Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

B&B Namen

B&B Namen

Lees meer over B&B Namen
Lees meer over:

B&B Namen

De natuur ontdekken vanuit een bed & breakfast in de Belgische provincie Namen? Dan ben je hier aan het juiste adres. De provincie Namen is één van de vijf provincies in Wallonië. De provincie staat bekend om haar mooie natuurschoon. Neem een lekker ontbijtje in één van onze natuurhuisjes en je bent klaar voor een dag wandelen, mountainbiken of raften.

Ontbijttips

Bij een b&b is het ontbijt vaak inbegrepen. Mocht het ontbijt niet inbegrepen zijn, dan heb je in de gelijknamige hoofdstad van de provincie (Namen) een hoop leuke tentjes waar je je ontbijt kunt nuttigen. Maar een ontbijt in de natuur is natuurlijk veel leuker! Neem je eigen picknickmand mee en ga ontbijten aan de oevers van één van de rivieren die door de provincie lopen. Of zoek een plekje op midden in het bos. In dit Franstalige gedeelte van België zijn door de overheid ook op allerlei plekken in de natuur picknicktafels geplaatst. Zo kun je genieten van de natuur en tegelijkertijd je ontbijt nuttigen.

Leuke weetjes over de provincie

De provincie Namen heeft een oppervlakte van ongeveer 3.500 vierkante kilometer. De belangrijkste rivier die door de provincie loopt, is de Maas. Deze rivier komt bij de plaats Heer in het zuiden van het land binnen. Een belangrijke zijrivier van de Maas is de Samber. Naast deze twee rivieren zijn er nog een aantal andere rivieren, namelijk de Viroin, de Lesse en de Molignée.

Grote natuurgebieden

In de gemeente Vresse-sur-Semois, gelegen tussen de gemeenten Bohan en Membre, ligt het natuurgebied Bohan-Membre. Een prachtig en afwisselend gebied met verschillende soorten natuur. Ook de river Semois loopt door dit natuurgebied. Op plekken waar stenen boven de rivierstroom steken, maak je kans op het waarnemen van de waterspreeuw en ijsvogel. Deze kleurrijke vogels zijn een verademing om te zien tijdens één van je wandelingen vanuit je B&B in Namen. .Een ander gebied dat zeker een bezoekje waard is: Lesse et Lomme. Dit Nationaal Park is vernoemd naar de twee belangrijkste rivieren die door het park lopen, namelijk de Lesse en de Lomme. Wij bieden mooie bed and breakfasts in de provincie Namen of nabij de hoofdstad Namen aan, die het mogelijk maken om al het bovenstaande zelf te ondervinden!