Appartement Nederland

Voor wie er even lekker tussenuit wil, maar niet al te ver wil rijden, bieden onze natuurhuisjes in Nederland een goede uitkomst. Voor prachtige natuur en mooie vergezichten hoef je namelijk helemaal niet ver weg! In een appartement in Nederland kun je alle kanten op. Met diverse natuurlijke regio’s als de Wadden, de Veluwe, de Weerribben en de Achterhoek, is er voor iedereen meer dan genoeg te beleven. Door de relatief kleine oppervlakte van het land zijn de afstanden - over land én over water - gemakkelijk te overbruggen en ben je binnen no time in één van de natuurgebieden of bossen. Wel zo fijn!

Lees meer over appartement Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Appartement Nederland

Voor wie er even lekker tussenuit wil, maar niet al te ver wil rijden, bieden onze natuurhuisjes in Nederland een goede uitkomst. Voor prachtige natuur en mooie vergezichten hoef je namelijk helemaal niet ver weg! In een appartement in Nederland kun je alle kanten op. Met diverse natuurlijke regio’s als de Wadden, de Veluwe, de Weerribben en de Achterhoek, is er voor iedereen meer dan genoeg te beleven. Door de relatief kleine oppervlakte van het land zijn de afstanden - over land én over water - gemakkelijk te overbruggen en ben je binnen no time in één van de natuurgebieden of bossen. Wel zo fijn!

De faciliteiten in een vakantie appartement verschillen erg per accommodatie. Ook de mate van comfort en luxe kan erg verschillend zijn. Zo beschikken sommige accommodaties over een vaatwasser en wasmachine. Ook heb je vakantie appartementen waar gratis gebruik kan worden gemaakt van internet, terwijl dit in andere appartementen niet aanwezig is. Bij de luxere verblijven is zelfs een zwembad en sauna aanwezig. Zo kun jij optimaal genieten van een rustig verblijf. In de meeste gevallen is er bij een accommodatie één appartement dat geboekt kan worden, maar in sommige gevallen zijn dit er ook meer.

Indien er meerdere appartementen in dezelfde accommodatie aanwezig zijn, worden vaak faciliteiten als een zwembad of tuin met andere gasten gedeeld. Dit is dus perfect voor een vakantie met een grote groep. Denk eens aan een vakantie met je vrienden of juist met de hele familie. In Nederland is bovendien nog van alles te beleven. Denk aan een bezoekje aan een attractiepark, een Nationaal Park of natuurgebied en nog veel meer! Ook bij slecht weer is er van alles te doen. Denk aan indooractiviteiten of gewoon lekker ontspannen in je appartement. Natuurlijk kun je dat moment ook goed benutten om even helemaal op te laden of een heerlijke maaltijd te bereiden.

Op welke manier gaan jullie de natuur verkennen?

Nederland kent veel gevarieerde landschappen: grote en kleine bosgebieden, rivierlandschappen, lange kuststroken met duinpannen en zandstranden, oer Zuid-Hollandse polderlandschappen, zandverstuivingen, de Achterhoekse coulissen en niet te vergeten het Limburgse heuvellandschap. Met tal van mogelijke outdoor- én indoor-activiteiten die het land te bieden heeft, zul je je niet snel vervelen. Nederland is daarmee in ieder jaargetijde een geschikte vakantiebestemming voor jong en oud. Het Nederlandse polderlandschap biedt vele mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een flinke wandel- of fietstocht? Of verken jij de natuur rondom het vakantiehuis liever vissend met een bootje vanaf het water? Ook dat is namelijk mogelijk.

Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een bezoek aan een pretpark of museum tot de mogelijkheden. Wil je graag een natuurgebied gaan verkennen, maar weet je niet welke? Dan hebben we er hier vast een aantal voor je op een rijtje gezet: De Veluwe in Gelderland, Brunssummerheide in Limburg, Het Staelduinse Bos in Zuid-Holland en de Biesbosch in Noord-Brabant en Zuid-Holland. Veel verhuurders hebben trouwens een informatiepakket voor je klaar liggen met daarin allerlei tips voor activiteiten en dagjes uit in de omgeving. Ook persoonlijk, indien mogelijk, lichten zij graag het één en ander toe, want de verhuurders van onze vakantiehuisjes kennen de streek natuurlijk op hun duimpje. Ze voorzien je dan ook graag van tips.

In Nederland is van alles te beleven

Zoals we eerder al zeiden hoef je je in eigen land geen moment te vervelen. In het appartement zelf kun je je namelijk prima vermaken, maar daarbuiten natuurlijk ook. De huisjes bevinden zich altijd ergens in of in de buurt van een natuurgebied. Ga dus vooral lekker naar buiten! Laat het weer het niet toe? Dan kunnen jullie prima genieten van een dagje overdekt sightseeën. Uiteraard is een overdekt winkelcentrum dan ook een goed idee. Verder kunnen jullie natuurlijk gaan bowlen, minigolfen, karten of paintballen. Een appartement in Nederland is dus de perfecte basis om van alles te gaan ondernemen.

In een vakantie appartement vind je overigens alle gemakken van thuis. Je verblijft vaak in een appartement dat op het erf van de eigenaar staat of gekoppeld is aan het huis van de eigenaar. Ook kan een vakantie appartement een verblijf in de vorm van een los huisje zijn. Je verblijft over het algemeen in een vakantie appartement met twee tot vier personen, maar er worden ook grotere appartementen aangeboden waar je met meer gasten kan verblijven. Wil jij graag in een accommodatie verblijven waar je wordt voorzien in alle gemakken van thuis? Dan is een vakantie appartement echt iets voor jou!

Het Hollandse klimaat

Een appartement in Nederland is natuurlijk altijd een goed idee! Toch is het wel zo handig om te weten hoe het zit met het Hollandse klimaat. Ieder seizoen heeft natuurlijk zo zijn eigen charme. In de lente en de zomer kunnen jullie heerlijk buiten eten en genieten, terwijl je in de winter lekker bij de open haard kunt zitten. Met een beetje geluk valt er ook nog wat sneeuw! Al is die kans in Nederland helaas wel erg klein… Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. De winters zijn echter zeer mild. Toch hebben we in het voorjaar van 2021 ineens weer te maken gehad met wat sneeuw door het hele land. Ook heeft het toen bijna een week lang gevroren waarbij temperaturen tot -13 gehaald werden.

Als je echt wil genieten van een dik pak sneeuw in de winter, heb je daarop de meeste kans in Zuid-Limburg. Tijdens jullie vakantie in een appartement in Nederland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Wanneer je ook op vakantie gaat, in een appartement zit je sowieso goed!