Appartement Piemonte

Appartement Piemonte

Lees meer over Appartement Piemonte

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Appartement Piemonte

Reizigers die op zoek zijn naar een vakantiehuisje in een gebied waar zowel veel natuur als cultuur te aanschouwen is, komen ruimschoots aan hun trekken in de Italiaanse regio Piemonte. Wil je tijdens jouw vakantie genieten van alle gemakken van thuis, kies dan eens voor een verblijf in een appartement. Appartementen die wij hier aanbieden staan vaak op het erf van de eigenaar of is gekoppeld aan het huis van de eigenaar. Je vindt hier de mooiste appartementen van waaruit jij gemakkelijk de omgeving kan verkennen.

Ontdek het prachtige landschap

Piemonte grenst deels aan Frankrijk en deels aan Zwitserland. Je kunt tijdens een vakantie hier dus prima een uitstapje maken naar een van deze landen. De regio is gelegen aan de voet van de Alpen en de naam Piemonte betekend letterlijk ‘aan de voet van de bergen’ wat in principe al genoeg zegt. In de regio kun je genieten van een mengeling aan vlaktes, heuvels en bergen. In het noorden en westen vind je met sneeuw bedekte bergtoppen en het zuidoosten bestaat dan weer meer uit heuvels. In het grensgebied van Italië en Zwitserland bevindt zich het Lago Maggiore. Een meer wat 60 kilometer in lengte en maximaal 10km in breedte is. In het Italiaanse gedeelte van het meer liggen zelfs wat kleine eilandjes, de bekendste zijn de Borromeïsche eilanden.

Er zijn twee beschermde nationale parken te vinden in Piemonte, namelijk Val Grande en Gran Paradiso. Daarnaast zijn er ook meer dan twintig regionale natuurgebieden die je kunt bezoeken. Gran Paradiso was het eerste nationale park van Italië. Dit park is erg hoog gelegen, het begint op 800 meter in de vallei en de top van Gran Paradiso is op ruim 4.000 meter. In het park leven zo’n vijfduizend steenbokken en er is dus een best grote kans dat je er enkele tegenkomt tijdens een bezoek aan dit park. Ook leven hier bergmarmotten, gieren, de waterspreeuw en gems. Tijdens een wandeling kun je genieten van een landschap dat zich afwisselt tussen gletsjers, rotsen en alpenweides.

Er zijn talloze activiteiten die je hier kunt ondernemen

In Piemonte is een veelvoud aan natuurreservaten en parken en met vele prachtige paden langs bergpieken en rivieren, kun je je ongetwijfeld prima vermaken met een wandeling. Mocht je het fijn vinden om met een groep te wandelen, dan kun je deelnemen aan een van de georganiseerde wandelingen in het gebied. Tijdens een verblijf in Piemonte kun je ook prima een dagje naar Zwitserland toe. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Zwitserse Locarno en Lago Maggiore. Je kunt er ook voor kiezen om verder Zwitserland in te gaan en een van de andere prachtige dorpjes te bezoeken. In Piemonte kun je ook een aantal middeleeuwse kastelen bezoeken. Bijna elk dorp heeft wel een eigen kasteel(ruïne) of toren. Doordat geschiedenis, cultuur en kunst in deze regio samenvloeien met prachtige natuur is er echt van alles te zien. Je zult je hier dus niet snel vervelen!

Op deze pagina hebben wij alvast alle appartementen in Piemonte voor jou verzameld.