Vakantiehuizen Zweden

Als natuurliefhebber moet Zweden wel op jouw lijstje staan als vakantiebestemming. In de ongerepte natuur kun je heerlijk de rust opzoeken en samen met de duizenden meren en de oneindige bossen zorgt dit ervoor dat jij een onvergetelijk verblijf zult hebben in je vakantiehuis in Zweden.

Lees meer over vakantiehuizen in Zweden
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuis Zweden

Als natuurliefhebber moet Zweden wel op jouw lijstje staan als vakantiebestemming. In de ongerepte natuur kun je heerlijk de rust opzoeken en samen met de duizenden meren en de oneindige bossen zorgt dit ervoor dat jij een onvergetelijk verblijf zult hebben in je vakantiehuis in Zweden. Zweden is één van de meest dunbevolkte landen van heel Europa. Dit zal je ook merken als je tijd doorbrengt in de natuur, er is een kans dat je heel de dag niemand tegenkomt! De perfecte plek om te genieten van een rustige vakantie, omgeven door de adembenemende natuur van dit Scandinavische land. Wil jij meer weten over een vakantie naar dit prachtige land? Of het nu een weekendje, midweek of last-minute moet zijn, bij Natuurhuisje kan het allemaal! Lees dus snel verder over de prachtige natuur, de leukste activiteiten en meer.

Glamping Zweden
Skiën in Zweden

Jouw vakantiehuisje in Zweden is omgeven door de mooiste natuur

De meren van Zweden

Finland wordt dan wel het land van de duizend meren genoemd, maar deze naam mag ook zeker aan Zweden gegeven worden. Het land telt maar liefst 96.000 meren, waarvan de twee grootsten in het zuiden liggen, namelijk het Vättermeer en het Vänermeer. Bij de Alvastra op de oostelijke oever van het Vättermeer zijn zelfs nog resten van prehistorische nederzettingen gevonden. Ook kun je heerlijk tot rust komen bij het Vänermeer, door een duik te nemen in het kristalheldere water van het meer. In het noordelijke deel van dit prachtige meer vind je de Lüro eilandengroep, een klein vakantieparadijs. Hier kun je de archipel van Kristinehamn bezoeken of nog leuker: neem de bootbus. Of ga op avontuur door te varen met het oude zeilschip Bojorten.

De bossen van Zweden

Naast de vele meren, zijn er ook grote oppervlakten aan ongerept natuurgebied, met name in het midden en noorden van het land en in het berggebied aan de grens met Noorwegen. In het noorden zal je vooral naaldbossen vinden en in het uiterste noorden gaan de bossen over in toendra met schaarse boomgroei. Richting het zuiden vind je juist weer gemengd loofbos met beuken, eiken, berken et cetera. De natuur hier is vergelijkbaar met dat van West- en Midden-Europa. Zweden staat niet alleen bekend om zijn diverse boomsoorten, maar ook bloemliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Op het zonnige eiland Visby staat het soms tot in de winter toe vol met rozen, wat een uniek plaatje oplevert. Daarnaast wordt deze stad omringt met een stadsmuur van 3.5 kilometer lang. Ideaal voor een fijne wandeling en om de stad te verkennen!

De dieren van Zweden

In Zweden zijn ook veel grote diersoorten te vinden, het land heeft zijn eigen ‘big five’ en met een beetje geluk spot jij ze allemaal tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Zweden. In de Zweedse bossen en berglandschappen leeft een grote populatie wilde dieren, waaronder wolven, beren, lynxen, elanden en veelvraten. Het is mogelijk om wolven te spotten in het noorden van Zweden, maar deze dieren weten zich goed te camoufleren en zijn vaak alleen s’nachts te zien. Het zou natuurlijk geweldig zijn om tijdens je reis in Zweden het gehuil van een wolf te horen! De natuur in Zweden wordt beschermd door middel van natuurreservaten en nationale parken, het land ligt er vol mee. Wil je meer weten over de nationale parken? Kijk dan eens onder het kopje bezienswaardigheden.

Welke activiteiten ga jij ondernemen vanuit je vakantiehuisje in Zweden?

Een actief dagje

Kungsleden (letterlijk vertaald ‘koningstrail’), is de langste wandelroute in Zweden. Een onvergetelijke wandeltocht die je door de het Scandinavische berggebied leidt. De totale lengte van deze route is meer dan 400 kilometer, maar het is leuk om een stuk van deze route of van de vele anderen af te leggen tijdens je verblijf in Zweden. Naast wandelen zijn er nog veel meer manieren om van de natuur te genieten, bijvoorbeeld door een hondensledetocht te boeken in de winter. Natuurlijk biedt dit prachtige Scandinavische land nog veel meer mogelijkheden om je dag sportief door te brengen, zo kun je bijvoorbeeld ook kanoën, mountainbiken, langlaufen of vissen!

Safari op zee

Mocht je zelf niet zo’n fan zijn om zelf te vissen, dan biedt het zuidelijke eiland van de Kostereilanden uitkomst. Hier ligt namelijk een bezoekerscentrum waar ze excursies aanbieden om zeedieren, vissen, sponzen, koralen, vogels en zeehonden te ontmoeten. Zeker een aanrader als je op vakantie bent in de buurt van dit prachtige en unieke eiland.

Aanschouw het noorderlicht

De meeste mensen zijn het er wel mee eens dat het noorderlicht een van de meest unieke natuurverschijnselen ter wereld is. En tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Zweden, heb je de unieke gelegenheid om dit te aanschouwen. Het noorderlicht is met name te zien in de wintermaanden in de meest noordelijke provincie van Zweden, Lapland. Dit is te danken aan de noordelijke ligging boven de poolcirkel. In de wintermaanden kun je ’s nachts het noorderlicht aan de poolhemel zien dansen, een palet aan kleuren dat je nergens anders zult tegenkomen.

Ga op wintersport

In de winterperiode is er natuurlijk ook genoeg te zien en te beleven. Mocht je in deze periode een vakantiehuisje in of nabij Värmland hebben geboekt, dan biedt dit vele mogelijkheden voor wintersport. In de winterperiode veranderen enkele dorpjes van centraal Zweden zich om tot bruisende wintersportbestemmingen. De grootse skigebieden, zoals Branäs, hebben tot 23 kilometer piste. In Långberget reiken de skigebieden tot een hoogte van 630 meter. Natuurlijk kan je nog steeds heerlijke wandelingen maken door de weelderige bossen, het uitgestrekte heuvellandschap en de vele bevroren meren. Daarnaast is Zweden ook nog eens de droom van iedere schaatser: krakende, koude winters met bevroren meren en rivieren waar je heerlijk op kunt schaatsen.