Agriturismo Spanje

Agriturismo wordt steeds populairder in Spanje. Agriturismo is een overnachtingsmogelijkheid bij de boer. Het woord ‘agriturismo’ is dan ook een samenstelling van ‘agriculture’ wat agricultuur betekend en ‘turismo’ wat staat voor toerisme.

Lees meer over agriturismo spanje

939 Natuurhuisjes

Agriturismo Spanje

Agriturismo wordt steeds populairder in Spanje. Agriturismo is een overnachtingsmogelijkheid bij de boer. Het woord ‘agriturismo’ is dan ook een samenstelling van ‘agriculture’ wat agricultuur betekend en ‘turismo’ wat staat voor toerisme.

Bij een agriturismo in Spanje overnacht je dus bij de boer. Vaak zijn op de boerderij een of meerdere kamers ingericht voor verblijfsgasten. De boeren hebben vaak wat ruimte over die ze op deze manier kunnen gebruiken voor wat extra inkomsten. De boeren zijn trots op hun cultuur en willen je als vakantieganger graag onderdompelen in deze sfeer. Wanneer je verblijft in een agriturismo sta je dicht bij de natuur. Je ontdekt op een leuke manier het plattelandsleven en ziet hoe boeren hun producten zoals fruit, wijn, graan, olijfolie en groenten kweken en verbouwen.

Vakantie op het Spaanse platteland

Een agriturismo bevindt zich op het land van de boer. Vaak liggen deze boerderijen ver van de dorpjes en steden in Spanje. Een supermarkt of winkel is al snel enkele kilometers rijden. Om helemaal tot rust te komen op vakantie, is een agriturismo dus zeker een aanrader.

Je kunt lekker luieren in en rond de boerderij, maar je kunt ook de omgeving gaan verkennen. Spanje is een schitterend land met veel natuur die zeker de moeite waard is om te gaan bewonderen. Neem dus zeker je wandelschoenen mee. Vaak kan de boer je enkele routes aanbevelen zodat je langs plekjes komt die je zeker gezien moet hebben. Uiteraard kun je altijd terecht voor vragen bij de eigenaren van een agriturismo. Misschien is er op het platteland niet heel veel te doen aan toeristische attracties en enorme bezienswaardigheden, maar eigenaren weten precies wat je gezien moet hebben bij een bezoek aan hun agriturismo. De boerderijen zelf zijn vaak al eeuwenoud en dragen een hoop verhalen met zich mee. Je krijgt op deze manier een mooi stukje historie van Spanje mee. Een agriturismo is ook zeker geschikt voor kinderen. Voor jong en oud is er genoeg te beleven.

Luxe op een agriturismo

Naast alleen een kleine eenvoudige slaapkamer bestaan er verschillende agriturismo die soms wat meer te bieden hebben. Zo kan een agriturismo beschikken over een speciale tuin voor de gasten en meestal een zwembad. Vaak moet je dit zwembad wel delen met de andere gasten. Een agriturismo is geen vakantiepark. Op een agriturismo wordt echt gewerkt en jij bent er te gast. Omdat de kans aanwezig is dat er in de omgeving weinig restaurants te vinden zijn, kun je als gast vaak aanschuiven bij de verhuurder van de agriturismo. Op tafel krijg je een heerlijke maaltijd voorgeschoteld die vaak bereid zijn met hun eigen producten. Ook heb je vaak de mogelijkheid om een aantal producten te kopen van de boer. Zo heb je een leuk souvenir voor thuis en kun je thuis nog nagenieten met een wijn of olijfolie van de agriturismo waar je verbleven hebt. Tijdens een verblijf in een agriturismo kun je rekenen op een kleinschalige accommodatie, vooral bij de agriturismos die je hier bij Natuurhuisje vindt!