Blokhut Ardennen

De Ardennen zijn een favoriete vakantiebestemming bij reizigers die houden van natuur, cultuur en gastronomie. De heuvelachtige landschappen, pittoreske kleine dorpjes en uitgestrekte bossen maken dat je in deze regio in Wallonië zowel actief bezig kan zijn als ontspannen. Zich uitstrekkend over de provincies Henegouwen, Namen, Luik en Luxemburg is er voldoende keuze om je vakantie door te brengen in een van onze gezellige vakantiehuisjes in de Ardennen.

Lees meer over blokhut Ardennen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Blokhut Ardennen

De Ardennen zijn een favoriete vakantiebestemming bij reizigers die houden van natuur, cultuur en gastronomie. De heuvelachtige landschappen, pittoreske kleine dorpjes en uitgestrekte bossen maken dat je in deze regio in Wallonië zowel actief bezig kan zijn als ontspannen. Zich uitstrekkend over de provincies Henegouwen, Namen, Luik en Luxemburg is er voldoende keuze om je vakantie door te brengen in een van onze gezellige vakantiehuisjes in de Ardennen.

Ben jij op zoek naar een bijzondere accommodatie in de natuur van de Ardennen, eens even helemaal iets anders dan normaal? Denk dan eens aan een verblijf in een blokhut! In een blokhut verblijf je middenin de natuur, ver weg van de toeristenmassa en de drukte. Zo ervaar je het echte leven in de natuur, waardoor je helemaal zult kunnen bijkomen en opladen! Vanuit je blokhut kun je prima vogels en wilde dieren spotten.

Zo kun je lekker droog en warm zitten terwijl je dus allerlei moois voorbij ziet komen! Daarnaast is de Ardennen natuurlijk perfect geschikt voor het maken van lange wandelingen en het bekijken van schilderachtige taferelen. Ook het eten in dit gebied is heerlijk, dus na zo’n wandeling kunnen jullie natuurlijk even bijkomen in een gezellig restaurant of eettentje. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden die wij aanbieden en wie weet geniet je binnenkort wel van een vakantie in een blokhut in de Ardennen.

Ontdek de natuur vanuit een boomhut!

Een blokhut is de ideale accommodatie voor iedereen die wel eens toe is aan wat anders voor de komende vakantie. Een blokhut is op geen manier te vergelijken met een grootschalig hotel, want in een blokhut verblijf je middenin de natuur, die je dan ook uitstekend kunt gaan verkennen direct vanuit je huisje! Een blokhut is eigenlijk een hut of klein huis dat is gebouwd uit boomstammen of massieve houten balken. Hoewel je in een blokhut middenin de natuur verblijft, hoef je je niet druk te maken over ongemakken die je zou hebben met bijvoorbeeld kamperen. Alle blokhutten die worden aangeboden bij Natuurhuisje zijn uiterst comfortabel en voorzien van alle gemakken, zodat jij een onbezorgde vakantie kunt beleven.

Zo bieden de massieve wanden van de blokhutten goede warmte-isolatie, zodat jij het niet koud zult krijgen tijdens je vakantie in de natuur. Door een overstekend dak en een stenen fundament worden de wanden van de blokhut droog gehouden, zodat het hout niet beschadigt. In een blokhut beleef je het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt vanuit je accommodatie namelijk zo de natuur inlopen om de mooiste avonturen te beleven! Hierdoor is een vakantie in een blokhut leuk voor alle soorten reisgezelschappen.

In de Ardennen hoeft niemand zich te vervelen

De Ardennen is een bosrijk laaggebergte in het oostelijke deel van België, Noord-Luxemburg en een klein stukje van Frankrijk. De Ardennen is dus een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Ook als je houdt van sportieve activiteiten is de Ardennen de ideale plek voor jou. Kanoën, raften, klimmen en mountainbiken zijn een aantal sporten die je kunt beoefenen tijdens jouw verblijf in een luxe vakantiehuis in de Ardennen. Genoeg te doen dus! De Ardennen zijn ook geschikt voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.

Loop door de prachtige natuur en bezoek de oude dorpjes met gezellige kleine straatjes en cafeetjes. Ook de kastelen en mooie grotten zijn een bezoek meer dan waard. In de Ardennen kun je heerlijk ontspannen in een vakantiehuis, maar ook daarbuiten. Zo biedt de Ardennen ook prachtige kuuroorden en thermen. Je vindt het allemaal tijdens jouw verblijf in een vakantiehuis in de Ardennen! Na je vakantie in de Ardennen reis je met een goed, ontspannen en schoon lichaam weer naar huis!

Natuurlijk is dit gebied niet alleen geschikt voor avonturiers. Ook wandelaars, fotografen en vogelaars komen hier helemaal aan hun trekken! Je kunt er namelijk reeën, wilde zwijnen en diverse bijzondere vogels tegenkomen. In de maanden Mei tot en met Juni kun je er onder andere de zwarte ooievaar, de raaf, de taigaboomkruiper, de zwarte specht en een orpheusspotvogel tegenkomen. Ook kun je de wespendief, buizerd of glanskop spotten! In de maand Augustus is de kans groot dat je er een visarend kunt spotten die zelfs even boven het visrijke water blijft hangen, perfect voor jouw foto dus.

Het Ardense klimaat

Kies jij deze vakantie voor een blokhut in de Ardennen? Dan wil je natuurlijk weten hoe het klimaat daar eigenlijk is. Als echte natuurliefhebbers en/of avonturiers is de kans groot dat jullie zoveel mogelijk buiten willen zijn. Gelukkig is dat voor het grootste deel van het jaar prima te doen! En zelfs in de winter kun je hier natuurlijk juist genieten van een dik pak sneeuw, wat soms ook wel even leuk is. Doordat de Ardennen uit verschillende delen bestaan en zelfs door verschillende landen loopt, zou je denken dat het klimaat overal erg verschilt. Toch is dat niet zo. Vrijwel over het hele gebied wordt namelijk gesproken van een gematigd zeeklimaat.

Toch kun je dit gebied wel een stuk natter noemen dan de rest van België. Een gematigd zeeklimaat houdt in dat de zomers er vaak niet extreem warm zijn en de winters zeer mild. De temperaturen tussen de zomers en de winters verschillen dan ook niet zo extreem veel. Toch is er duidelijk sprake van de 4 seizoenen in dit gebied. Net als in Nederland kun je dan ook rekenen op de meeste zonuren in de maanden Juli en Augustus. Ook zijn die maanden het warmst en valt er de minste neerslag. Het grote verschil qua klimaat in de Ardennen en in ons eigen land komt door het feit dat je daar tussen de bergen zit. Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag. Het is daarom altijd goed om het weerbericht goed te volgen wanneer je wandeltochtjes of andere activiteiten plant tijdens je vakantie in de Ardennen.