Bijzondere overnachtingen Noord-Holland

Bijzondere overnachtingen Noord-Holland

Lees meer over Bijzondere overnachtingen Noord-Holland
Lees meer over:

Bijzondere overnachtingen Noord-Holland

Ben je voor jouw vakantie op zoek naar iets anders dan een hotelkamer of een standaard huisje, dan is een bijzondere overnachting een leuke optie. Hierbij overnacht je op een bijzondere locatie of in een unieke accommodatie. Ook in de provincie Noord-Holland hebben wij verschillende accommodaties waarbij jij een bijzondere overnachting kunt beleven. Deze provincie wordt al snel gezien als een provincie met files op de vele snelwegen en drukke steden, maar daarbuiten vind je genoeg mooie natuurgebieden en prachtige stranden. Vanuit jouw vakantiehuisje in Noord-Holland kun je elke dag een mooie wandel- of fietsroute volgen.

De Noord-Hollandse natuur

Noord-Holland heeft erg veel te bieden en naast de drukkere gebieden vind je hier ook uitgestrekte polders en prachtige stranden. In onder andere Bergen aan zee en Zandvoort zijn aantrekkelijke duinen te vinden. Noord-Holland heeft twee grote nationale parken. Een van deze nationale parken is het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, de brede duistrook die zich van Zandvoort tot in IJmuiden en Velsen strekt. Door de aanwezige kalk in de bodem van dit park, zijn hier zeldzame plantensoorten vinden. Daarnaast vind je hier struiken met bessen die allerlei zangvogels aantrekken. Naast meer dan 100 soorten vogels, kun je hier ook eekhoorns, egels en konijnen waarnemen. In het bezoekerscentrum staan de medewerkers voor je klaar om je vragen te beantwoorden of tips te geven voor de mooiste plekjes in dit nationaal park. Ze doen er alles aan om jouw een geslaagde dag te geven, of je nu gaat fietsen, wandelen, fotograferen of iets anders.

Texel, een van de Waddeneilanden, valt ook onder de provincie Noord-Holland. Hier ligt het tweede grote nationale park. Het Nationaal Park Duinen van Texel strekt zich uit over de hele westzijde van het eiland. Het eiland heeft een rijke fauna, er zijn hier namelijk maar liefst 400 verschillende dieren waargenomen. Onder andere de bonte strandloper, de rosse grutto en de lepelaar kun je hier spotten. Maar de leukste en meest interessante dieren die je vanaf dit eiland kunt spotten zijn misschien wel de grijze zeehond en met iets meer geluk kun je zelfs witsnuitdolfijnen spotten!

Maak prachtige wandelingen en fietstochten

Het maakt niet uit waar in Noord-Holland je verblijft, er is altijd wel een leuke route aanwezig. Niets is fijner dan een frisse neus halen tijdens het wandelen of fietsen en dit kan prima in Noord-Holland. De provincie is erg geschikt om lopend of fietsend de natuur te bewonderen. Er zijn verschillende lange en korte routes uitgezet door heel de provincie, zo is er voor iedereen wel een geschikte route te vinden. De routes lopen langs bruisende badplaatsen, historische steden en door prachtige natuurgebieden. Hoever jij wilt fietsen en waar jij heen gaat, kun je helemaal zelf bepalen want Noord-Holland heeft een uitgebreid netwerk van fietsroutes waar jij gebruik van kunt maken. Ook leuk is een bezoek aan de Zaanse Schans, hier kun je beleven hoe het leven in de 17e en 18e eeuw was.

Bekijk op deze pagina alle beschikbare vakantiehuisjes voor een bijzondere overnachting in Noord-Holland.