Appartement Waddeneilanden

Ben jij wel eens naar de Waddeneilanden geweest? Zo niet, dan wordt het hoog tijd! Als je er al eerder bent geweest, dan weet je al dat het daar ontzettend leuk is. Zeker als je toe bent aan ontspanning, wandelingen door de natuur en relaxen aan het strand, zit je hier helemaal goed. Een appartement is ontzettend fijn, omdat je daar kunt verblijven in een huisje waar je je echt thuis zal voelen. Het is heel wat anders dan een grootschalig vakantiepark of hotel. Kies dus zeker eens voor een appartement op de Waddeneilanden van Natuurhuisje.

Lees meer over appartement Waddeneilanden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Appartement Waddeneilanden

Ben jij wel eens naar de Waddeneilanden geweest? Zo niet, dan wordt het hoog tijd! Als je er al eerder bent geweest, dan weet je al dat het daar ontzettend leuk is. Zeker als je toe bent aan ontspanning, wandelingen door de natuur en relaxen aan het strand, zit je hier helemaal goed. Een appartement is ontzettend fijn, omdat je daar kunt verblijven in een huisje waar je je echt thuis zal voelen. Het is heel wat anders dan een grootschalig vakantiepark of hotel. Kies dus zeker eens voor een appartement op de Waddeneilanden van Natuurhuisje.

Waarom het heel anders is dan wat je gewend bent, is door het feit dat onze accommodaties zich midden in de natuur bevinden. Je hebt dus niets te maken met andere vakantiegangers of massatoerisme. Daardoor kun je echt even helemaal tot rust komen. Zeker vanwege de locatie van het appartement zit je helemaal goed. Stap zo het huisje uit en je staat al midden in de natuur! Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een appartement aan zee, in het bos of ergens in een ander natuurrijk gebied. Ook is het bij sommige appartementen mogelijk om je huisdier mee te nemen. Denk dus zeker eens aan een vakantie met je trouwe viervoeter!

Wie je ook meeneemt, tijdens je vakantie op de Wadden geniet je natuurlijk van heerlijke strandwandelingen. Ontdek de leukste dorpjes en kies eens voor een dagje op het water. Alles is mogelijk. De Waddeneilanden bestaan natuurlijk uit Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ben je echt op zoek naar rust en wil je even helemaal opladen? Dan kies je voor Vlieland. Houd je wel van gezelligheid en wil je veel gaan ontdekken? Dan kun je uitstekend terecht op Texel. Laat je verrassen door ons aanbod en wie weet geniet je binnenkort in een appartementje op de Wadden.

Welk Waddeneiland heeft jouw voorkeur?

Soms wil je gewoon even helemaal opladen en bijkomen. Een vakantie naar de Waddeneilanden is daar perfect voor. Qua natuur, rust en stilte zit je dan helemaal goed op Vlieland. Hier kun je een aantal prachtige natuurgebieden gaan ontdekken en tegelijkertijd genieten van een rustgevende vakantie. In het westen van het eiland vind je de Vliehors. De Vliehors wordt gevormd door een enorme zandvlakte waar vele zeehonden aan wal komen. Met de Vliehors Expres kun je dagelijks tochten maken over deze uitgestrekte vlakte, terwijl je zeehonden probeert te spotten en een juttersmuseum bezoekt. Ook is het erg leuk om naar broedende vogels te gaan kijken. Deze kun je het beste spotten vanuit diverse vogelkijkhutten. Zo verstoor je ze niet en kun je er toch van meegenieten.

Ook Ameland is prachtig en bovendien geschikt voor ontspanning. Het eiland ligt slechts op 8 kilometer van het vasteland, maar het voelt alsof je in een compleet ander land bent. Ameland is voornamelijk opgebouwd uit zandduinen en heeft prachtige natuurlijk bossen. De mooiste stranden van alle Waddeneilanden bevinden zich op Ameland. Ook op Terschelling kun je genieten van de natuur. Daarnaast vind je er ook mooie stranden en is er van alles te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld gaan paardrijden, zandkastelen bouwen en nog veel meer. Ook hier zijn er uiteraard allerlei water- en strand activiteiten te ondernemen zoals kitesurfen, zeilen, strandzeilen en vliegeren. Een echte aanrader is het natuurgebied de Boschplaat. De natuur op Terschelling is dus zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

Wissel cultuur en natuur met elkaar af op de Wadden

Kies je voor een vakantie op Texel? Dan weet je zeker dat niemand zich hoeft te vervelen. Ook voor de kids is dit dus een aanrader. Je kunt ze bijvoorbeeld een dagje meenemen naar Ecomare. Dit natuurcentrum laat zien hoe zeehonden en bruinvissen worden verzorgd. Tevens kun je er meer leren over de Texelse natuur in het zee-aquarium en museum. Mocht het een keertje niet meezitten met het weer, dan kunnen jullie je natuurlijk ook prima binnen vermaken. Wanneer hebben jullie voor het laatst genoten van een spelletjesdag met het gezin? Ook een bezoekje aan een restaurant kan een leuk uitstapje zijn. Ontdek het heerlijke eten op één van de Waddeneilanden, terwijl je geniet van een leuke tijd met je gezin.

Ben jij een kunst en cultuur liefhebber? Ook dan zit je op Texel helemaal goed. Je vindt er namelijk diverse gezellige dorpjes waar allerlei dingen te doen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Waal, de Koog, Oosterend, Den Hoorn of Den Burg. Als je zin hebt om wat cultuur op te snuiven moet je zeker een bezoekje brengen aan Maritiem- en Juttersmuseum Flora in de Koog. Ook het Nationaal Park Duinen van Texel is een bezoekje waard. Dit Nationaal Park is zo’n 43 km² groot en bestaat uit prachtige duingebieden en strandvlaktes. Hier kun je dus zeker even lekker uitwaaien en genieten van de natuur. Als echte kunstliefhebber mag een bezoekje aan Museum Galerie RAT - Recomposed Art Texel - niet ontbreken. Dit museum bevindt zich in Den Burg en je kunt er terecht voor het bekijken van bijzondere kunst. Er worden onder andere sculpturen en lichtobjecten gemaakt van aangespoelde materialen.

Het klimaat op de Waddeneilanden

Wanneer je kiest voor een appartement op de Waddeneilanden, maakt het weer eigenlijk niets uit. Uiteraard ga je niet de hele vakantie in het huisje zitten, daarom is het toch wel fijn om te weten wat je een beetje kunt verwachten qua weer. Wist je dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? Daarnaast staat ons land natuurlijk bekend om de vele neerslag die er valt in de vorm van regen. Ook op de Waddeneilanden is dat helaas niet anders. Daar wordt trouwens gesproken van een zeeklimaat. De meeste kans op droge dagen met aangename temperaturen heb je op de Wadden in Juni tot en met September. In de zomer kun je op de Waddeneilanden net iets meer van de zon genieten dan in de rest van Nederland.

De herfst en de winter zijn daarentegen weer een stuk kouder en natter op de Waddeneilanden. Ook is er meer kans op sneeuw. Wil je genieten van een actieve vakantie met allerlei activiteiten? Dan is een vakantie in de lente of in de zomer zeker aan te raden. In de zomer kan het er soms wel erg warm zijn, maar een bezoekje aan het strand is dan altijd een optie! Aan de kust heb je gelukkig vaak te maken met een zeebriesje, waardoor het ook op warme dagen erg aangenaam is. Welk seizoen het ook is, een appartement op de Waddeneilanden is sowieso altijd een goed idee!