Appartementen Overijssel

Appartementen Overijssel

Lees meer over Appartementen Overijssel
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Appartementen Overijssel

De provincie Overijssel ligt in het oosten van Nederland en grenst voor een groot deel aan Duitsland. De natuur in deze provincie is erg divers en elke paar kilometer kun je nieuwe landschappen tegenkomen, wat maakt dat je je niet snel zult vervelen. Wil je graag verblijven in een accommodatie waarbij je kunt genieten van alle faciliteiten die je thuis ook hebt, denk dan eens aan een appartement. Appartementen die wij aanbieden staan vaak op het erf van de eigenaar of zijn gekoppeld aan het huis van de eigenaar. Ook kan een appartement een verblijf zijn in de vorm van een los huisje. Bij Natuurhuisje hebben we genoeg keuze uit appartementen in Overijssel.

Verken de vele verschillende landschappen

Het landschap in Overijssel wordt vooral bepaald door polders, kronkelende beken, rivieren en akkerland. Rijdend door de provincie kom je langs landgoederen, rivierlandschappen, polders en kleinschalige coulisselandschappen en bosgebieden. Nationaal park Weerribben-Wieden en Nationaal park de Sallandse Heuvelrug zijn de meest bekende natuurgebieden in Overijssel. Het nationaal park Weerribben-Wieden bestaat voornamelijk uit water en riet. In het gebied zijn duizenden planten- en diersoorten terug te vinden, dit komt vooral doordat water en land elkaar afwisselen. Het is zeker een aanrader om dit gebied per kano te ontdekken, je kunt zo namelijk op plekjes komen waar je vanaf het land niet kunt komen. Naast de vele insecten die op de Sallandse Heuvelrug leven, vind je hier op dit moment ook de laatste groep korhoenders van Nederland. Je kunt hier heerlijk wandelen over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. Bejaarde eiken tussen de weilanden, de blauwe lijnen van kanalen en gezellige dorpen vormen dit prachtige natuurgebied.

Het Vechtdal is aan te raden voor vogelliefhebbers, hier zijn namelijk verschillende vogels te spotten. Met een beetje geluk kun je de zeldzame draaihals zien, maar ook de geelgors, de putter en de gele kwikstaart vliegen hier rond. Ook de herkenbare roep van de patrijzen zul je ongetwijfeld horen tijdens een wandeling door dit gebied. De Lemelerberg is met een hoogte van bijna 80 meter een unieke natuurbeleving. De omgeving bestaat uit een prachtig stuk natuur met zandvlaktes en uitgestrekte heide.

Trek er op uit

Vanwege het afwisselende landschap en de verschillende natuurgebieden die je kunt bezoeken, zijn er ook genoeg wandel- en fietsroutes. In Noord-Overijssel kun je wandelen tussen bloeiende hooilanden terwijl je in Twente dan weer langs kroezige eiken op statige landgoederen wandelt. Het landschap zorgt er wel voor dat er voor ieder wat wils is en dat je elke dag een wandeling kunt maken in een ander prachtig gebied. Ook Giethoorn is leuk om te bezoeken tijdens een vakantie in Overijsel. Deze plaats wordt ook wel het Nederlandse Venetië genoemd en dat is niet zonder reden. Verken de waterwegen van het nostalgische Giethoorn met haar vele bruggetjes in een rondvaartboot, punter of een fluisterbootje. Ook een bezoek aan Hanzesteden zoals Kampen, Deventer en Zwolle kan erg leuk zijn!

Wij hebben op deze pagina alle beschikbare appartementen in de provincie Overijssel alvast voor jou verzameld.