Bed and breakfast met hond

Of je nu een nachtje, een weekend of een week op vakantie gaat, het liefst neem je natuurlijk je trouwe viervoeter mee. Heerlijk samen wandelen in de natuur in de omgeving van je vakantiehuisje, samen uitrusten op het terras en simpelweg genieten van alle mooie uitzichten. Toch is het niet altijd even makkelijk om een vakantiehuisje te vinden waar je hond welkom is. De zoektocht lijkt soms eindeloos en daarom hebben we op deze pagina alle Bed and Breakfasts op een rijtje gezet waar jij van harte welkom bent met je hond.

Lees meer over b&b's met hond

494 Natuurhuisjes

Bed and breakfast met hond

Of je nu een nachtje, een weekend of een week op vakantie gaat, het liefst neem je natuurlijk je trouwe viervoeter mee. Heerlijk samen wandelen in de natuur in de omgeving van je vakantiehuisje, samen uitrusten op het terras en simpelweg genieten van alle mooie uitzichten. Toch is het niet altijd even makkelijk om een vakantiehuisje te vinden waar je hond welkom is. De zoektocht lijkt soms eindeloos en daarom hebben we op deze pagina alle Bed and Breakfasts op een rijtje gezet waar jij van harte welkom bent met je hond.

Overnachten in een Bed and Breakfast

Een Bed and Breakfast, in het kort ook vaak een B&B genoemd is een kleinschalige verblijfsaccommodatie waarnaast overnachten, zoals de naam het al verklapt, ook ontbijt hoort. Een B&B is vaak een fijne, sfeervolle kamer in een woonhuis maar kan ook een apart vakantiehuisje op het terrein van de gastheer en/of gastvrouw zijn. De Bed and Breakfast wordt gerund door de eigenaren van het woonhuis. Je vindt dit type accommodatie overal terug op prachtige locaties en je zult merken hoe graag de gastheer of gastvrouw zijn/haar passie met de regio met je deelt. Een B&B is vergelijkbaar met een hotelkamer, maar dan veel persoonlijker. Wel is de kamer van alle gemakken voorzien en je hebt meestal ook een badkamer voor jezelf. In sommige gevallen deel je deze met andere gasten, maar dit is altijd van tevoren aangegeven. Het ontbijt dat geserveerd wordt is vaak uitgebreid, lokaal en erg lekker. Denk hierbij aan heerlijke verse jus d’orange, warme broodjes, meer beleg dan je op kan, verser streekproducten en natuurlijk een gekookt eitje.

Locaties in Nederland en het buitenland

Niet alleen in Nederland heb je een heleboel gezellige Bed and Breakfasts, ook in het buitenland is dit een bekend fenomeen. Zie je het niet helemaal zitten om een lange reis met de hond te maken in de auto, dan kun je er ook voor kiezen om lekker in een Bed and Breakfast in Nederland te verblijven, zo hoef je ook geen oppas voor de hond te vinden en kunnen jullie samen genieten van een fijne vakantie. Het verschilt per locatie ook hoeveel honden je mag meenemen, let hier dus goed op. Wil jij een echte authentieke Franse ervaring? Verblijf dan in een Bed and Breakfast op het prachtige Franse platteland op bijvoorbeeld een boerderij. Je maakt hier kennis met de Franse keuken en cultuur en je hond heeft zeeën van ruimte op het grote erf! Uitdagende wandelingen kun je genoeg maken in Europa, want heuvels en bergen zijn er zat! In Nederland kun je bijvoorbeeld voor een vakantiehuisje vlakbij of in een natuurgebied kiezen. Veel natuurparken door het hele land wachten nog op jou en je hond om ontdekt te worden! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Bed and Breakfast in Brabant? Hier kun je heerlijk wandelen in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, een waar paradijs voor honden. In de kleine watertjes kan je hond tussendoor ook heerlijk afkoelen op warme zomerdagen. Waar je ook heen wilt met je hond, op deze pagina vind je alle Bed and Breakfast waar je hond met open armen ontvangen zal worden.

Reizen met je hond

Uiteraard wil je het beste voor je hond en ken je je hond zelf het beste. De ene hond vind het heerlijk om in de auto te zitten en vermaakt zich enorm door alle uitzichten, terwijl een andere hond alleen bij de gedachte al in paniek raakt. Zorg dat je vakantiebestemming goed aansluit bij je hond, want je wilt dat die de vakantie natuurlijk net zo ontspannen ervaart als jij. Is je hond niet gewend een lange autoreis te maken? Overweeg dan eerst lekker een keer in een Bed and Breakfast in Nederland te verblijven, er is genoeg keuze. Mocht je hond gewend zijn lange afstanden te reizen met de auto, dan kun je uiteraard een stuk verder op vakantie. Uiteraard wil je dat dit zo veilig en comfortabel verloopt zodat zowel de hond als jij geen stress ervaren. In sommige landen gelden regels over je hond meenemen in de auto en moeten ze bijvoorbeeld in de bench of in een speciaal tuigje. Houd hier rekening mee en zorg dat je hond deze manier van vervoeren ook gewend is voordat jullie de lange reis aangaan. Mocht je echt ver op reis gaan dan is het vaak ook mogelijk je hond mee te nemen in het vliegtuig. Hier komt vaak wel het een en ander bij kijken en het hele process kan een hoop stress opleveren voor je trouwe viervoeter. Zorg ervoor dat je je hond ook niet ineens meeneemt naar een land waar het ineens veel warmer of kouder is dan in Nederland, een hond kan niet net als ons makkelijk even een jas aan- of uitdoen.

Samen genieten op vakantie

Eenmaal aangekomen op de bestemming wil je hond natuurlijk gelijk naar buiten om de prachtige natuur te ontdekken en we geven hem groot gelijk. De omgeving van de Bed & Breakfasts is prachtig en is klaar om ontdekt te worden. Tijdens jullie vakantie kunnen jullie genieten van heerlijke wandelingen door de bossen, over het strand en door de bergen. Vergeet vooral niet vertrouwd voer voor de hond mee te nemen, zodat hij of zij niet ineens van voer hoeft te wisselen op vakantie, zo kunnen jullie allebei heerlijk genieten in jullie vakantiehuisje.

Lijkt het je leuk om eens in een Bed & Breakfast te verblijven met je hond? Heerlijk een verzorgd ontbijt krijgen en zelf weinig te hoeven doen? Kijk dan op deze pagina voor alle Bed & Breakfast waar je hond ook welkom is. We helpen je graag verder met het vinden van een accommodatie die bij jullie wensen aansluit!

b&b Veluwe met hond