b&b Moezel 2023

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

B&B Moezel

De Moezel omvat één van de mooiste gebieden van Duitsland. Natuurlijk bekend om haar wijnen, maar zeker ook het mooie landschap. Steile hellingen vol met wijngaarden, kastelen én de beste wandel- en fietsroutes. Dit gebied ontdekken tijdens een natuurvakantie doe je natuurlijk vanuit jouw heerlijke b&b in de Moezel.

Bed and breakfast voor een natuurvakantie in de Moezel

De Moezel is een adembenemend mooi gebied in Duitsland. Het ligt vlakbij de historische stad Trier waar in de binnenstad nog veel Romeinse invloeden te zien zijn. Het gebied rondom de Moezel is omgeven met mooie natuur. Van steile hellingen die vol staan met druiven voor de welbekende wijnen zoals Riesling, tot aan burchten die oprijzen uit de groene omgeving. Het Moezeldal en de omliggende gebieden zijn een walhalla voor fiets- en wandelliefhebbers. De fietspaden en wandelroutes zijn hier van uitstekende kwaliteit. Daarnaast komt je wandelend of fietsend langs de mooiste plekjes die anders onontdekt zouden blijven.

Natuurlijk kun je je eigen fietsen meenemen als je kiest voor een b&b in de Moezel, maar huren is ook een optie. Ook wandelen kun je hier bij uitstek. Het landschap is lekker afwisselend. Van smalle zandpaden tot aan steile klimmetjes en groene valleien. Onderweg doe je gezellige dorpjes aan waar de “Deutsche gemütlichkeit” hoogtij viert. Schuif aan voor een lekkere lunch en geniet van de smakelijke wijnen uit de Moezel. De omgeving rondom de Moezel is ook bij uitstek geschikt voor fanatieke wielrenners en mountainbikers. Vanuit jouw bed and breakfast is er altijd een vlak of juist een ruig bos parcours binnen handbereik.

Natuurhuisje reserveren in het Moezeldal in Duitsland

Als je kiest voor een vakantie in de Moezel, dan wil je natuurlijk wel optimaal kunnen genieten van al het moois dat dit deel van Duitsland te bieden heeft. Dat doe je het beste vanuit een mooie gelegen b&b. De Moezel heeft namelijk heel veel rustig gelegen accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien. Vanuit deze natuurhuisjes kun je direct beginnen met het verkennen van de mooie landschappen.

Het gebied beslaat maar liefst 500 km, dus er is elke dag iets moois te beleven. Van kastelen tot burchten en van natuurgebieden tot aan glooiende heuvels die vragen om een beklimming. Wil je fietsen in de Moezel? Kies dan voor een vakantiehuis vlakbij de Mosel Radweg. Een bekende route die alleen met de fiets of te voet begaanbaar is. Als je liever de wandelschoenen wilt aantrekken, dan kun je ervoor kiezen om de Moselhöhenweg te bewandelen. Onderweg loop je door wijngaarden en door de Moezelvallei.

Mooie b&b dichtbij de mooiste natuurgebieden van de Moezel

Als je kiest voor een bed and breakfast in de Moezel, dan hoef je nergens rekening mee te houden. In de ochtend wordt je verwend met een heerlijk ontbijt vanaf jouw eigen terras of balkon. Een goede start voor een fantastische nieuwe dag. Een b&b reserveren in dit deel van Duitsland doe je eenvoudig via de website van natuurhuisje.nl. Dat kan voor een weekend, maar je kunt je zeker ook voor een langere periode vermaken in deze prachtige omgeving.

Inloggen