Boerderijvakantie Nederland

Boerderijvakantie Nederland

Lees meer over Boerderijvakantie Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Boerderijvakantie Nederland

Wil je een keer op een andere manier overnachten dan in een hotel of standaard vakantiehuisje? Kies dan eens voor een boerderijvakantie! Een verblijf op een boerderij is veel meer dan alleen overnachten in een vakantiehuis, want je voelt je als het ware een paar dagen als een echte boer op het platteland! Zo’n soort vakantie is ideaal voor diegenen die houden van dieren, veeteelt, en in de buitenlucht zijn. Het kan tevens een goede kans zijn om meer te leren over het boerenleven.

Ga de natuur in

Houd je van natuur? Denk dan eens aan een boerderijvakantie vlakbij een Nationaal Park, zoals de Loonse en Drunense Duinen of de Biesbosch. Bij deze laatste waan je je in een waterrijk gebied waar flora en fauna rijkelijk leven. Denk bijvoorbeeld aan talloze soorten vogels, met name vogels die een voorkeur hebben voor water. Planten zoals de spindotter en de driekantige bies zijn exemplaren die je hier kunt vinden. Met een beetje geluk zie je hier ook bevers, die sinds 1988 weer zijn geherintroduceerd in dit gebied.

Een ander prachtig natuurgebied is de Utrechtse Heuvelrug. Zoals je al vermoedt ligt dit natuurpark in de provincie Utrecht. Hier vind je vele soorten landschappen, voornamelijk bestaande uit bossen en heiden. Maar ook vind je hier veenlandschappen en akkerlandschappen. Je kunt hier je hart ophalen in de natuur en verschillende vogels spotten. Zo leven hier vogels als de kuifmees, de goudhaan en de kruisbek. Ook spechten leven hier, voornamelijk in de loofbossen. In het noorden van het land kun je het Nationale Park Dwingelderveld bezoeken. Dit nationale park heeft het grootste aaneengesloten natte heidegebied in Nederland. Of breng een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar je dieren zoals wilde zwijnen, vossen en edelherten kunt spotten terwijl je over de heide en door de bossen loopt.

Activiteiten voor het hele gezin

Afhankelijk van de regio waar je in een vakantieboerderij verblijft, zijn er tal van activiteiten die je kan ondernemen zodat je je nooit hoeft te vervelen. Logeren bij de boer is voor (jonge) kinderen een hele belevenis en zal daarom absoluut in de smaak vallen bij onze jongere gasten. Zij maken tijdens een boerderijvakantie namelijk écht kennis met het boerenleven en met de pracht van de natuur. Kinderen mogen de boer en boerin helpen met het rapen van eieren, het voeren van de dieren, het aaien van beestjes, het maaien van het gras, het melken van de koeien en het scheren van de schapen.

Ook volwassenen kunnen zich tijdens een boerderijvakantie natuurlijk prima vermaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van tractor rijden, barbecueën, vissen, boeken lezen of het maken van kaas, wijn of olijfolie? Het maken van een ontspannen fiets- of wandeltocht of een handje meehelpen op de boerderij behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Eén ding is zeker: tijdens een vakantie bij de boer zal je op en top genieten van het buitenleven! Op deze pagina staan de mooiste accommodaties voor een boerderijvakantie in Nederland!