Appartement Friesland

Friesland is een van de noordelijke provincies van ons land waar natuur in overvloed te vinden is. Vaar over een van de vele watergebieden, wandel over een veengebied, loop over het strand of door de vele bossen en verken zo de mooiste plekjes van deze provincie. Op zoek naar een appartement in Friesland als accommodatie? Ontdek de selectie en verken het beste uit deze regio vanuit een heerlijke plek midden of vlakbij de natuur.

Lees meer over appartement Friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Appartement Friesland

Friesland is een van de noordelijke provincies van ons land waar natuur in overvloed te vinden is. Vaar over een van de vele watergebieden, wandel over een veengebied, loop over het strand of door de vele bossen en verken zo de mooiste plekjes van deze provincie. Op zoek naar een appartement in Friesland als accommodatie? Ontdek de selectie en verken het beste uit deze regio vanuit een heerlijke plek midden of vlakbij de natuur.

Door de eigen Friese taal die er wordt gesproken en die terug te vinden is op de borden, voelt deze provincie bijna als het buitenland aan. De groene landbouwgronden doen echter vertrouwd aan en verraden dat de locatie van de provincie zich toch daadwerkelijk binnen Nederlandse grenzen bevindt. Friesland is een vakantiebestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers, want heel wat oppervlakte van de provincie bestaat uit groen of water. De provincie heeft met vier natuurparken heel wat natuur dat je kunt verkennen, maar je vindt er ook pittoreske dorpen, gezellige steden en heel wat wateren, waardoor het een populaire bestemming is voor onder andere de pleziervaart. Vanuit je verblijf in een appartement van Natuurhuisje kun je eens echt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Onze huisjes bevinden zich vaak al midden in de natuur. Je hoeft dus nooit ver weg! Stap zo je appartement uit en begin meteen met een ontspannende wandeling. Je hebt gelukkig ook geen last van herrie van je buren, want die zijn er niet. Geniet echt even van elkaar en laad weer even helemaal op!

Ontdek wadden, bossen en veen

De natuur in Friesland heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een interessant pallet aan diverse gronden, flora en fauna. Het waddengebied nodigt als een van de bekendste gebieden van de provincie vogelspotters en fervente wandelaars uit om te eilandhoppen en wadlopen zodra de vloed overgaat in eb. Maar ook in de andere natuurparken is het genieten van diverse landschappen. In de Drentse-Friese Wold vind je zo’n 6 duizend hectare aan heide, stuifzanden en bomen. Het biedt bovendien huis aan het eerste vlinderreservaat van ons land en ook Schotse Hooglanders leven in dit gebied.

Een andere aanrader is het Nationaal Park Lauwersmeer, gelegen aan de rand van de Waddenzee. Met uitgestrekte weilanden, open wateren, loofbossen, graslanden en orchideeënvelden is dit een groot natuurgebied dat zowel wandelend, fietsend als varend goed te verkennen is. Daarnaast staat het gebied als vogelrijk bekend: zo’n 100 verschillende soorten komen hier voorbij gevlogen gedurende het jaar. De Friese waterpartij de Alde Feanen is een laagveenmoeras met een rijke flora en fauna. Zo’n vierhonderd plantensoorten en meer dan honderd verschillende broedvogels leven hier doorgaans. Het is het hele jaar door een populair gebied voor toeristen om te verkennen. Waterfanaten vinden het heerlijk om gedurende de zomer door dit gebied te varen of om in de winter juist te schaatsen over kilometers aan ijs door winterse gebieden.

Geniet van de vakantie in het appartement, maar ontdek ook de rest van Friesland!

Verkijk je trouwens niet op het woord appartement. Waar je bij een appartement al gauw aan hoge gebouwen en stadse uitzichten zonder al teveel natuur denkt, bevinden in deze selectie zich appartementen op locaties in Friesland omgeven door een groene omgeving. Middenin of dichtbij de natuur van deze provincie verblijf je op unieke locaties, waarvandaan je zo de natuurparken van dit deel van Nederland kunt verkennen. De appartementen zijn uitgerust met diverse faciliteiten, waardoor je ’s avonds na een dag in de buitenlucht heerlijk kunt ontspannen op het terras of balkon van jouw accommodatie.

Natuurlijk kun je vanuit je appartement volop op ontdekkingsreis gaan. Ontdek de omgeving bijvoorbeeld te voet of met de fiets. Ook kun je ervoor kiezen om lekker te gaan scooteren. Er valt overal wel een scooter te huren. Op deze manier kun je de hele provincie gaan verkennen. Als jullie toch liever gaan wandelen zijn er gelukkig talloze wandelroutes om uit te kiezen. Denk ook eens aan een dagje sightseeën waarbij je de mooiste bezienswaardigheden tegen zal komen. Natuurlijk is het ook altijd een goed idee om lekker te gaan winkelen. Friesland beschikt over talloze gezellige terrasjes, dus er is genoeg tijd om tussendoor even lekker uit te rusten. Daarna kunnen jullie misschien nog een bezoekje brengen aan een museum. Of wat dacht je van een dagje naar een pretpark? Je kunt er bijvoorbeeld naar Aventoer in Burgum of naar het Aquazoo in Leeuwarden.

Hoe zit het precies met het Hollandse klimaat?

Het Hollandse klimaat bestaat uit een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat heeft ons landje te danken aan de invloed van de Noordzee. Het betekent vooral dat het weer erg wisselvallig is en dat er duidelijk sprake is van verschillende seizoenen. De zomers lijken steeds wat warmer te worden. Soms gaan die gepaard met een hittegolf van een aantal dagen. Over het algemeen zijn de temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters verder niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat natuurlijk wel jammer is. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. In Friesland is het weer over het algemeen een beetje hetzelfde als in de rest van het land.

Wil je genieten van een periode waarbij er weinig kans op regen is? Dan moet je zeker kiezen voor een vakantie in de lente. Omdat de zomers namelijk steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in Nederland in de herfst. Wil je als wandelaar volop van de natuur in Friesland genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente dan het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Kies dus zeker eens voor een appartement in Friesland in de lente of in de zomer! Bekijk snel het aanbod.