Wandelen Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is vanwege haar vele steden en dorpen veruit het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes. Vooral de Duin- en Bollenstreek is prachtig om te aanschouwen vanwege de weidse vergezichten over kleurrijke velden.

Lees meer over wandelen Zuid-Holland
Lees meer over:

Wandelen Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is vanwege haar vele steden en dorpen veruit het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes. Vooral de Duin- en Bollenstreek is prachtig om te aanschouwen vanwege de weidse vergezichten over kleurrijke velden.

Flora en fauna

Het noordwesten van Zuid-Holland wordt gekenmerkt door kilometerslange, kleurrijke bloembollenvelden waar onder andere tulpen, krokussen, narcissen en hyacinten worden geteeld. In de vele waterrijke natuurgebieden die de provincie kent, komen veel vogelsoorten voor. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Canadese gans, grauwe gans, knobbelzwaan, wilde eend en ekster. Ook reeën, hazen, fazanten en konijnen worden regelmatig gespot!

Vanwege de vele waterwegen en uitgestrekte poldergebieden kent de provincie Zuid-Holland een groot netwerk van wandel-, fiets- en vaarroutes. Ideaal voor de actieve natuurliefhebber! In het Hollands Plassengebied, rondom Leiderdorp en de Kagerplassen, kunnen liefhebbers van watersport hun hart ophalen. Wie op zoek is naar vertier of een avondje uit kan terecht in één van de grotere steden. Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden of Dordrecht zijn relatief snel te bereiken vanuit elk vakantiehuisje. Je vindt hier volop vermaak op het gebied van winkelen, uitgaan, theaterbezoek of uit eten gaan. En wat te denken van het typisch Nederlandse molenlandschap bij Kinderdijk? Dit is ook zeker een bezoekje waard.

Ontdek Zuid-Holland

In Zuid-Holland heb je vele gebieden waar je heerlijk kunt wandelen tijdens jouw vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld Hoek van Holland bezoeken en over het strand en door de duinen wandelen, ideaal als je eventjes wilt uitwaaien. Op het strand langs de Noordzee, dat zo'n 250 meter breed is en 3,5 kilometer lang, zijn verschillende beachclubs en strandtenten gevestigd. Vanuit een vakantiehuisje bij Hoek van Holland kun je niet alleen gaan wandelen in het duingebied, maar ook in het Staelduinse Bos is dit prima mogelijk. Dit langgerekte bos is zo'n 95 hectare groot en herbergt een oud bunkercomplex. De bunkers in dit bos maakten vroeger onderdeel uit van de Atlantikwall, maar vandaag de dag vormen zij een vleermuisreservaat voor verschillende vleermuissoorten die zich hier voortplanten of er overwinteren.

Vanuit een vakantiehuisje in Katwijk kunt u zowel een wandeling maken door Berkheide. Je komt in dit duingebied een afwisseling van jonge duinen, oude duinen, bossen en enkele plassen tegen. Elk stukje herbergt haar eigen flora en fauna. In dit bijzondere duingebied nabij Katwijk groeien bijvoorbeeld verschillende soorten bremrapen, namelijk de bitterkruidbremraap, walstrobremraap en blauwe bremraap. Bremrapen zijn parasitaire planten, die zelf geen bladgroen maken. In het duingebied broeden zangvogels als roodborsttapuit en nachtegaal. Tijdens de vogeltrek zijn er ook vogels als beflijster en tapuit te zien. Ook ten noorden van Katwijk liggen interessante duingebieden. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis kun je hier een wandeling maken in de Coepelduynen, gelegen tussen Katwijk en Noordwijk.

Ook Leiden is een leuke vakantiebestemming wanneer je in de natuur wilt wandelen. Ten noordoosten van Leiden liggen namelijk de Kagerplassen. Dit merengebied bestaat grotendeels uit grote plassen, waarin diverse eilanden liggen. Één van die eilanden is het Kagereiland, waarop het dorpje Kaag ligt. Aan de oevers van de plassen vindt u een zone met rietlanden en andere natuur. Hier groeien interessante plantensoorten en laten allerlei soorten rietvogels zich horen. Vanuit uw vakantiewoning kunt u bij de Kagerplassen een wandeling maken in het bosgebied Koudenhoorn, aan de westkant van het natuurgebied. Hier groeien plantensoorten als schijnaardbei en moerasmelkdistel en vliegen er landkaartjes en citroenvlinders rond.

Of verblijf in een vakantiehuisje in Oostvoorne, vanaf hier kun je verschillende kanten op. De Europese wandelroute E9, oftewel het Noordzeepad of Deltapad, loopt door Oostvoorne. Verder liggen steden als Den Haag, Rotterdam en Hellevoetsluis dichtbij.

Overnachten in Zuid-Holland

Een vakantie in Zuid-Holland kan je écht compleet maken met de ideale accommodatie in de natuur. Zo kun je optimaal genieten van al het natuurschoon dat Zuid-Holland te bieden heeft. In een Natuurhuisje verblijf je er namelijk middenin! Op deze manier kun je direct na het ontbijt de deur uit stappen en op ontdekking gaan. Vele van onze vakantiehuisjes in Zuid-Holland bevinden zich in een natuurgebied. Je kunt dus rekenen op optimale rust, ruimte en privacy in een van onze accommodaties, ver weg van de toeristenmassa en het begane pad. In ons aanbod vind je accommodaties zoals vakantieboerderijen, Bed and Breakfasts, safaritenten, glamping, tipitenten en boomhutten. Erg avontuurlijk en bijzonder dus! Deze uniekheid van de accommodaties maakt een verblijf leuk voor jong en oud. Kinderen zullen zich uren kunnen vermaken met spelen in de natuur pal voor de deur, en de volwassenen kunnen in deze omgeving optimaal tot rust komen. Alle accommodaties zijn erg knus en huiselijk, waardoor het ideaal is om samen met het gezin, met je partner of vriendengroep tijd door te brengen. Waar je huisje zich dan ook bevindt, er is altijd een leuke wandelroute in de buurt. In de accommodaties is veelal Wifi beschikbaar, dus op de plaats van bestemming kun je online kijken welke routes in de buurt liggen. In de accommodatie zelf is er vaak ook informatie beschikbaar!

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw overnachting in Zuid-Holland. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje in Zuid-Holland draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.

Op onze website vind je tientallen bijzondere natuurhuisjes in Nederland, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.