B&B Antwerpen

Antwerpen is de streek in het noordoosten van België, grenzend aan Nederland. In dit gebied vind u verschillende vakantiehuizen, die allemaal op mooie natuurplaatsjes liggen. Zelfs onder de rook van de havenstad Antwerpen zijn er nog mooie natuurgebieden te vinden, zoals park Linkeroever. Daarnaast zijn er in regio Antwerpen verschillende grote aaneengesloten natuurgebieden te vinden zoals de Kalmthoutse heide en het Groot Schietveld. 

Lees meer over b&b's antwerpen

4 Natuurhuisjes

B&B Antwerpen

Antwerpen is de streek in het noordoosten van België, grenzend aan Nederland. In dit gebied vind u verschillende vakantiehuizen, die allemaal op mooie natuurplaatsjes liggen. Zelfs onder de rook van de havenstad Antwerpen zijn er nog mooie natuurgebieden te vinden, zoals park Linkeroever. Daarnaast zijn er in regio Antwerpen verschillende grote aaneengesloten natuurgebieden te vinden zoals de Kalmthoutse heide en het Groot Schietveld. 

Je kan er natuurlijk voor kiezen om in een hotel te verblijven tijdens een vakantie naar Antwerpen, maar je kunt hier ook veel knusse Bed and Breakfasts vinden waar je heerlijk kan ontspannen. Bed and Breakfasts in Antwerpen zijn vaak de perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken, maar ook om uitstapjes in de omgeving en wandelingen door het landschap te maken. Een verblijf in een Bed and Breakfast combineert de faciliteiten van een hotel met de gastvrijheid van de gastheer en/of gastvrouw ter plaatse.

Overnachten in een Bed and breakfast

Het leuke aan een Bed and Breakfast is dat je even helemaal loskomt van het massatoerisme en tot rust kan komen in een kleinschalige en persoonlijke accommodatie. Het grote voordeel van een verblijf in een Bed and Breakfast is dat de eigenaren bekend zijn in de omgeving en je veel goede tips kunnen geven over plekken die je echt moet hebben gezien. Je wordt er - indien gewenst - voorzien van de beste tips. Wat is het beste restaurant in het dorp? Waar heb je het mooiste uitzicht? En welke bezienswaardigheden mag je beslist niet overslaan tijdens jouw vakantie? De gastheer en/of gastvrouw verteld je er graag meer over. Natuurlijk is het tweede grote voordeel dat je niet alleen kan genieten van een ontspannen overnachting, maar ook nog kan genieten van een overheerlijk ontbijt de ochtend erna. Overnachten in een Bed and Breakfast wordt steeds populairder en wij snappen waarom! Het is een erg leuke vorm van overnachten en geen enkele B&B is hetzelfde, je beleeft altijd wel iets bijzonders.

Elke B&B heeft zijn eigen bijzonderheden wat de overnachting uniek maakt. Vaak is een Bed and Breakfast ook gelegen in een bijzonder pand. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in boomhutten, monumenten, molens, schoolgebouwen, een oude fabriek, blokhutten en woonboten. Dit is dus een kans bij uitstek om eens binnen te kijken in dat geheimzinnige klooster of het kasteel dat je altijd al hebt willen bezoeken. Of grijp je kans en krijg een unieke bed and breakfast ervaring vanaf het water of verblijf juist in de boomtoppen. Op deze manier kom je op plekjes die je eerder niet zo snel zou bezoeken.

Natuur in Antwerpen

Dichtbij de grote stad Antwerpen zijn al natuurgebieden te vinden. Zo zijn er in park Linkeroever verschillende bijzondere soorten vogels en planten te vinden. Ook de bossen in de omgeving van de stad Antwerpen zijn een bezoekje waard. In het vroege voorjaar bloeit hier namelijk een uitbundige voorjaarsflora met vele anemonen en sleutelbloemen. Ook wanneer u een vakantiehuis boekt nabij Antwerpen of in de Belgische Kempen valt er dus genoeg natuurschoon te zien.

Wie houdt van grotere aaneengesloten natuurgebieden zal echter toch een vakantiehuisje moeten boeken in het meer oostelijk gelegen deel van regio Antwerpen. Hier zijn grotere aaneengesloten bos- en heidegebieden te vinden zoals de Kalmthoutse heide en het Groot Schietveld. In deze gebieden vind u veel dier- en plantensoorten die kenmerkend zijn voor heidevelden en bossen. Zo leven er adders, en vliegen er heideblauwtjes en dikkopjes over de heide rond. 

Er zijn in regio Antwerpen nog vele andere kleinere natuurgebieden die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een verblijf in uw vakantiehuis. Tenslotte noemen wij hier enkel nog de Merodebossen. Deze uitgestrekte bosgebieden kennen een bijzonder rijke flora en zijn aan te raden bij de plantenliefhebber. Er zijn in dit gebied plantensoorten te vinden als grote wolfsklauw, berghertshooi en blauwe knoop.

Overnachten in een B&B in Antwerpen

Het fijne aan een Bed and Breakfast in Antwerpen is dat je niet alleen geniet van een prettige overnachting, maar ook van een overheerlijk ontbijt en van de gezelligheid van de gastheer en/of gastvrouw. Een Bed and Breakfast is dus een kleinschalige manier van verblijfsaccommodatie, die jouw vakantie een persoonlijke touch geeft. De verhuurder van de B&B kent de omgeving namelijk op zijn duimpje en dat heeft voor jou als gast zo zijn voordelen. Je wordt er - indien gewenst - voorzien van de beste tips. Wat is het beste restaurant van de stad? Waar heb je het mooiste uitzicht? En welke bezienswaardigheden mag je beslist niet overslaan tijdens jouw vakantie? De gastheer en/of gastvrouw verteld je er graag meer over. 

Omdat een Bed and Breakfast altijd een kamer aanbiedt in het huis van de eigenaren of op het erf van de eigenaren krijg je ook veel mee van de gebeurtenissen rondom de Bed and Breakfast. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te verblijven in een Bed and Breakfast op een boerderij. Je hebt zo niet alleen een prachtig uitzicht over de landerijen, maar kan ook even mee proeven van de sfeer op een werkende boerderij. 

Ben jij benieuwd naar het landschap van Antwerpen en wil jij de stad en de omliggende natuurgebieden graag bezoeken tijdens de vakantie? Klinkt dit je als muziek in de oren, dan is een verblijf in een Bed and Breakfast in Antwerpen precies wat je zoekt! Een B&B is hoe dan ook een aantrekkelijk alternatief voor een reguliere hotelkamer. 

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw overnachting. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje in Antwerpen draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.

Op onze website vind je tientallen bed and breakfasts, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.