Appartement Moezel

Of je nu van Kanoën, zwemmen, of relaxen aan een watertje houdt, een vakantie aan de Moezel is altijd een goed idee! Heb je echter niet de behoefte om een heel verblijf te huren, of vind je het juist leuk om andere mensen te leren kennen? Dan is een appartement helemaal geschikt voor je!

Lees meer over appartement Moezel
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Appartement Moezel

Of je nu van Kanoën, zwemmen, of relaxen aan een watertje houdt, een vakantie aan de Moezel is altijd een goed idee! Heb je echter niet de behoefte om een heel verblijf te huren, of vind je het juist leuk om andere mensen te leren kennen? Dan is een appartement helemaal geschikt voor je!

Wat is de Moezel?

De Moezel is een lange rivier die door zowel Frankrijk als Duitsland en Luxemburg stroomt. De naam is een verkleinwoord voor de rivier de Maas, die vlak langs de Moezel stroomt. Het hoogtepunt, en daarbij ook het startpunt van de Moezel ligt op 735 meter hoogte bij de Col de Bussang, een bergpas in het Vogezen gebergte. Langs de Moezel kan je verschillende stadjes en dorpjes vinden. Een leuke dagactiviteit is om een groene wijngaard te bezoeken en te genieten van de lokale wijnen. Dankzij de hoge randen langs de rivier, zijn er ook ontzettend veel kastelen te vinden in het gebied rondom de Moezel, waar je je ook bevindt! Je kan natuurlijk ook juist het water op gaan en genieten van een lunch aan een van de vele rondvaartboten die door de Moezel varen.

Activiteiten aan de Moezel

Er is genoeg te doen wanneer je op vakantie bent dichtbij de Moezel. Voor de echte fietsliefhebbers zijn er verschillende fietsroutes, waarvan de Moselradweg toch echt de populairste is. Dit pad is wel 240km lang en loopt door verschillende prachtige natuurgebieden en wijndorpjes. Natuurlijk fiets je niet zomaar 240km in één keer, maar een verkorte route is zeker ook het proberen waard. Voor de waterratten onder ons, is het in de zomerperiode ideaal om te gaan kanoën. Smeer je goed in en neem een lekkere lunch mee, want er zijn genoeg plekken om even aan te meren en een frisse duik in het water te maken! Dankzij de natuurrijke omgeving is het gebied rondom de Moezel ideaal voor lange wandelingen. Trek je stevigste schoenen aan en ga op pad. Voor iedereen is er wel een wandelroute op een passend niveau, en elke route heeft weer nieuwe mooie uitzichten. Zo heeft de Moselsteig Seitensprung Moselachter uitzicht op de prachtige meanders van de Moezel. Dat zie je niet vaak!

Appartement Moezel

Op Natuurhuisje.nl bieden wij allerlei verschillende appartementen aan die langs, of in het Moezel gebied liggen. Elke woning wordt door ons gekeurd om te zien of je, zoals wij graag beloven, direct de natuur in kan stappen vanaf de voordeur. Ongeacht de groepsgrootte waarmee je reist, hebben wij een perfecte locatie voor je! Zo hebben we appartementen in Noordrijn-Westfalen, maar ook in Rijnland-Palts. We willen graag dat je op Natuurhuisje zo snel mogelijk je perfecte appartement vindt. Daarom hebben wij meerdere filters waardoor je direct je ideale accommodatie ziet. Wist je dat we bij Natuurhuisje een boom planten voor elke boeking die gemaakt wordt? Zo dragen wij ons steentje bij aan de natuur waar we zo graag van genieten.