Berghut Oostenrijk

Een berghut is een unieke manier van overnachten! Een berghut is een eenvoudig onderkomen in de bergen. Je vindt deze hutten vaak op prachtige locaties weg van de massa. De afgelegen ligging, vaak op grote hoogte, maakt deze vorm van accommodatie erg uniek. Een berghut is het ideale onderkomen voor bergwandelaars, alpinisten en/of rotsklimmers. In een berghut kun je heerlijk verblijven in een warme en welkome sfeer. Het is de ideale plek om uit te rusten na een actieve dag in de bergen.

Lees meer over berghut Oostenrijk

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Berghut Oostenrijk

Een berghut is een unieke manier van overnachten! Een berghut is een eenvoudig onderkomen in de bergen. Je vindt deze hutten vaak op prachtige locaties weg van de massa. De afgelegen ligging, vaak op grote hoogte, maakt deze vorm van accommodatie erg uniek. Een berghut is het ideale onderkomen voor bergwandelaars, alpinisten en/of rotsklimmers. In een berghut kun je heerlijk verblijven in een warme en welkome sfeer. Het is de ideale plek om uit te rusten na een actieve dag in de bergen.

Huur bijvoorbeeld een berghut in Oostenrijk! Dit is een land dat natuurlijk welbekend is onder de wintersporters in Europa. Toch wordt dit prachtige land ook steeds populairder als vakantiebestemming in de zomer of in het voorjaar wanneer er geen sneeuw ligt. Dit heeft zo zijn redenen! In dit Centraal-Europese land zit je middenin de indrukwekkende Alpen, want Oostenrijk ligt voor driekwart in dit gebergte. Voor een verblijf in de prachtige natuur zit je in een vakantiehuis in Oostenrijk dus wel goed!

Huttentochten

Een huttentocht is het wandelen van berghut naar berghut. Het is een populaire vorm van wandelvakanties. Je kunt huttentochten maken in de Oostenrijk en in de Oostenrijkse Alpen. In Oostenrijk staan talloze berghutten waar je tijdens je wandelvakantie kunt overnachten. Je kunt tijdens deze tochten genieten van het prachtige uitzicht en de frisse lucht. Bezoek leuke, sfeervolle dorpjes onderweg en wandel via smalle bergpaden naar hooggelegen bergpieken.

Het ene huisje is wat luxer dan de ander, maar je zult er altijd het noodzakelijke terugvinden voor jouw wandeltocht en verblijf! Zo vind je in het ene berghutje enkel een bed, keuken en badkamer en in de ander een heerlijke hottub of sauna. Welke berghut past het best bij jou? Eén ding hebben alle berghutten gemeen, het adembenemende uitzicht dat je nergens anders zult vinden. Dit maakt de berghut als accommodatie zo uniek! Berghutten zijn het hele jaar door te boeken maar vooral het voorjaar en de zomer zijn de perfecte seizoenen om op vakantie te gaan in een berghut. In deze jaargetijden is het weer ideaal om de natuur in te gaan.

De natuur in Berghut Oosterijk

Natuurlijk zijn er wandelaars of fietsers die twee weken lang langs verschillende hutten trekken, maar de berghutten zijn ook ideaal om langer te verblijven. Een berghut vind je vaak in bosrijke gebieden waardoor deze accommodaties erg in trek zijn. Maak een fietstocht door de natuur of ga wandelen door het immens grote bos dat naast jouw berghut ligt. De meeste berghutten zijn gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een natuurgebied! Veel natuurgebieden hebben wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk tijdens je vakantie kunt bewandelen of fietsen. Maar je kunt natuurlijk ook tips vragen aan de eigenaar van de berghut! Zij kennen de omgeving vaak iets beter en kunnen je goede tips geven.

Of je nu een doorgewinterde of een beginnende wintersporter bent, of een zonliefhebber die graag wandelingen door de bergen maakt; Oostenrijk is voor een breed publiek een geschikte vakantiebestemming. Dit komt door de vele hoogteverschillen in het land, wat de klimaten divers maakt. Hierdoor is het land zowel geschikt voor een vakantie in de winter als in de zomer. ’s Winters kun je hier natuurlijk uitstekend skiën en snowboarden, terwijl je in de zomer kunt genieten van talloze wandel- en fietsroutes. Houd je dus van actieve vakanties, dan is Oostenrijk de bestemming voor jou!

Ook buiten de winter heb je redenen genoeg om hierheen te gaan. Voor wandelliefhebbers is het hier namelijk een waar paradijs met de imposante bergketens en heuvels waar wandelroutes doorheen zijn uitgezet. Begin je wandeltocht met een goede uitrusting zodat je goed voorbereid bent en de hele dag door kunt gaan! Denk aan een comfortabele rugzak, water, wandelschoenen, een pet of zonnebril en genoeg proviand. Tijdens je wandeltocht kom je misschien wel langs een prachtig bergmeer of langs een restaurant waar je een heerlijke apfelstrüdel kunt eten.

Hoewel de ene berghut wat luxer is dan de ander, beschikken ze wel allemaal over al het noodzakelijke tijdens de wandeltocht. Wat alle blokhutten wel gemeen hebben met elkaar, is het fantastische uitzicht! Laat je betoveren door de geweldige natuur. Huttentochten kun je ook afleggen met kinderen. Natuurhuisje.nl biedt berghutten aan met daaromheen genoeg om te doen voor de kinderen. Beleef een adembenemende huttentocht en verblijf in een van onze berghutten!

Overnachten met Natuurhuisje

Het leuke aan een vakantie in het buitenland is dat je ook kunt genieten van een andere cultuur en een andere cuisine tijdens je verblijf. Tijdens een verblijf in een berghut, verblijf je vaak in een gebied of een plaatsje dat minder toeristisch is. Hierdoor krijg je echt de authentieke cultuur mee. Plan bijvoorbeeld eens een citytrip naar één van de grote Oostenrijkse steden, zoals Wenen, Salzburg, Innsbruck en Graz. Deze steden zijn uitstekende alternatieven voor de standaard stedentrip bestemmingen in Europa. Je vindt hier interessante musea, met een combinatie van klassiek en modern. Ook de kasteeltuinen zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Ook kun je in de steden een muziekconcert bijwonen om de klassieke Oostenrijkse klanken te horen. Oostenrijk is namelijk van oudsher echt een muziekland!

Voor wat voor soort berghut je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw bijzondere overnachting. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk.