Vakantiehuizen Genève

Vakantiehuisjes Genève huren in de natuur? Dan ben je hier aan het juiste adres, wij bieden meerdere vakantiehuizen aan. Al deze vakantiehuisjes hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuur van deze regio van Zwitserland.

Lees meer over vakantiehuizen in Genève

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuisjes Genève huren in de natuur? Dan ben je hier aan het juiste adres, wij bieden meerdere vakantiehuizen aan. Al deze vakantiehuisjes hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuur van deze regio van Zwitserland.

Genève is één van de drie grootste steden van Zwitserland met bijna 200 duizend inwoners. De stad ligt in het Franstalige gedeelte van Zwitserland en is een onderdeel van het kanton Genève. Rondom de stad is volop natuur te vinden, maar ook in de stad kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Buiten de stad wordt de natuur gekenmerkt door frisse lucht, kraakheldere meren en een afwisselende flora en fauna. Uiteraard zijn er de meren van Genève waar je vanuit je vakantiehuis zeker een dagje heen moet gaan, maar deze regio heeft meer te bieden.

Natuur in de stad

In de stad Genève is er zelfs volop natuur te beleven voor jou als natuurliefhebber. Vanuit je vakantiehuis Genève maak je een kleine wandeling en je staat in één van de verschillende stadsparken. In deze parken tref je een aantal vogelsoorten aan die je in Nederland bijna nooit te zien krijgt. Zo is er de notenkraker, een vogel zo groot als een kraai, met een dikke snavel. Het grootste gedeelte van de tijd houdt de notenkraker zich op in sparren. En laten de parken in deze stad daar nou net vol van staan!

Een andere soort die je regelmatig tegen zult komen in dit gedeelte van Zwitserland is de Europese kanarie. Dit vogeltje is het gemakkelijkst te herkennen aan zijn zang. Wanneer je een kanarie hoort zingen lijkt het haast alsof er belletjes rinkelen. Wanneer je dit geluid eenmaal gehoord hebt dan zul je niet snel vergeten dat het van een Europese kanarie afkomstig is. Vaak zitten ze op telefoonmasten, soms al naast je vakantiehuisje!

Naast de vogels kun je in de zomermaanden in deze stadsparken ook bijzondere vlindersoorten waarnemen. Eén van deze bijzondere soorten is de apollo vlinder. Dit prachtige vlindertje is maar een paar centimeter groot maar een lust voor het oog. Zoek in de parken de verschillende perken met bloemen eens goed door en je zult oog in oog komen met de apollo vlinder in Genève.

Meer informatie?

Wil je een vakantiehuis Genève huren maar weet je niet goed waar je moet zoeken? Of wil je meer weten over het gedrag van dieren die in stadsparken voorkomen? Bij ons kan het allemaal, wij weten niet alleen veel van het huren van vakantiehuizen in dit gedeelte van Zwitserland, maar ook de flora en fauna en de omgeving van het vakantiehuis laten ons niet onbewogen. Wij helpen je graag verder met het zoeken naar je ideale vakantiehuis Genève.