Vakantiehuizen Berner Oberland

Vakantiehuisje Berner Oberland huren in de natuur? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij bieden meerdere vakantiehuizen aan die in deze prachtige regio van Zwitserland liggen. Al deze vakantiewoningen hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuurgebieden van het Berner Oberland.

Lees meer over vakantiehuizen in Berner Oberland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuisje Berner Oberland huren in de natuur? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij bieden meerdere vakantiehuizen aan die in deze prachtige regio van Zwitserland liggen. Al deze vakantiewoningen hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuurgebieden van het Berner Oberland.

Het Berner Oberland wordt ook wel de Berner Alpen genoemd en is een bergketen met omliggend gebied in het Zwitserse kanton Bern. Het Berner Oberland is één van de grootste bergmassieven van heel Europa. Een aantal bergtoppen in dit gedeelte van de Alpen zijn de Jungfrau, Wetterhorn, Finsteraarhorn en de Schreckhorn. Waarvan de Finsteraarhorn één van de hoogste is met een hoogte van maar liefst 4274 meter.

Vakantiehuis Berner Alpen

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiehuis in de Berner Alpen dan ben je hier aan het juiste adres. Helemaal wanneer je wilt overnachten in de pure natuur van de bergen die je hier kunt vinden. De vakantiehuizen van natuurhuisje zijn uitermate geschikt voor het maken van een lange wandeling door de sneeuw. Maar ook de fanatiekere bergsporter kan hier zijn hart flink ophalen. Vanuit je vakantiehuisje Berner Alpen lopen vaak al direct wandelroutes om de natuur in de omgeving eens goed te verkennen.

Flora en fauna Berner Oberland

De flora van deze streek in Zwitserland is bijzonder interessant. Vooral vroeg in het voorjaar zijn de welbekende alpenweiden een lust voor het oog. Er groeien op deze hoogtes bijzondere plantjes die je in Nederland niet tegen zult komen. Wanneer je een Heukels gids hebt dan moet je een heel eind kunnen komen in het determineren van de planten in de bergen. Naast de flora is de fauna van dit berggebied ook erg interessant. Zo leven er marmotten, steenbokken en gemzen. Met een vroege ochtendwandeling maak je de meeste kans om één van deze prachtige zoogdieren tegen te komen.

Avifauna Oberland

De vogels die je op deze grote hoogte tegen kunt komen zijn ook een verhaal apart. Wanneer je boven de 3000 meter hoogte afreist maak je zo maar eens kans om een rotskruiper te zien. Dit vogeltje houdt zich op tegen steile rotskliffen en is met zijn rode vleugels een aparte verschijning tegen de kale bergwanden. Naast de rostkruiper vind je hier ook Alpenkauwen, Alpenkraaien en alpenheggenmussen. Vaak kan je vanuit je vakantiehuis Berner Oberland al diverse vogelsoorten waarnemen, maar voor deze Alpiene soorten dien je toch echt een flinke klim te ondernemen!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de verschillende planten die voorkomen op deze grote hoogte? Of wil je meer weten over de verschillende vogelsoorten die hier voorkomen? Of wil je meer informatie over het huren van een vakantiehuis in deze prachtige Zwitserse regio? Neem vooral contact met ons op, wij helpen je namelijk graag verder in je zoektocht naar een natuur vakantie bij uitstek.