Appartement Vorarlberg

Appartement Vorarlberg

Lees meer over Appartement Vorarlberg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Appartement Vorarlberg

Vorarlberg is een deelstaat van Oostenrijk gelegen in de uiterste westpunt van het land. Dit gedeelte van Oostenrijk grenst aan Duitsland, Liechtenstein en Zwitserland. Terwijl in het noorden van Vorarlberg het landschap nog relatief vlak is, ben je in het zuiden midden in de hoge bergen van de Alpen. In een vakantie appartement vind je alle gemakken van thuis. Je verblijft vaak in een appartement dat op het erf van de eigenaar staat of gekoppeld is aan het huis van de eigenaar. Ook kan een vakantie appartement een verblijf in de vorm van een los huisje zijn. Hier bij Natuurhuisje hebben wij verschillende appartementen in Vorarlberg.

Natuur in Vorarlberg

Het noorden van Vorarlberg is relatief vlak. Vanuit het appartement kun je in het uiterste noordoosten de Bodensee bezoeken. Het meer kent enkele moerasgebieden en slikken, die interessant zijn voor vogels. Zo zijn er in de trekperiode reuzensterns te zien, en broeden er onder andere krooneenden en purperreigers. In het zuiden domineren de berggebieden. Er zijn allerlei kleine dalen van waaruit je de bergen kunt verkennen. Vanuit het appartement kun je één van de vele uitgezette wandelroutes lopen, die vaak naar een berghut gaan. Bovenin kun je genieten van Oostenrijkse specialiteiten. Je kunt echter ook met de auto erg hoog in de bergen komen. De Silvretta-strasse brengt je, via vele haarspeldbochten, tot de Bielerhöhe, op 2037 meter hoogte. Vanaf hier kun je verschillende wandeltochten maken of gewoon rustig aan doen bij één van de stuwmeren.

De bergen herbergen een rijke flora en fauna. Bijzonder aan de bergen in Vorarlberg is dat er zowel bergen van kalk als van graniet te vinden zijn. De kalkrijke bergen zijn erg soortenrijk. Orchideeën en gentianen zijn hier massaal te vinden. Op de bergen die bestaan uit graniet vind je vooral soorten die van zure grond houden, zoals het alpenroosje. Wanneer je de bergen ingaat moet je jouw ogen goed de kost geven, er vliegen namelijk vele bijzondere vogelsoorten rond zoals de notenkraker, rotszwaluw en alpenkauw.

Je kunt hier heerlijk wandelen

In dit gedeelte van Oostenrijk is het ideaal wandelen. Je kunt hier wandeltochten van uren maken zonder dat je ook maar iemand tegen komt. Vaak zijn er in het vakantiehuis Vorarlberg wandelroutes aanwezig, die je kunt gebruiken om de regio eens goed te verkennen. Ook is het mogelijk om te fietsen, je moet dan alleen wel goed getraind zijn, vanwege de steile berghellingen in dit gedeelte van Oostenijk. Vaak heeft de eigenaar van de vakantiewoning wel informatie voor je die je kunt gebruiken bij het plannen van je fietstochten. Bijzonder aan deze regio is dat er zogenaamde natuurleerpaden zijn aangelegd. De natuurleerpaden zijn ideaal voor kinderen. Op verschillende plaatsen langs de wandeling zijn grote informatie borden te zien waar informatie over het ecosysteem wordt aangeboden. Het is dan ook erg leerzaam om je kinderen mee te nemen naar een dergelijk pad. Vanuit je vakantiehuis Vorarlberg van Natuurhuisje ben je in ‘no time’ bij een natuurleerpad!

Bekijk op deze pagina alle beschikbare appartementen in Vorarlberg!