Weekendje weg

Een weekendje weg is de ideale manier om helemaal tot rust te komen. En als het aan ons ligt, is de beste plek daarvoor midden in de natuur. Al is het maar een paar dagen, het kan voelen als een lange vakantie.

Een weekendje weg van alle drukte en hectiek. Een paar dagen niets hoeven, het is een heerlijk gevoel. Voor een weekend in de natuur hoef je niet ver te reizen, met volop keuze in Nederland en onze buurlanden België en Duitsland. Wil je een lang weekend weg? Bekijk dan eens het aanbod voor een paar dagen Frankrijk of Spanje. Welke bestemming je ook kiest, bij Natuurhuisje vind je de mooiste en meest unieke huisjes in de natuur, voor een weekend met rust, ruimte en ontspanning.

Een weekendje weg in een bijzonder huisje

Bij Natuurhuisje.nl vind je veel bijzondere accommodaties voor je weekendje weg. Haal het kind in jezelf naar boven en overnacht tijdens je weekend weg in een boomhut. Gaan de kinderen mee? Zeker weten dat zij hier nog lang over doorpraten. En wat dacht je van een wikkelhuisje? Tijdens een weekendje in een wikkelhuisje voel je je één met de natuur. Een wikkelhuisje is een uniek Nederlands concept, gemaakt uit karton. Geen zorgen, een extra laagje zorgt ervoor dat het huisje droog blijft. Voor wat meer ruimte kun je verblijven in een vakantieboerderij of een bungalow. Ideaal voor wat grotere gezelschappen en weer eens wat anders dan een standaard hotel of appartement.

Lang weekend in de natuur

Voor een lang weekend weg kun je in Nederland blijven, of zoek het iets verder van huis, in Luxemburg, Frankrijk of zelfs Spanje. In Luxemburg geniet je van ongerepte natuur, prachtige paleizen en rust. De vriendelijke inwoners ontvangen je graag voor een weekendje weg in hun vakantiehuisje. In Frankrijk rijdt je langs mooie wijngaarden, stop je tussendoor voor een croissant of baguette en ervaar je het Franse leven op een terrasje tussen de locals. Wie via Natuurhuisje een weekendje weg in Spanje boekt, kan genieten van eindeloze zandstranden, heerlijke tapas en de charmante dorpjes. Het populaire Spanje heeft naast bruisende steden zoals Barcelona en Madrid, nog veel onontdekte plekjes. Na een lang weekend ontspannen in een van de unieke accommodaties op Natuurhuisje.nl ben je een ervaring rijker en geef je terug aan de natuur. Met je boeking steun je namelijk lokale natuurprojecten.

Populaire bestemmingen voor een weekendje weg

Tijdens een weekendje weg via Natuurhuisje verblijf je altijd in de natuur, ver weg van de massa en in een kleinschalige accommodatie. Ontdek de omgeving vanuit je vakantiehuisje, alleen, met de hond, samen met je gezin, vrienden of collega's. Kun je niet kiezen uit de vele mooie bestemmingen? Lees dan verder over populaire bestemmingen voor een weekendje weg.

Een weekendje weg vol natuur

Ontdek de prachtige natuur tijdens een weekendje weg: bergen tot zandvlaktes en bossen tot waterlandschappen. Ook zijn er veel diersoorten te vinden tijdens een weekendje weg: van vissen tot herten en van roofvogels tot vossen. Er is voor iedereen wel wat te vinden.

Landschappen

Europa kent vele landschappen. Denk aan prachtige berggebieden, meren, kustlandschappen en stranden. Nederland staat bekend om haar heidelandschappen, maar je vindt hier ook andere landschappen zoals waterlandschappen, zandvlaktes en bossen. Nederland heeft ook veel meren, net als de rest van Europa. Mooie bergen zijn te vinden in de Belgische Ardennen, de Spaanse Pyreneeën en de Franse Alpen. Kustlandschappen zijn ook in veel landen te vinden voor je weekendje weg, maar misschien heeft Portugal wel de mooiste kustlijn. De Algarve staat bekend om prachtige steile kliffen, grotten, baaien en ruige rotsformaties. Liever relaxen op het strand tijdens je weekendje weg? Dat kan natuurlijk in Nederland, maar ook Noord-Duitsland en België hebben verrassende stranden. Wil je verzekerd zijn van mooi weer? Kies dan voor een strandgebied in Spanje of Portugal.

Flora & Fauna in West- en Centraal-Europa

De flora en fauna in West- en Centraal-Europa zijn divers en de moeite waard voor je weekend weg. Wist je dat België voor zo’n 20 procent is bedekt met bossen? Het is dan ook een van de groenste landen van West-Europa. Bomen die je veel in België, maar eigenlijk in heel west- en centraal Europa zal tegenkomen, zijn eiken, beuken, berken, iepen, essen en loofbomen. In de hoger gelegen gebieden vind je ook sparren en dennen. Frankrijk staat bekend om de uitgestrekte wijngaarden en wijnstreken. Ook vind je in Frankrijk mooie bloemen zoals narcissen en lavendel. In Duitsland vind je bijvoorbeeld weer verschillende soorten, varens, bloemen, schimmels en mossen.