol rust, ruimte en natuur. Podlachië ofwel Podlaskie is een woiwodschap gelegen in het noordoosten van Polen.

Vakantiehuisjes nabij Bialystok

Podlaskie is een relatief kleine regio in Polen. De regio heeft omme nabij de 1,2 miljoen inwoners. Dit woiwodschap heeft de laagste bevolkinsdichtheid van heel Polen. De hoofdstad van Podlachië is Bialystok. Bialystok is de grootste stad in Podlaskie en heeft rond de 300.000 inwoners. De stad heeft een prachtige plein in het centrum gelegen waar vooral nog veel invloed uit buurland Witrusland te merken zijn. Deze invloeden zijn vooral terug te vinden in de kerken, die typisch zijn voor het orthodoxe geloof dat in Wit-Rusland heerst. Daarnaast staat ook het prachtige Branickipaleis in Bialystok. Wil jij graag eens een bezoek brengen aan Bialystok? Maar wil je verder tijdens je vakantie toch veel genieten van de rust en ruimte die deze prachtige regio te bieden heeft? Dan huur je het beste een landelijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl. De vakantiewoningen op Natuurhuisje.nl zijn niet alleen goed gelegen voor het verkennen van de regio, maar ze liggen ook nog eens in het midden van de prachtigste natuur van Podlachië.

Natuur van Podlaskie

Podlaskie is een regio waar je als natuurliefhebber helemaal op je plek bent. De regio is grotendeels onaangetast en de natuur is vaak nog heerlijk wild. Dat de regio van belang is voor de flora en fauna van Polen wordt eigenlijk al verteld door de vier nationale parken die gelegen zijn in de prachtig stukje Polen. Het meest veelzeggende nationale park in Podlachië is toch wel het Woud van Bialowieza. Dit prachtige ongerepte stuk natuur vormt het leefgebied van vele schaarse vogelsoorten zoals drieteenspechten, hazelhoenen, dwerguilen, witrugspecht en grijskopspechten. Dit is misschien wel één van de beste plekken in Europa voor spechtensoorten.

Ook komen er wisenten voor in het Woud van Bialowieza. Een wisent is een groot zoogdier die wel iets wegheeft van een buffel.

Ook Nationaal Park Biebrza is absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie in Podlaskie. In Nationaal Park Biebrza kun je onder andere addres, gladde slangen en ringslangen tegenkomen. Maar ook voor vogels is dit nationale park een goed leefgebied. Zo kun je hier nog, als één van de weinige plekken in Europa, de waterrietzanger aantreffen. Wil jij graag zelf de natuur in Podlaskie gaan ontdekken? Huur dan eens een vakantiewoning in Podlachië op Natuurhuisje.nl en trek er op uit in de wilde natuur van deze regio.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens ons aanbod van vakantiewoningen in andere regio’s van Polen. Misschien dat je daar wel jouw droom vakantiehuis kunt vinden. Of neem eens contact op met één van onze medewerkers van de klantenservice. Zij helpen je graag verder met het zoeken naar een leuke accommodatie in Podlachië.