Vakantiehuizen Žilina

Vakantiehuis in Žilina huren? Bekijk hier een prachtig aanbod van mooie landelijke vakantiehuisjes in Žilina. De vakantiewoningen in Žilina op Natuurhuisje.nl bieden je een perfecte uitgangspositie voor een vakantie vol rust, ruimte en natuur. Žilina is een regio gelegen in het noorden van Slowakije.

Lees meer over vakantiehuizen in Žilina

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis in Žilina huren? Bekijk hier een prachtig aanbod van mooie landelijke vakantiehuisjes in Žilina. De vakantiewoningen in Žilina op Natuurhuisje.nl bieden je een perfecte uitgangspositie voor een vakantie vol rust, ruimte en natuur. Žilina is een regio gelegen in het noorden van Slowakije.

Districten Žilina

Žilina is een regio met ruim 700.000 inwoners. De regio is opgedeeld in elf districten, ook wel okresy genoemd; Bytca, Cadca, Dolny Kubín, Kysuchké Nové Mesto, Liptovsky Mikulás, Martin, Námestovo, Ruzomberok, Turcianske Teplice, Tvdosín en Žilina.

De hoofdstad van Žilina is Žilina. Žilina is één van de grotere steden van Slowakije. De stad heeft een prachtig centrum met veel karakteristieke huisjes. Vooral de grote markt in het centrum van de stad is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Verder kun jer er het schitterende plein “Námestie Andreja Hlinku”, dat omgeven is door verschillende mooie gebouwen. Daarnaast is Budatínska Veza, een mooie toren die gelegen is in de hoofdplaats, absoluut de moeite waard om eens te bezoeken.

Wil jij graag eens een vakantiewoning huren in Bytca, Cadca, Dolny Kubín, Kysuchké Nové Mesto, Liptovsky Mikulás, Martin, Námestovo, Ruzomberok, Turcianske Teplice of Tvdosín. Natuurhuisje.nl heeft een leuk, gevarieerd aanbod van huisjes in Žilina. De vakantiehuizen op Natuurhuisje.nl zijn allemaal rustig gelegen zodat je optimaal kunt genieten van de schoonheid van deze Slowaakse regio.

Natuur van Žilina

Houd je van de natuur? Dan is Žilina de ideale vakantiebestemming voor jou! Naast de geweldige landschappen met uitgestrekten bossen en bergen zijn er vele verschillende diersoorten waar te nemen in deze regio. In de bossen van Žilina komen vele verschillende bosvogels voor. Zo kun je er onder andere drieteenspechten, taigaboomkruipers en notenkrakers waarnemen. Daarnaast bieden de uitgestrekte beboste gebieden ook genoeg ruimte voor verschillende grote zoogdieren, zoals wolven en bruine beren. Met héél véél geluk kun je zelfs de zeldzame Euraziatische lynx waarnemen.

In de bergen van Žilina kun je weer hele andere soorten tegen komen. Denk bijvoorbeeld aan prachtige vogelsoorten als de rode rotslijster en bergfluiters. De snelstromende riviertjes die op veel plekken in Žilina te vinden zijn trekken waterspreeuwen aan. Deze vogel voelt zich helemaal thuis bij snelstromend water, zodat ze insectenlarve en kleine visjes kan vangen. Ben jij nieuwsgierig geraakt naar deze uitdagende natuurlijke omgeving in het noorden van Slowakije? Huur dan eens een vakantiewoning op Natuurhuisje.nl in Žilina en ga zelf deze verassende regio eens bewonderen.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens de leuk gelegen vakantiehuizen in andere regio’s van Slowakije. Of misschien dat jouw ideale vakantiehuis wel in één van de buurlanden van Slowakije gelegen is. Ook raden we je aan om eens hulp te vragen aan één van onze medewerkers van onze klantendesk. Zij helpen je graag verder met de zoektocht naar een leuk huisje in de omgeving van Žilina.