Boomhut België

Heb jij wel eens gedacht aan een vakantie in een boomhut? Bij Natuurhuisje is dat nu mogelijk! Kies dus zeker eens voor één van onze boomhutten in het mooie België en geniet van een bijzondere vakantie. De kids zullen het absoluut geweldig vinden. Ga op ontdekkingsreis in ons mooie buurland en ontspan en geniet van jullie eigen boomhut. Laat je alvast inspireren door al het moois dat er in België te vinden is en boek snel jullie Natuurhuisje.

Lees meer over boomhut België
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Boomhut België

Heb jij wel eens gedacht aan een vakantie in een boomhut? Bij Natuurhuisje is dat nu mogelijk! Kies dus zeker eens voor één van onze boomhutten in het mooie België en geniet van een bijzondere vakantie. De kids zullen het absoluut geweldig vinden. Ga op ontdekkingsreis in ons mooie buurland en ontspan en geniet van jullie eigen boomhut. Laat je alvast inspireren door al het moois dat er in België te vinden is en boek snel jullie Natuurhuisje.

Wie denkt dat overnachten in een boomhut basic en simpel is heeft het mis. Boomhutten zijn namelijk al jarenlang veel meer dan alleen een simpel houten verblijf. Veel boomhutten, waaronder die in België, zijn voorzien van veel comfort en voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een tweepersoonsbed, een badkamer en een keukenunit. Hoewel een boomhut vaak van hout gemaakt is, hoef je er niet bang te zijn dat je het snel koud zult krijgen. Zo bestaan er boomhutten met houtkachel, maar ook met wellness voorzieningen als een sauna of hottub.

Veel van onze boomhutten zijn dan ook winterhard en prima geschikt om in de wintermaanden te verblijven. In sommige boomhutten is het zelfs mogelijk om vanuit je bed naar de sterrenhemel te kijken. Dat is nog eens ontspannend! Een verblijf in een boomhut in België is dan ook reuze geschikt voor bijvoorbeeld een romantisch nachtje weg met jouw geliefde. Maak tijd voor elkaar vrij en verras jouw partner met een romantisch verblijf in een boomhut. Een ervaring die nog unieker is dan overnachten in een boomhut, bestaat bijna niet. Deze vorm van accommodatie bevindt zich overal in Europa en voornamelijk in zeer bosrijke gebieden. Zo staan veel boomhutten in de bossen van de Belgische Ardennen. Als je dus eens wilt genieten van een uniek verblijf in België, kies dan dit jaar zeker eens voor een verblijf in een boomhut!

Vanuit een boomhut zit je zo midden in de natuur!

Tijdens jouw verblijf in een boomhut In België moet je als natuurliefhebber echt een aantal mooie gebieden gaan ontdekken. Eentje die je vast wel kent is Nationaal Park de Hoge Kempen. Dit Nationale Park ligt in Maasmechelen en bevindt zich dus net over de grens vanaf Limburg. Ook een weekendje naar dit mooie gebied is dus zeer goed te doen. De Belgische Ardennen liggen wat meer naar het zuiden en verspreiden zich door zowel België, Duitsland en een stukje van Luxemburg. Je vindt er volop groen en ook aan dieren is er geen gebrek. Vogelliefhebbers zijn ook groot fan van de Ardennen. Daarnaast biedt het allerlei toffe activiteiten aan voor zowel jong als oud.

Ook kun je er vanuit jouw boomhut natuurlijk gewoon heerlijk wandelen en fietsen. Vooral mountainbiken is hier zeer goed te doen vanwege het ruwe terrein. Behalve de Hoge Kempen en de Ardennen is ook natuurreservaat de Hoge Venen zeker een bezoekje waard. Dit natuurreservaat is een onderdeel van Natuurpark Hoge Venen-Eifel en bevindt zich voor een groot deel in de Ardennen. Nog een pareltje van België is het Hallerbos. Dit bos vind je in Halle. Dit gebied ligt tevens in de buurt van Brussel, dus een bezoekje aan deze mooie stad is ook snel gemaakt.

Cultuur, natuur en ontspanning

Wanneer je kiest voor een boomhut in België, dan zit je meestal al midden in de natuur. Wanneer je niet naar de Ardennen gaat, dan kun je er ook voor kiezen om een verblijf te boeken in de buurt van Gent. Hier kun je bijvoorbeeld genieten van de cultuur, maar je kunt er ook perfect terecht voor een dagje winkelen. Je kunt er terecht in diverse winkelcentra en daarnaast zijn er op verschillende dagen ook allerlei leuke markten te bezoeken. ‘s Avonds zijn er genoeg mogelijkheden om heerlijk te eten in één van de vele restaurants en zelfs daarna kunnen jullie nog tot in de late uurtjes doorgaan in 1 van de gezellige uitgaansgelegenheden.

Kies je wel voor de Ardennen? Ook dan is er natuurlijk van alles te beleven! Kanoën, raften, klimmen en mountainbiken zijn slechts een aantal sporten die je kunt beoefenen tijdens jouw verblijf in de Ardennen. Genoeg te doen dus! De Ardennen zijn ook geschikt voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Loop door de prachtige natuur en bezoek de oude dorpjes met gezellige kleine straatjes en cafeetjes. Ook de kastelen en mooie grotten zijn een bezoek meer dan waard. In de Ardennen kun je heerlijk ontspannen in jouw verblijf, maar ook daarbuiten. Zo biedt de Ardennen ook prachtige kuuroorden en thermen. Je vindt het allemaal tijdens jouw verblijf in één van onze boomhutten in de Ardennen!

Het Belgische klimaat

Hoe zit het precies met het weer in België? Het weer in ons buurland is erg vergelijkbaar met dan van Nederland. In de Ardennen geldt echter een iets ander klimaat dan in de rest van België. Doordat de Ardennen uit verschillende delen bestaan en zelfs door verschillende landen loopt, zou je denken dat het klimaat overal erg verschilt. Toch is dat niet zo. Vrijwel over het hele gebied wordt namelijk gesproken van een gematigd zeeklimaat. Toch kun je dit gebied wel een stuk natter noemen dan de rest van België. Net als in Nederland kun je dan ook rekenen op de meeste zonuren in de maanden Juli en Augustus. Ook zijn die maanden het warmst en valt er de minste neerslag.

Het grote verschil qua klimaat in de Ardennen en in ons eigen land komt door het feit dat je daar tussen de bergen zit. Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag. Aan de kust van België is Juli de warmste maand en Januari de koudste maand. Het hele jaar door valt er neerslag, maar in de vroege zomermaanden valt de minste neerslag. Kans op sneeuw en vorst is hier bijna niet vanwege de ligging aan zee. Wanneer er sprake is van een Oostelijke stroming kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen. Aan de andere kant kan diezelfde stroming in de winter voor zeer lage temperaturen zorgen. Heel af en toe zorgt dit toch voor temperaturen onder het vriespunt. Houd hier dus rekening mee bij het uitzoeken van jouw boomhut in België.