Vakantiepark Luxemburg

Wil jij de aankomende zomer lekker met het gezin op vakantie of ga je liever met een paar vrienden er een paar daagjes tussenuit of misschien wel wat langer? Mocht je nog nooit in Belgisch Luxemburg op vakantie geweest zijn, of mocht je het de vorige keer zo mooi vinden, dan is Belgisch Luxemburg zeker een aanrader voor jouw volgende vakantiebestemming!

Lees meer over vakantiepark Luxemburg

Vakantiepark Luxemburg

Wil jij de aankomende zomer lekker met het gezin op vakantie of ga je liever met een paar vrienden er een paar daagjes tussenuit of misschien wel wat langer? Mocht je nog nooit in Belgisch Luxemburg op vakantie geweest zijn, of mocht je het de vorige keer zo mooi vinden, dan is Belgisch Luxemburg zeker een aanrader voor jouw volgende vakantiebestemming!


Belgisch Luxemburg is een van de Belgische provincies, helemaal rechts onderin het land, grenzend aan het gelijknamige land Luxemburg. Doordat de provincie grenst aan de rest van België, Frankrijk en Luxemburg, kun je tijdens je vakantie ook wat meesnoepen van deze landen! Zo kun je meerdere bestemmingen van je lijstje afstrepen in een korte tijd zonder dat je erg lange stukken hoeft te reizen. Maar in de provincie zelf raak je ook niet snel uitgekeken. Tussen de vlaktes, bossen, meren en heuvels zijn de landschappen adembenemend.

Verblijven op een vakantiepark

Een vakantiepark kan misschien afschrikkend klinken en wordt al snel geassocieerd met een drukke omgeving waar je niet makkelijk tot rust kunt komen omdat er heel de dag door mensen arriveren en vertrekken en er soms geluidsoverlast is. Op Natuurhuisje vind je echter alleen kleinschalige vakantieparken met een maximum aantal van 30 vakantiehuisjes. Zo kun jij tijdens je vakantie toch genieten van de gezellige sfeer samen met je buren, maar heb je tegelijkertijd ook de ruimte voor rust en privacy. Het biedt de perfecte balans als je graag nieuwe mensen leert kennen, niet helemaal in the middle of nowhere wilt verblijven, maar toch ook je rust wilt pakken.

In Belgisch Luxemburg zijn een aantal leuke vakantiehuisjes op kleinschalige vakantieparken. Zo kun je in Ereeze verblijven in het hart van de Belgische Ardennen in een vrij groot appartement. Aan het eind van de straat loop je zo het prachtige bosgebied ‘’Bois de petit Han’’ in. Wil je met een grotere groep weg? Dan is er een prachtig, modern ingericht natuurhuisje in Durbuy met een buitenzwembad en panoramische sauna waar je een uitzonderlijk uitzicht hebt over de Ourthe Vallei! Het maakt niet uit welk seizoen je hier naartoe gaat, je zult ongetwijfeld genieten van het leven midden in de natuur. Naast deze vakantiehuisjes vind je op deze pagina van Natuurhuisje nog talloze andere vakantiehuisjes op kleinschalige vakantieparken in Belgisch Luxemburg. Zo kun jij op zoek naar een vakantiehuisje wat helemaal bij jouw wensen en behoeften aansluit!

Natuur in Belgisch Luxemburg

De provincie maakt bijna geheel deel uit van de Ardennen-streek, misschien wel een van de mooiste natuurgebieden op korte afstand van Nederland. De oase van rust van de uitgestrekte groene bossen is geliefd bij vele reizigers en toeristen die de drukke wereld even willen ontvluchten en de prachtige natuur hier willen ontdekken. De Ardense bossen bedekken het zuiden van België, het noorden van Luxemburg en een deel van Frankrijk. Doordat Belgisch Luxemburg voor maar liefst 51% uit bosgebied bestaat, kun je hier eindeloos rondwandelen, fietsen of hoe jij je tijd maar ook wilt doorbrengen in dit indrukwekkende gebied. Vandaag de dag zien we een balans tussen populaties loofbomen waaronder de eik, es, esdoorn en berk en populaties naaldbomen zoals de spar en de den. Elke bomenfamilie roept weer verschillende gevoelens op bij bezoekers. Krachtige bomen weerspiegelen de energie, terwijl de wat kleinere bomen met haar vele kleuren in de herfst veel rust weerspiegelen.

Ook de dierenwereld in de Ardennen is interessant. Dieren die je hier onder andere leven zijn herten, reeën, everzwijnen, vossen, wilde katten, eekhoorns en hazen. Ook de vogelwereld is goed vertegenwoordigd met sperwers, roodborstjes, mussen, binken en mezen onder andere die samen prachtige geluiden laten horen als je de bossen binnentreedt. Ook de uil en de oehoe houden de boel nauwlettend in de gaten.

Activiteiten

Belgisch Luxemburg is een erg gevarieerde provincie. De bossen zijn de ultieme plek voor actieve ontspanning, terwijl je in de steden en dorpjes ook kunt genieten van interesante cultuur en gezellige evenementen.

Wandelen en fietsen
De omgeving van je vakantiehuisje is perfect om heerlijk te wandelen of te fietsen. Voor elk niveau zijn er prachtige routes, van heel eenvoudig tot meer uitdagende routes waarvoor wat meer ervaring soms vereist is. Ook langs de meerdere rivieren in de provincie zijn prachtige routes te vinden die je van dorpje naar dorpje brengen. Weet je niet helemaal waar je heen wilt of wil je graag met een groep lopen? Dan is er vaak ook de mogelijkheid om met een gids op stap te gaan. Deze echte kenner kan je alle ins en outs over de provincie bijbrengen en vaak ontdek je de mooiste paden die je anders niet bewandeld zou hebben. 

Sport en ontspanning
De Ardennen is een geliefde omgeving voor fanatieke sporters en je zult er tijdens je vakantie ook wel genoeg tegenkomen. In de omgeving kun je ook genieten van allerlei sporten waar je thuis waarschijnlijk niet zo snel de kans voor krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kanoën, kajakken of raften! Leuk om alleen te doen of met heel de familie. Vaak zijn er meerdere routes waar je uit kunt kiezen, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Wat ook een unieke ervaring is, is om heerlijk te gaan paardrijden in de bossen. Heerlijk genieten van het geluid van de hoeven van het paard die in contact komen met de grond, de fluitende vogels en de wind die zacht door de bomen ruist. Ben je heel avontuurlijk en op zoek naar een uitdaging? Dan is he top sommige plekken ook mogelijk om meer extreme sporten te beoefenen zoals klimmen en abseilen!

Duik in de geschiedenis
Ga op zoek naar de sporen van het verleden van Belgisch Luxemburg. Ontdek de sfeer van ver vervlogen tijden in bijvoorbeeld de Gallo-Romeinse nederzetting op de site van Chameleux of bezoek de kastelen van Bouillon en La Roche-en-Ardenne. Overal in Belgisch Luxemburg zijn stukjes geschiedenis terug te vinden die samen een prachtig en interessant geheel vormen.

Ben jij eraan toe om te genieten van een omgeving vol groen, avontuur en tegelijkertijd ook rust? Dan is Belgisch Luxemburg de geschikte plek voor jou! Op een kleinschalig vakantiepark kun je heerlijk genieten van de gezellige sfeer en tegelijkertijd heb je voldoende privacy. Kijk rustig rond op deze pagina voor de leukste en meest unieke vakantiehuisjes in Belgisch Luxemburg!