B&B Westland 2023

Vind jouw vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl.

Lees meer over b&b's in Westland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

B&B Westland

Ben je op zoek naar rust, natuur én gastvrijheid, kies dan eens voor een bed and breakfast! Het grote voordeel van een verblijf in een bed and breakfast is dat de eigenaren bekend zijn in de omgeving en je veel goede tips kunnen geven over plekken die je echt gezien moet hebben. Nog een groot voordeel van verblijven in een B&B is dat je naast een overnachting ook nog eens kan genieten van een overheerlijk ontbijt de ochtend. Overnachten in een B&B is dus gewoon ontzettend leuk!. De gemeente Westland kent mooie groene gebieden en duinen waarin je heerlijk kunt wandelen, een heerlijk bestemming voor een vakantie in een B&B dus!

Ontdek de omgeving

Het landschap van Zuid-Holland kent een grote diversiteit met duinen, boerderijen, weilanden, boomgaarden, de Noordzee, molens en bossen. In de gemeente Westland is dit niet anders! Vanuit de bed and breakfasts in deze regio kun je optimaal genieten van de nabijheid van bruisende steden en van de rust en ruimte op het strand en in de mooie natuurgebieden. Bij Naaldwijk ligt het Prinsenbos, een natuur- en recreatiegebied dat voor het grootste gedeelte bestaat uit een plas waarin je kunt zwemmen en kanoën. Rondom deze plas ligt een dunne rand bos waarin je een korte wandeling kunt maken. Het Prinsenbos heeft een hondenstrand, waar je ook met de hond volop kunt genieten van het gebied. Ook vind je het mooie natuurgebied De Zeven Gaten in Westland. Het gebied is niet groot, maar wel erg mooi en rustig. De natuur bestaat uit weiden, bomen en veel water, waarin talloze vogels leven. Vogels die je tijdens een bezoek aan het gebied kunt spotten zijn onder andere tureluurs, grutto’s, smienten, kieviten en verschillende soorten eenden. Een ander natuurgebied dat je vanuit een vakantiehuisje in Westland kunt ontdekken, is het Staelduinse Bos bij ‘s-Gravenzande. Dit gebied is een uniek stukje natuur en is zeer kwetsbaar. Het Staelduinse Bos is onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen en kent naast duinen ook loofbos en bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Maak prachtige wandelingen

In de gemeente Westland en omgeving heb je vele gebieden waar je heerlijk kunt wandelen tijdens jouw vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld Hoek van Holland bezoeken en over het strand en door de duinen wandelen, ideaal als je eventjes wilt uitwaaien. Op het strand langs de Noordzee, dat zo'n 250 meter breed is en 3,5 kilometer lang, zijn verschillende beachclubs en strandtenten gevestigd. In de buurt van Hoek van Holland kun je niet alleen gaan wandelen in het duingebied, maar ook in het Staelduinse Bos is dit prima mogelijk. Dit langgerekte bos is zo'n 95 hectare groot en herbergt een oud bunkercomplex. De bunkers in dit bos maakten vroeger onderdeel uit van de Atlantikwall, maar vandaag de dag vormen zij een vleermuisreservaat voor verschillende vleermuissoorten die zich hier voortplanten of er overwinteren. Er valt in de omgeving van de gemeente Westland genoeg te ondernemen voor jong en oud!

Bekijk op deze pagina alle Bed & Breakfasts in Westland.