Vakantiehuizen Julische Alpen

Buitensportliefhebbers opgelet! Als outdoorfan mag een verblijf in een vakantiehuis in de Julische Alpen absoluut niet op jouw bucketlist ontbreken. De Julische Alpen zijn gelegen in het uiterste noordwesten van Slovenië en deels in Italië. Het gebergte heeft zijn naam te danken aan Julius Caesar, die hier ooit een provincie stichtte. Zowel in de zomer als in de winter zijn de Julische Alpen een perfecte vakantiebestemming, vanwege het klimaat, de schone berglucht en de vele mogelijkheden voor het beoefenen van outdoor activiteiten. Je vindt er indrukwekkend hoge bergtoppen, beboste valleien, glooiende weides, grote watervallen en smaragdgroene rivieren en gletsjermeren

Lees meer over vakantiehuizen in Julische Alpen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen Julische Alpen

Buitensportliefhebbers opgelet! Als outdoorfan mag een verblijf in een vakantiehuis in de Julische Alpen absoluut niet op jouw bucketlist ontbreken. De Julische Alpen zijn gelegen in het uiterste noordwesten van Slovenië en deels in Italië. Het gebergte heeft zijn naam te danken aan Julius Caesar, die hier ooit een provincie stichtte. Zowel in de zomer als in de winter zijn de Julische Alpen een perfecte vakantiebestemming, vanwege het klimaat, de schone berglucht en de vele mogelijkheden voor het beoefenen van outdoor activiteiten. Je vindt er indrukwekkend hoge bergtoppen, beboste valleien, glooiende weides, grote watervallen en smaragdgroene rivieren en gletsjermeren.

Flora en fauna

Een groot deel van de Julische Alpen wordt omvat door Nationaal Park Triglav, met daarin de hoogste berg van het gebied: de Triglav van 2864 meter hoog. Het Meer van Bohinj en het Meer van Bled liggen aan de rand van het park en zijn veelbezochte plekken door bezoekers die de Julische Alpen aandoen. Waar het noorden en midden van Nationaal Park Triglav vrij bergachtig zijn, is het zuiden wat vlakker. Het gehele nationale park beslaat zo'n 838 km², wat ongeveer even groot is als de oppervlakte van alle Nederlandse nationale parken bij elkaar opgeteld. Het gebied bestaat uit enorme meren, hoge toppen en een paar prachtige watervallen: de Govic, de Savica en de Pericnik. In de dichte, uitgestrekte naaldbossen van de Julische Alpen leven bruine beren en ander wild.

Activiteiten

De Slovenen laten je graag kennis maken met hun prachtige land en cultuur. Zij spreken over het algemeen erg goed Engels, dus communiceren met elkaar gaat hier prima. Desondanks weten nog niet veel toeristen dit schitterende land te vinden, wat ervoor zorgt dat je hier nog kunt genieten van pure rust, ruimte en ontspanning. Door het ruige berggebied met dichte bossen zijn vakantiehuizen in de Julische Alpen de ideale vakantiebestemming voor diegenen die houden van outdoor activiteiten. Je kunt er wandelen, mountainbiken, skiën, paragliden, bergbeklimmen of kajakken en raften op de rivieren Soca en Idrijca. Genoeg mogelijkheden dus om te ontdekken hoe prachtig dit gebied is! Bij het plaatsje Bled kan naar hartenlust gewinkeld of gegolft worden en je kunt er het wonderschone Meer van Bled bezoeken. Rondom het Meer van Bled wandel of fiets je door velden met wilde bloemen en langs schapen die de weides begrazen. Midden in het meer ligt een eilandje met daarop een kerkje. Mooie foto's gegarandeerd!

Meer informatie?

Op onze website vind je nog weinig natuurhuisjes in de Julische Alpen. Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.