Bijzondere overnachtingen Limburg

Bijzondere overnachtingen Limburg

Lees meer over Bijzondere overnachtingen Limburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bijzondere overnachtingen Limburg

Wanneer je in Limburg op vakantie gaat, dan wil je misschien wel een keer overnachten in iets anders dan een standaard vakantiehuisje. Kies dan voor een bijzondere overnachting. Hierbij overnacht je in een accommodatie op een bijzondere plek, of in een unieke accommodatie zoals een yurt, tipi of tiny house. Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen en heeft erg veel te bieden. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen door de prachtige natuur. Het hele jaar door kun je hier heerlijk vertoeven!

Ontdek de groenste provincie van Vlaanderen

Er zijn in Limburg erg veel groene gebieden te vinden. Zo is er de Voerstreek waar je heerlijk kunt wandelen door een 125 kilometer lang wandelnetwerk. De verschillende wandelroutes komen langs pittoreske dorpen, weidse vergezichten, beboste dalen, omhaagde weiden en glooiende landschappen. Verblijf je tijdens het voorjaar in Limburg, dan is Haspengouw een aanrader. In het voorjaar bloeien hier namelijk bloesems. Maar ook in andere seizoenen is dit een leuk gebied om te bezoeken. In deze regio vind je onder andere akkers, valleigebieden en hoogstamboomgaarden. De Wijers is een groot vijvergebied dat zich uitstrekt van Lummen helemaal tot Diepenbeek en Genk. In dit natuurgebied komen enkele zeldzame diersoorten voor, zo kun je de boomkikker en roerdomp hier tegenkomen. Neem vooral je verrekijker mee als je deze dieren wilt spotten!

Ook in Bosland kun je heerlijk wandelen. Zoals de naam al zegt bestaat dit gebied voornamelijk uit bos. Er is hier ruim 400 km aan wandelpaden door naaldbossen en loofbossen. Je kunt je hier dus wel even vermaken. Het Nationaal Park Hoge Kempen is waarschijnlijk het grootste natuurgebied in Limburg. Dit gebied herbergt vele bijzondere landschappen en biotopen, zo wisselen veen, heide en dennenbossen elkaar af. In de vochtige heidegebieden komen tal van zeldzame planten voor, waaronder witte snavelbies, vleugeltjesbloemen en wilde gagel. Twee zeer zeldzame en bijzondere soorten die in het nationaal park groeien zijn het waterlepeltje en de grote wolfsklauw. Er zijn ook aardig wat interessante dieren die je in dit park kunt tegenkomen. In de dennenbossen zijn regelmatig kruisbekken te zien. De grote gele kwikstaart bezoekt af en toe het nationaal park, en is dan vooral langs de bosbeken te vinden.

Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen

De reden dat veel mensen naar Limburg gaan, is omdat de natuur erg mooi en divers is. En hoe kun je die natuur nu beter verkennen dan tijdens een wandel- of fietstocht. De diverse natuurgebieden zijn allemaal zeker een bezoek waard. Verspreid door de provincie zijn vele kilometers aan wandelpaden en fietsroutes te vinden voor zowel beginners als gevorderden. Zo is er dus voor iedereen wel een geschikte route te vinden. Alle routes komen langs de mooiste plekjes uit de omgeving en tijdens vele wandelroutes raak je niet uitgekeken op de omgeving. Ga je liever je eigen gang tijdens de vakantie, dan kan dat ook prima in Limburg. De provincie kent een groot fietsknooppuntennetwerk wat het bijna onmogelijk maakt om verdwaald te raken.

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes die geschikt zijn voor een bijzondere overnachting in Limburg.