Bijzondere overnachtingen Zeeland

Bijzondere overnachtingen Zeeland

Lees meer over Bijzondere overnachtingen Zeeland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bijzondere overnachtingen Zeeland

Ben je voor jouw vakantie naar Zeeland opzoek naar een keer een andere accommodatie dan een standaard vakantiehuisje, dan zit je op deze pagina helemaal goed. Hier bij Natuurhuisje bieden wij ook genoeg bijzondere overnachtingen aan, hierbij overnacht je op een bijzondere locatie of in een unieke locatie. Kies er bijvoorbeeld voor om in een tipi, yurt or tiny house te overnachten. Vanuit een natuurhuisje ben je zo midden in de prachtige Zeelandse natuur.

Geniet van alles wat deze provincie te bieden heeft

Zeeland heeft 16 natuurgebieden en is daarmee een fijne bestemming voor elke natuurliefhebber. Het grootste nationale park van Nederland, Nationaal Park Oosterschelde, bevindt zich in Zeeland. De flora in Nationaal Park Oosterschelde wordt vooral bepaald door de zilte bodem die te vinden is in het grootste gedeelte van dit natuurpark. Lamsoor en zeekraal zijn één van de bekendere planten die zich thuis voelen op deze bodem. Ook de fauna is hier erg uniek. Vooral steltlopers als goudplevier, kluut, wulp en verschillende strandlopers voelen zich thuis op de slikken en schorren die het gebied te bieden heeft. Ook zeevogels, waaronder verschillende meeuw soorten zijn te vinden in dit grote natuurgebied.

Zeeland is een wereld van wind, getij en water. Het landschap veranderd continue door het getij. Onder water is een prachtige kleurrijke wereld verscholen. Er zijn verschillende biotopen met elk eigen soorten dieren en planten ontstaan vanwege de veranderende omstandigheden, het afwisselen van diep en ondiep water, biotopen van zoet en zout water en sterke en zwakke stromingen. Bij laag water kun je hier zeehonden zien, die liggen soms te zonnen op de zandbanken. Erg leuk om een keer in het wild te zien, en dat in ons eigen land! Met een beetje geluk kun je ook bruinvissen zien. In het water zijn ze moeilijk te zien, omdat ze niet zoals andere dolfijnen hoog uit het water springen. Je moet dus net geluk hebben dat je deze bijzondere zoogdieren ziet. Naast waterdieren, kom je met een beetje geluk ook damherten tegen op het droge.

Er zijn eindeloze opties om je te vermaken

Tijdens een vakantie in Zeeland kun je heerlijk gaan wandelen of fietsen door een van de natuurparken. Er is in Zeeland ook erg veel water te vinden, het zou zonde zijn als je daar tijdens jouw vakantie niet iets van meepikt. Of het nu een lange wandeling over het strand is, of een boottocht, in deze provincie kun je heerlijk genieten van de Noordzee. Ben je een fan van watersport dan zijn er hier genoeg organisaties te vinden die je kunnen helpen wanneer je wilt gaan surfen of duiken. Ook wanneer je wilt leren zeilen kun je prima terecht in deze provincie. Je kunt ook meegaan met georganiseerde boottochten. Bij sommige tochten kun je ervoor kiezen om de schippers mee te helpen bij het hijsen van de zeilen. Daarna kun je genieten van de rust terwijl de wind door je haren waait.

Op deze pagina hebben wij alle accommodaties verzameld voor een bijzondere overnachting in Zeeland.