B&B Veluwe 2024

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

B&B Veluwe

Heb jij altijd al eens willen verblijven in de pure natuur van de Veluwe? Dan hebben wij hier de mooiste B&B's op de Veluwe voor je uitgezocht! Je verblijft hier letterlijk midden in de natuur, in de leukste accommodatie die je je maar kunt bedenken, namelijk in een B&B op de Veluwe!

Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is een prachtig natuurgebied waar je erg veel afwisselende natuur kunt vinden. Het is zelfs zo afwisselend, dat je om de tien minuten wel het gevoel hebt in een ander land of in een ander gebied te zijn! In dit uitgestrekte natuurgebied vind je onder andere de Nederlandse Big Five, maar ook Schotse Hooglanders, bevers en vele soorten vogels, insecten en reptielen. Je kunt dit gebied op vele soorten manier verkennen, namelijk wandelend, fietsend maar ook met een bosrit te paard of op de mountainbike. Voor ieder wat wils dus als je in een bed and breakfast op de Veluwe verblijft!

Het leuke van een Bed and breakfast op de Veluwe

Een erg leuke verblijfsvorm tijdens een vakantie, is in een Bed and Breakfast op de Veluwe. Wellicht weet je nog niet helemaal precies wat dit is, of misschien heb je juist al vele keren in een B&B op de Veluwe verbleven. Het is in ieder geval een kleinschalige accommodatie, waarbij je een kamer huurt in het gastenverblijf van de gastheer of gastvrouw. Hierdoor is het verblijf erg persoonlijk en huiselijk, want de eigenaren zullen altijd voor je klaarstaan om al je vragen over de omgeving te beantwoorden. Zoals de naam al doet vermoeden, zit meestal ook het ontbijtje inbegrepen. Zo geniet je écht van een onbezorgde vakantie! Een kamer in een Bed and breakfast op de Veluwe bevindt zich meestal in het huis van de eigenaren, maar soms ook in een apart gastenverblijf. Je kunt hier alle luxe en comfort verwachten zoals je dat ook in hotels ziet, maar dan veel knusser en gezelliger.

Het fijne van het verblijven in een B&B, is het feit dat de eigenaren dit met veel enthousiasme en passie runnen. Ze kunnen je dan ook vertellen over de mooiste plekken op de Veluwe en ze kennen hoogstwaarschijnlijk ook de beste restaurantjes in de buurt! Ook kun je met je vragen bij ze terecht, als je bijvoorbeeld even niet weet wat jullie die dag kunnen gaan doen. Of wanneer het ineens slecht weer is en jullie wilden die dag eigenlijk lekker gaan fietsen of wandelen op de Veluwe, dan kun je gewoon eens een praatje gaan maken met de eigenaren en vragen of er nog wat leuks te doen is waar het geen mooi weer voor hoeft te zijn. Wat het ook is dat je nodig hebt, ze helpen je maar al te graag!

In een Bed and breakfast ben je geen nummertje, dus je krijgt echt persoonlijke aandacht. Waar vind je dat nu nog tegenwoordig? Eigenaren zullen zelfs weten wie je bent na een dag of 2 en ze zullen oprecht geïnteresseerd zijn in jullie vakantieverblijf. Jullie kamer zal met liefde zijn ingericht en daardoor voel je je toch ook een beetje thuis. Ondertussen ervaar je natuurlijk het echte vakantiegevoel, want wanneer je wakker wordt, staat er een heerlijk ontbijt voor jullie klaar!

De grootte van een Bed and Breakfast op de Veluwe verschilt erg per accommodatie. Over het algemeen heeft een B&B zo’n een tot twee kamers, maar er zijn ook grotere Bed and Breakfasts met tot wel 7 kamers. Dit maakt een B&B zowel geschikt voor een vakantie met klein als met groot gezelschap. Een Bed and Breakfast is dus de ideale accommodatie voor een onvergetelijk verblijf op de Veluwe! Voordeel van Natuurhuisje is dat je gewoon kunt aangeven waar je precies naar op zoek bent. Kijk dus rustig even rond en we zijn er van overtuigt dat je bij ons dé perfecte B&B op de Veluwe vindt!

Flora en fauna op de Veluwe

De natuur op de Veluwe is erg afwisselend, maar telkens zo mooi en puur! Je vindt hier landschappen afwisselend van bossen, zandverstuivingen, korstmos steppe en heidevelden. In het natuurschoon in centraal Nederland genaamd de Veluwe vind je eigenlijk uit twee verschillende Nationale Parken. Eén daarvan is het Nationaal Park de Veluwezoom. Dit is een Nationaal Park van 500 hectare en wordt beheerd door Natuurmonumenten. De landschappen hier bestaan uit stuwwallen die ontstaan zijn tijdens de ijstijd. Dit landschap kun je uitstekend bewonderen vanaf de Posbank, wat een uitzichtpunt is in het park. Voor dierenliefhebbers is dit een paradijs, want je vindt hier dieren zoals vele vogelsoorten en reptielen. Daarnaast kun je Schotse hooglanders en IJslandse pony’s bewonderen in dit gebied. Je kunt je hier wagen aan een lange wandeling, fietstocht, ruitertocht, of mountainbiketocht.

Het andere Nationaal Park op de Veluwe is de Hoge Veluwe. Dit gebied is één van de hoogtepunten in de Nederlandse natuur. Hier komen auto’s er dan ook niet in, waardoor je je waant in een waar natuurparadijs waar je je helemaal kunt opladen. Ook hier kun je je wagen aan een heerlijke wandeling, maar je kunt hier ook uitstekend paardrijden en zelfs segway rijden! Tevens kun je hier ook fietsen, op je eigen fiets of op één van de ‘witte fietsen’ die je gratis kunt huren binnen de parkgrenzen. Ga ook eens naar een van de wildobservatiepunten, waar je met een beetje geluk een ree, edelhert of wild zwijn zult spotten! Om wat af te wisselen kun je een bezoekje brengen aan het Kröller Müller Museum, het Natuurmuseum Museonder of het Jachthuis Sint-Hubertus.

Buiten de officiële Nationale Parken valt er ook nog genoeg natuurschoon te bewonderen. Neem bijvoorbeeld het Kroondomein Het Loo. Dit gebied bestaat uit ruim 10.000 hectare landgoed en is daarmee het grootste landgoed van heel Nederland! Het landgoed is uitgestrekt ten noordwesten van Apeldoorn. Het landschap van dit landgoed bestaat vooral uit bossen, namelijk voor 80%. De overige 20% wordt opgemaakt uit heidevelden en akkerlanden. De tuinen op het landgoed bestaat uit prachtige tuinen die een waar plezier zijn voor het oog. Neem bijvoorbeeld het Paleis Het Loo en de bijbehorende tuinen, dit is een voormalig koninklijk paleis dat toegankelijk is voor publiek.

Wildlife vanuit jouw huisje op de Veluwe

Iedereen kent natuurlijk ‘the big five’, maar wist je dat we op de Veluwe onze eigen big five hebben? Oké, natuurlijk bestaat die van ons niet uit leeuwen en neushoorns (gelukkig maar!), maar toch zijn het een paar indrukwekkende dieren, die je absoluut gespot wilt hebben tijdens je verblijf in een B&B op de Veluwe. Onze eigen big five bestaat uit: het wilde zwijn, het edelhert, de vos, de ree én natuurlijk de Schotse Hooglander.

Wanneer je op eigen houtje de Veluwe gaat ontdekken is de kans natuurlijk niet heel groot dat je deze 5 dieren allemaal tegenkomt. Laat je daarom dus eerst goed informeren door de boswachter of trek er extra vroeg in de ochtend op uit en wees zo stil mogelijk! Op die manier is de kans het grootst dat je 1 van deze bijzondere dieren kunt spotten en dat je ze natuurlijk niet meteen wegjaagt. Wil je foto’s gaan maken, vergeet dan je telelens niet, want wanneer je te dichtbij komt, maken ze zich snel uit de voeten. Nog een voordeel van een vroeg bezoekje aan de Veluwe, is dat je bij mooi weer natuurlijk kunt genieten van een prachtige zonsopgang. Wat is er mooier dan het spotten van onze wilde dieren tijdens de prachtige verschijning van de zon die opkomt? Ook ’s avonds heb je grote kans om de wilde dieren te spotten en bijkomend voordeel van ’s avonds op de Veluwe verblijven is het feit dat je kunt genieten van een prachtige sterrenhemel voor je je weer even terugtrekt in jouw rustige huisje op de Veluwe van Natuurhuisje.

Gelderland

De provincie Gelderland is een prachtig gebied waar ontzettend veel te ontdekken valt. Het kan zijn dat je er echt heen gaat om de Veluwe te bezoeken, maar mocht dat niet het geval zijn, trek er dan zeker eens op uit in de provincie zelf. We hebben alvast een aantal dingen voor je op een rijtje gezet, die je absoluut niet mag missen wanneer je in een B&B op de Veluwe verblijft.

Paleis het Loo

Wanneer je houdt van historische gebouwen met prachtige, ouderwetse details, geschiedenis én natuur, dan kun je je hart ophalen tijdens een bezoekje aan Paleis het Loo. Momenteel zijn ze bezig met het verbouwen en het vernieuwen van het Paleis zelf en deze zal medio 2021 weer geopend worden. Vanaf Maart 2020 zijn in ieder geval de stallen en de tuinen alweer te bezoeken, maar dat is ook absoluut een bezoekje waard!

Tijdens je bezoek aan dit prachtige Paleis, zijn er diverse gedeeltes die je kunt bekijken. Je kunt ten eerste een bezoekje brengen aan het Paleis zelf, waar je diverse ingerichte kamers, zalen en prachtige details van vroeger kunt bekijken. Het Paleis zelf is sinds 1975 niet meer bewoond en sinds 1984 geopend als museum. Ook kun je de prachtige tuinen bezoeken, waar je niet alleen maar groen aantreft, maar ook nog eens kunt genieten van zeer hoge en mooie fonteinen en tuinbeelden. De tuinbeelden bestaan onder andere uit goden en godinnen uit de Griekse mythologie en hebben als thema de groei en bloei van de tuinen. Bij deze beelden staat Venus, de godin van de liefde, centraal.

Erg bijzonder om te zien zijn ook de stallen. Hier vind je onder andere prachtige koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden. Een prachtig topstuk in deze collectie is de Cadillac convertible sedan, die je zeker gezien moet hebben. Deze auto werd gekocht in 1949. Ook vind je er het stallencomplex waar de koninklijke paarden hebben gestaan. Het complex bood maar liefst ruimte aan 88 paarden! Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht en je vindt hier dan ook een mini-speeltuin ‘Speelpaleis het Loo’. Verblijf je dus in een B&B op de Veluwe met z’n tweeën of met het hele gezin, dan mag een dagje aan Paleis het Loo zeker niet ontbreken.

Een onvergetelijke vakantie in een Bed en breakfast op de Veluwe

De Veluwe als een vakantiebestemming is voor jong en oud een ware droom. Zowel volwassenen als kinderen zullen zich hier heerlijk kunnen vermaken in de natuur, door de vele mogelijke activiteiten. Waar volwassenen lange fietstochten kunnen maken of mountainbiketochten, kunnen kinderen boomhutten bouwen en spelen in de natuur. Met het hele gezin kunnen jullie paardrijden of heerlijk fietsen! Het maakt ook niet uit of je nu naar de Veluwe wilt in de zomer of in de winter. ’s Winters is het prima vertoeven op de Veluwe, want ook dan kun je de natuur in. Het landschap zal het uiteraard anders uitzien dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi. Ook in de winter kun je je hart ophalen in de natuur en weer volledig opladen. In de zomer staat natuurlijk alles in bloei en zijn de dieren volop te zien, wat de Veluwe een heerlijke bestemming maakt voor een geslaagde zomervakantie.

Een verblijf in een Bed and Breakfast op de Veluwe zal jouw vakantie echt compleet maken. In een B&B op de Veluwe verblijf je in een comfortabele kamer direct op het landgoed of in het huis van de eigenaren. Hierdoor kun je met al je vragen bij hen terecht, waarna ze je met al het plezier verder helpen met tips over de omgeving. Doordat het ontbijt zit inbegrepen hoef je je alleen nog maar te focussen op wat écht belangrijk is: genieten en vakantie vieren! Ben je dus op zoek naar een B&B op de Veluwe? Kijk dan gerust even rond op deze pagina en laat je verrassen door alle, mooie en unieke accommodaties die wij te bieden hebben. Selecteer je wensen en bekijk op die manier het overzicht op een gemakkelijke manier. Laat de zoektocht maar beginnen en wie weet zijn jullie binnenkort heerlijk aan het genieten in een B&B op de Veluwe.

Inloggen

Privacy vind je in de natuur! Cookies voor onderweg?

Natuurhuisje maakt gebruik van 3 soorten cookies om jouw online struintocht bijzonderder en persoonlijker te maken! Lees hier alles over in ons cookiebeleid.