Agriturismo Nederland

Agriturismo Nederland

Lees meer over Agriturismo Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Agriturismo Nederland

Agriturismo wordt steeds populairder, en ook in Nederland zijn er genoeg agriturismo beschikbaar. In een agriturismo overnacht je bij de boer en vaak zijn er op de boerderij een of meerdere kamers ingericht voor verblijfsgasten. Wanneer je verblijft in een agriturismo verblijf je dicht bij de natuur. Het is een leuke manier om van dichtbij mee te maken hoe het leven op een boerderij is. Bij Natuurhuisje bieden wij agriturismo aan op verschillende plekken in Nederland!

Ontdek een van de vele natuurgebieden in eigen land

Omdat Nederland maar liefst 21 nationale parken heeft, is er genoeg te zien en ontdekken. Elk park heeft zo zijn eigen karakter. Zo heeft het ene park groene weides met Schotse hooglanders en het andere park bestaat uit zandduinen. In elk park kun je mooie wandelingen en fietstochten maken en soms kan je het park ook prima vanaf het water verkennen. Eén van de bekendste gebieden van Nederland is het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier worden zandverstuivingen en heidevlaktes omringd door bossen. In het park vind je vele soorten bijzondere vogel- en insectensoorten. Maar er zijn nog vele andere parken die ook een bezoek waard zijn. Zo is in Zeeland het Nationaal Park Oosterschelde een aanrader voor waterliefhebbers. Hier draait het vooral om het water. Dit park is een van de meest geliefde plekken in Nederland om te duiken. Onder water zie je namelijk dieren zoals zeepaarden, zeesterren, zeekatten en anemonen, niet veel mensen weten dit.

Wil je tijdens jouw vakantie genieten van een heldere sterrenhemel dan is het Nationaal Park Lauwersmeer een aanrader. ’s Nachts is het hier als enigste plek van Nederland volledig donker, waardoor je vaak een prachtige sterrenhemel kunt bewonderen. In het noorden van het land ligt het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier vind je het grootste aaneengesloten natte heidegebied in Nederland. Nationaal Park de Biesbosch is dan weer een echte aanrader voor alle vogelliefhebbers. De mogelijkheden in ons kleine landje zijn eindeloos!

Verken de omgeving

Je kunt natuurlijk lekker luieren in en rondom de boerderij, maar je kunt ook de omgeving gaan verkennen. Er zijn in Nederland genoeg activiteiten te ondernemen en er is dus voor ieder reisgezelschap wel iets leuks te vinden. Ga heerlijk wandelen, fietsen of mountainbiken. Vaak kan de boer je enkele routes aanbevelen die langs plekjes komen die je zeker gezien moet hebben. In de nationale parken zijn vaak ook informatiepunten te vinden waarbij je informatie over de omgeving kunt vragen. Je komt tijdens een wandeling of fietstocht helemaal tot rust en je bent ook nog eens gezond bezig. Ook zijn er genoeg plekken waar je een bootje of kano kunt huren om vervolgens de omgeving vanaf het water te verkennen. Misschien zijn er op het platteland niet heel veel toeristische attracties, maar de eigenaren weten precies wat je gezien moet hebben tijdens jouw verblijf in hun agriturismo. Een agriturismo is ook zeker geschikt voor kinderen. Er is voor jong en oud namelijk genoeg te beleven!

Op deze pagina hebben wij alle agriturismo in Nederland alvast voor jou verzameld.