B&B Lissabon 2022

Voor een heerlijke vakantie in het zonovergoten Lissabon zit je in een B&B helemaal goed! Een B&B is een ontzettend unieke en bijzondere vorm van vakantie vieren, want je verblijft direct in het huis of op het erf van de eigenaren, wat je verblijf een persoonlijke touch zal geven. De hoofdstad van Portugal heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur, maar in de omgeving kun je ook een hoop mooie natuur bewonderen!

Lees meer over b&b's Lissabon

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

B&B Lissabon

Voor een heerlijke vakantie in het zonovergoten Lissabon zit je in een B&B helemaal goed! Een B&B is een ontzettend unieke en bijzondere vorm van vakantie vieren, want je verblijft direct in het huis of op het erf van de eigenaren, wat je verblijf een persoonlijke touch zal geven. De hoofdstad van Portugal heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur, maar in de omgeving kun je ook een hoop mooie natuur bewonderen!

Lissabon is de prachtige hoofdstad van Portugal, en vele mensen gaan hier heen voor een stedentrip om lekker te kunnen eten en kennis te kunnen maken met de Portugese cultuur. Dit kan natuurlijk allemaal in Lissabon, maar niet veel mensen weten dat net buiten de stad veel mooie natuur te bewonderen valt. Voor wandelingen en fietstochten in de natuur zit je in de omgeving van Lissabon dus helemaal goed! Wie niet helemaal zeker is of hij wel in een appartement of hotel in de binnenstad van Lissabon wilt blijven, is het overwegen van een B&B van Natuurhuisje een uitstekend idee. Onze B&B’s in Lissabon zijn namelijk gelegen buiten het stadscentrum, op prachtige plekjes in de natuur. Dit is nog wel op een prima afstand van het stadscentrum, maar dan wel met de nodige rust en ruimte om je heen.

In Lissabon zal je onbeperkt kunnen genieten van de heerlijke Portugese wijnen en delicatessen uit de regio. Bezoek ook zeker eens de prachtige kustlijn die Lissabon rijk is. De groene hoogvlaktes en heuvels maken deel uit van het landschap dat Lissabon omringt. Je kunt je dus wel voorstellen dat je genoeg afwisseling in de natuur kunt vinden rondom Lissabon, na al dat gewandel in de stad! Nationale Parken Da Arrábida en de Estremadura liggen op korte afstand van Lissabon, en een dag uitstapje hiernaartoe is dan ook zeker de moeite waard. Ook het estuarium van Tejo is een natuurgebied dat noemenswaardig is. Het mooie is dat Natuurhuisje Bed and Breakfasts nabij of in al de mooiste natuurgebieden rondom Lissabon heeft!

Een B&B van Natuurhuisje

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met het concept van een B&B. Het komt erop neer dat je een kamer huurt direct bij de eigenaren in huis of op het erf, waar je geniet van een heerlijk bed, persoonlijke service en veel privacy. Voor wie een grootschalig hotel of appartementencomplex dus even helemaal zat is, is een B&B de ideale oplossing. Zoals de naam al doet vermoeden, zit ook een heerlijk ontbijtje inbegrepen! Dit ontbijtje wordt meestal bereid door de verhuurders zelf met producten uit de regio. Soms worden deze producten zelfs verbouwd op hun erf! Zo maak je ook een beetje kennis met de lokale keuken en cultuur. Heb je vragen over de beste wandelroutes en de mooiste bezienswaardigheden in de buurt? Dan zijn de eigenaren nooit ver weg om je te helpen met al je vragen. De voordelen zijn eindeloos in een B&B!

Tijdens je zoektocht naar een accommodatie in Lissabon, zal je zien dat er vele B&B’s worden aangeboden. Echter zal je zien dat er nauwelijks B&B’s zijn zoals die van Natuurhuisje. Natuurhuisje biedt namelijk B&B’s aan in Lissabon, maar dan wel een stuk buiten het drukke stadscentrum. Zo kun je dus optimaal het bruisende stadsleven combineren met een rustig verblijf waar je je helemaal kunt terugtrekken en ontspannen aan het einde van de dag. Het is daarom niet te vergelijken met een B&B in het centrum! Een B&B in Lissabon van Natuurhuisje lijkt eerder op een vakantiehuisje in de natuur, want je wordt omringd door prachtig groen en je kunt genieten van de mooiste vergezichten.

In een B&B verblijf je meestal in een slaapkamer die beschikbaar is gesteld door de eigenaren voor toeristen die graag in hun huis willen verblijven. Hoewel het een huiselijke omgeving is, kun je in een B&B rekenen op het comfort en de luxe van een hotel. Heerlijke bedden, nette badkamers en prima service: je vindt het allemaal in een B&B! Afhankelijk van het luxeniveau van de B&B kun je soms een badkuip, zwembad of zelfs een jacuzzi aantreffen. Faciliteiten zoals een zwembad of jacuzzi worden dan wel vaak weer gedeeld met andere gasten. Het kan zijn dat je in een B&B in Lissabon verschillende kamers vindt in een accommodatie, wat het erg geschikt maakt voor grotere reisgezelschappen. Doorgaans zijn B&B kamers geschikt voor 2 tot 4 personen, dus ga je met een grotere groep op pad in Lissabon, dan zijn meerdere B&B kamers aan te raden. Wil je graag optimaal mobiel zijn vanuit jouw B&B net buiten de stad, da is het een goed idee om een auto of scooter te huren. Zo kun je de binnenstad van Lissabon bezoeken wanneer je wilt en kun je tevens nog veel meer van de natuur in de omgeving verkennen! Vraag de eigenaren zeker eens om tips en advies over de mooiste plekjes in de omgeving.

Natuur rondom Lissabon

Er zijn dus een aantal spectaculair mooie natuurparken rondom Lissabon, waar je met de auto binnen no time zit. Een daarvan is Natuurpark Da Arrábida, wat vooral bestaat uit groene heuvels. Echter vind je aan de grens van het park ook kuststranden, waar vele prachtige kustvogels leven, exemplaren die je in Nederland nooit zult tegenkomen! Neem bijvoorbeeld de Adouins meeuw. Vogelaars moeten deze plek dus zeker eens bezoeken. Een ander natuurpark is de Estremadura, wat gekenmerkt wordt door prachtige olijfbomen op olijfgaarden. Dit zorgt voor prachtige vergezichten! Hier kun je vogels spotten zoals de Hop n de Spaanse Keizerarend. Een ander hoogtepunt in de natuur rondom Lissabon is het Estuarium van Tejo, wat een moerassig gebied is en daarmee thuis van vele soorten trekvogels. Vogelaars zullen zich dus niet zo snel hoeven te vervelen in Lissabon! Voor jouw perfecte vakantie onder de Portugese zon hoef je dus niet meer verder te zoeken. In een B&B in Lissabon verblijf je middenin de natuur net buiten de stad, maar op nog wel een gunstige afstand om het centrum te kunnen bezoeken. Bekijk hier de mooiste B&B’s van Lissabon!