B&B Ierland 2023

Ben jij op zoek naar een niet-zo’n-standaard-vakantie? Boek dan eens een B&B in Ierland! In een B&B beleef je een uiterst huiselijke en knusse vakantie, en hoe mooi is dit wel niet in combinatie met de prachtige landschappen van Ierland? Het prachtige Ierland staat bekend om de ongerepte en uitgestrekte natuur met groene heuvels en prachtige kustlijnen. Bij Natuurhuisje vind je de allermooiste B&B’s van heel Ierland, middenin de natuur!

Lees meer over b&b's Ierland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

B&B Ierland

Ben jij op zoek naar een niet-zo’n-standaard-vakantie? Boek dan eens een B&B in Ierland! In een B&B beleef je een uiterst huiselijke en knusse vakantie, en hoe mooi is dit wel niet in combinatie met de prachtige landschappen van Ierland? Het prachtige Ierland staat bekend om de ongerepte en uitgestrekte natuur met groene heuvels en prachtige kustlijnen. Bij Natuurhuisje vind je de allermooiste B&B’s van heel Ierland, middenin de natuur!

Heb jij altijd al wel eens middenin een prachtig natuurgebied willen verblijven? Verlang jij naar een vakantie vol met pure rust, glooiende natuur en eindeloze ruimte om je heen? Ga dan eens naar een B&B in Ierland! Een B&B is een van de leukste vormen van accommodaties die er maar zijn in de wereld.

In een B&B verblijf je namelijk direct in het huis of op het erf van de eigenaren, wat jouw verblijf een persoonlijke touch geeft. Heb je vragen over de omgeving? Dan kan je altijd bij hen terecht? Zoals de naam al doet vermoeden, zit ook een heerlijk ontbijtje inbegrepen bij een bed and breakfast. Deze wordt heerlijk vers bereid door de verhuurders, met veel liefde! Na je ontbijtje kun je dus volop op ontdekkingsreis gaan in dit prachtige gebied. ‘s Avonds kun je dan heerlijk ontspannen en nog even nagenieten in jouw accommodatie. Vergeet ook niet lekker uit eten te gaan in een van de geweldige restaurants in Ierland. Zelfs tijdens de lunch kun je hier namelijk volop genieten van heerlijk eten.

Ontdek de Ierse natuur

Voor natuurliefhebbers is Ierland een waar paradijs. Bijna nergens in Europa vind je nog zo’n ongerepte, pure natuur met zo veel groen, prachtige flora en fauna en indrukwekkende kustlijnen. Ook de mensen van Ierland staan bekend om hun vriendelijkheid en gezelligheid. Er zijn dus talloze redenen om voor Ierland te kiezen als volgende vakantiebestemming! De landschappen kunnen behoorlijk verschillen per regio in Ierland, maar overal is het even mooi en geschikt om prachtige wandelingen en fietstochten te maken.

Bezoek de Cliffs of Moher

Als je je echt eens wilt laten verwonderen door een prachtig stukje natuur dan zijn de kliffen van Moher echt een aanrader. Hier geniet je volop van een geweldig uitzicht en van de rust en stilte om je heen. De kliffen behoren tot de hoogste klifkusten van Europa en zijn maar liefst 214 meter hoog. Het bestaat uit kalksteen en strekt zich uit over een lengte van 8 kilometer. Halverwege vind je O’Brien’s Tower, een stenen uitkijktoren uit het jaar 1835. Het gebied is ook wel een van de meest toeristische plekken in Ierland te noemen en is dus zeer populair bij toeristen van over de hele wereld.

Het is ook mogelijk om een boottocht langs de kliffen te maken, waardoor je helemaal je ogen uitkijkt. Tijdens een wandeling over de kliffen geniet je uiteraard van prachtige vergezichten en bij goed zicht kun je zelfs reuzenhaaien en dolfijnen zien! Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun lol op, aangezien er zeer veel bijzondere vogels te spotten zijn. Denk bijvoorbeeld aan papegaaiduikers, alken en zelfs slechtvalken komen hier voor. Dit is absoluut de moeite waard om dit prachtige en overweldigende gebied eens met eigen ogen te gaan bekijken.

Nationaal Park Connemara

Dit nationale park in County Galway werd opgericht in 1980. Het park beschikt over 30 vierkante kilometer en bestaat uit onder andere heidevelden, venen, moerassen, grasland en bossen. Uiteraard kun je hier zeer goed wandelen en ook als je van flora en fauna houdt dan zit je hier goed. Je vindt hier zelfs vleesetende planten, zoals zonnedauw en vetblad. Verder kun je er onder andere genieten van moeraskartelblad, vleugeltjesbloem en moeraspluis. Ook vind je er zeer bijzondere vogels als de graspieper, de sperwer, de torenvalk en de veldleeuwerik.

Een aantal bergen die je er vindt, maken tevens deel uit van de Twelve Bens. Dit is een bergketen die zich in County Galway bevinden. Je kunt in het Nationaal Park Connemara echt genieten van de stilte om je heen. Daarnaast geniet je natuurlijk van de prachtige vergezichten en heuvelachtige landschappen. Het is erg belangrijk om goede wandel- of bergschoenen te dragen als je hier lang gaat wandelen. Wat ook erg leuk is, is het feit dat je hier onder andere dassen, edelherten, veldmuizen, marters, hermelijnen en vossen kunt tegenkomen.

In Ierland valt genoeg te beleven!

Tijdens je vakantie in Ierland valt er dus van alles te ontdekken. Natuurlijk is het dan ook leuk als je een aantal toffe activiteiten inplant. Laat je daarom alvast inspireren door de volgende activiteiten die je kunt gaan doen in Ierland.

Ontdek Ierland vanaf het water

Ontdek prachtige, kronkelende rivieren en meren door een avontuurlijke tocht in een kajak of kano! Er zijn ontzettend veel gebieden waar je kunt kiezen voor deze toffe activiteit in het water. Zo kun je onder andere terecht in Cork, de grootste county van Ierland. Je vindt daar een aantal prachtige baaien waar je heerlijk van het water en de natuur kunt gaan genieten. Ook kun je door de stad Dublin varen met je kajak, wat natuurlijk erg leuk is om de omgeving te ontdekken.

Wil je de Kliffen van Moher ook nog eens op een andere manier bekijken? Dan moet je ze absoluut eens vanaf het water hebben gezien. Er gaan diverse boottochten naar dit prachtige gebied. Een tour duurt ongeveer 50 minuten en je vaart hierbij langs de kliffen met een lengte van zo’n 8 kilometer. Op de terugweg kun je onder andere de Bhreannain Mor Sea stack zien en ook de O’Brien’s tower is niet te missen. Ook kom je langs de beroemde zeegrot die bekend is geworden door de Harry Potter film. Wil je Ierland dus eens op een andere manier ontdekken, zorg dan dat je het water op gaat!

Wandelen in Ierland

Als er dus iets is dat je volop kunt gaan doen in Ierland, is het wel wandelen! Kies uit een van de prachtige nationale parken en volg een wandelroute of ga gewoon op eigen houtje op ontdekkingsreis. Het leuke van de natuur in Ierland, is dat er voor ieder wat wils te vinden is. Zo kun je onder andere genieten van uitgestrekte bossen, kraakheldere meren, maar ook van ruige bergen. Breng ook zeker eens een bezoekje aan West- en Zuidwest-Ierland, waar je als natuurliefhebber echt je hart kan ophalen! Waar je dan ook besluit om te gaan wandelen, een goede uitrusting is altijd belangrijk.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je goede wandelschoenen draagt en dat je deze thuis ook al hebt ingedragen! De omgeving kan behoorlijk gevarieerd zijn en de kans op natte voeten is dan ook zeer aanwezig wanneer je niet de juiste schoenen draagt. Zorg er absoluut ook voor dat je ten alle tijden een camera bij je hebt, want je weet nooit wat je op dat moment gaat spotten. Daarnaast is het handig om te beschikken over waterdichte kleding en om voorbereid te zijn op weersveranderingen. Een aantal accessoires die je tevens bij je kunt hebben zijn bijvoorbeeld een verrekijker, trekkingstokken, sneeuwschoenen en een smartwatch. Je weet altijd zelf het beste waar jij behoefte aan hebt, maar het kan handig zijn om van tevoren (online) wat research te verrichten.

Ontdek de vele bezienswaardigheden

Natuurlijk is het geen verrassing dat er in Ierland allerlei bezienswaardigheden te spotten zijn. Veel daarvan moet je absoluut een keer gezien hebben in je leven. Als je dan dus op vakantie gaat in een B&B in Ierland, is dit het perfecte moment om op ontdekkingsreis te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Blarney Castle?

Blarney Castle

Vlakbij Cork, in Blarney, vind je het Blarney Castle. Het is een middeleeuws bolwerk en dit kasteel is maar liefst 600 jaar oud! Als je het ziet begrijp je waarom je er een keer geweest moet zijn. Het lijkt wel uit een film te komen door zijn middeleeuwse uitstraling en unieke karakter. Het kasteel bevindt zich in een zeer natuurrijke omgeving en beschikt tevens over diverse, prachtige tuinen. Zo vind je er onder andere de poison garden, the jungle, the seven sisters en Fern Garden en Icehouse. Allen zijn ze uniek en prachtig om te zien en om doorheen te lopen. Wanneer je een bezoekje brengt aan dit kasteel, wordt je aangeraden om het van zoveel mogelijk kanten te bekijken. Als je van architectuur houdt kun je hier absoluut je hart ophalen.

In het kasteel breng je een bezoekje aan de familiekamer, van daaruit kun je naar de poison garden of naar de trappenhal. Van daaruit kun je je weg vervolgen naar de Blarney Stone. Volgens de legende word je erg welbespraakt wanneer je deze steen kust. Ook al is het nog niet zo makkelijk om deze steen te kussen, je hangt daarbij namelijk zo’n 25 meter boven de grond en moet je in allerlei bochten wringen, toch hoort er bij je bezoekje aan dit kasteel. Het is dan ook een zeer populaire steen bij bezoekers van Blarney Castle. Terwijl je onderweg bent naar deze steen kun je onderweg genieten van allerlei ruimtes binnen het kasteel. Wanneer je het hoogste punt hebt bereikt moet je ook zeker even stilstaan bij het prachtige uitzicht.